Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý detektiv z oddělení vražd se po absolvování nejmodernější léčby Alzheimerovy choroby vrací k deset let starému případu brutální vraždy univerzitního profesora a zdá se, jako by případ vyšetřoval poprvé. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rezijny debut pre mna neznameho Adama Coopera dopadol naozaj velmi dobre,az som prekvapeny,neoznacil by som to ako mysteriozny thriller,viac mi sedi kriminalka,odohrava sa to v pomalsom tempe,co mi absolutne nevadilo,prave naopak,tak som sa do toho zapozeral a zaujalo ma to,ze tych 110 minut ubehlo raz-dva,Russell Crowe po cely cas frci dobre a na konci sa dockame prekvapiveho zvratu,ktory ma este viac utvrdil v tom,ze film ohodnotim ako jeden z mala piatimi hviezdami...:⁠-⁠) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekedy je lepšie nechať psy spať a niekedy aj privítate Alzheimera, lebo spomienky môžu byť nepríjemnejšie než by ste čakali. Film má v sebe veľa kvalít. Takmer fincherovský štýl, takmer škandinávska atmosféra, takmer noir a takmer geniálne herectvo Crowea. Ale toho takmer je príliš veľa. Russell pred dôchodkom stavil na vizáž Vikinga Ragnara pred smrťou, len bôčiku si doprial trochu viac. Film má priniesť zvraty a tie sú v súvislosti s účelovo vloženou stratou pamäti aj očakávateľné. Len zmysel až tak nedávajú a tej pravde nie každý spokojne uverí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí detektivka, která využívá hlavní postavu detektiva s alzheimerem jako prostředek pro matení diváka a celkem se jí to daří. Zvrat na závěr je lehce na hraně a dalo by se o něm dlouze diskutovat, ale nakonec ho celkem beru a na režijní debut jde o slušnou jednohubku. Crowe to v sobě pořád má…60% ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Wau, to byla dost dobrý detektivka. Člověk by na začátku nevěřil, jak moc rozlehlá tahle hádanka bude a kdo všechno v tom má prsty, konec už je jen třešnička na dortu. Sice to nebylo kdo ví jak dokonalé, ale jeden z filmů, co stojí za to vidět. A normálně bych dal 3*, ale prostě mám radost, že jsem po delší době viděl Bčkový film, co měl zápletku, rozuzlení a celkově hlavu i patu. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Naposledy mě Rusell Crowe překvapil(i tím jak je vypasenej) po delší době ve filmu Unhinged(2020). Tady si zahrál bývalýho detektiva z oddělení vražd trpícího Alzheimerovou chorobou( za mě teda spíš ztrátou paměti-Amnézií). Jednoho dne je osloven mužem odsouzeným na smrt v jeho 10let starým případě. Muž po něm chce aby dokázal jeho nevinu. Vše komplikuje ale fakt, že už není u policie a jeho ztráta paměti. Pardón Alzheimerova choroba. A tak je vyšetřování a dokazování neviny vedeno v  pomalejším tempu. Na nějakou výraznou akci rovnou zapomeňte. I přesto film nenudí. Jen ten finální zvrat není asi tak překvapující jak by měl. Nebo alespoň mně bylo jasný poměrně brzy odkud vítr povane a kam celej film směřuje. I přesto si myslím, že si film ty 3hvězdy zaslouží. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od februára do mája 2022 v Melbourne, Victoria (Austrália), kde sa usadil aj Russel Crowe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama