Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Říkali, ať to zkusím. Říkali, že tohle anime vezme i lidi, kteří anime jinak nemusí. Říkali, že se budu bavit. Lhali. Jedna stylová postava s úžasnou bouchačkou mi dokonalý zážitek nepřipravý. Už od prvního dílu jsem další pouštěl jen s tím, že se nemá odsuzovat hned a třeba si k Hellsingovi najdu cestu. Bohužel. Anime je stále země zapovězená. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Plytký děj, neuvěřitelně pomalé tempo, kdy se v díle v podstatě nic důležitého (a ani zajímavého) neděje, a nejčastější součást dialogů: "Muhahahaha!" (rozumějte dábělský smích) nebo "Master..." (proneseno polohlasně s povzdechem hraničícím s psychickým zhroucením) - to je Hellsing. Alespoň to tak platí až do posledních dvou dílů, které jsou akcí nadupané a vcelku i zajímavé. Jediná věc, která je na seriálu hodna zmínění je hudba. Celkově to potom bylo veliké zklamání, mít možnost vrátit těch několik hodin zpátky, bez váhání bych to učinil. Vzhledem k pozitivním hodnocením bych čekal něco na zcela jiné úrovni, uživatelé ČSFD mě opět nepříjemně překvapili. Jen pro informaci, nejsem hater anime, Naruto a Naruto Shippuden mám moc rád, k ostatním věcem se snažím dostat, ale toto bylo vážně špatné. I Pokémoni Hellsinga přejíždějí. Za hudbu a finále dávám 2*. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Nelze hodnotit jinak. Pravděpodobně nejvíc cool anime vůbec. Naprosto úžasné postavy jako například ten nejefektivnější upír všech dob Alucard, chladná, drsná, ale přitom (nebo právě proto) tak přitažlivá Integra Hellsing, nevinná kozatka Ceras s obřím kanónem, oddaný sluha Walter, který taky rozhodně není žádný párátko... Ti všichni mi přirostli tak moc k srdci, jak jen to je možné. Jejich charaktery se nejen předvedou v brilantních akčních scénách plných hektolitrů krve, ale jsou také často vystavěny těm nejkrajnějším situacím, na který mají koule snad jen Japonci (hned zkraje seriálu je téměř kompletně vystříleno sídlo Hellsing, což ve srovnání se závěrem je téměř čajíček). To vše v krásné animaci, která sice diváka oproti původní manze o pár tříd šetří ohledně brutalit, ale "vybarvenost" je zde využitá naplno především u scén s mixem červené a černé. Vypadá to tak nádherně, že v každém dílu jsou desítky políček, ze kterých by byly naprosto úchvatné plakáty. Plus naprosto super j-rocková hudba, která ještě vylepšuje atmosféru a jen umocňuje už tak vynikající zážitek. Zápory? Jenom drobnosti. Opravdu je tu jakási "roztříštěnost", kde něco přes polovinu dílů sledujeme jen jakési epizodky, které mají zdánlivě jen málo společného s finálním příběhem v posledních cca 5 dílech. A dále že přes boží postavy jako je Alucard či kněz Alexander není finální záporák až tak působivý. Upíři nikdy nebyli víc cool. A už taky nikdy nebudou. "WHO ARE YOU?!" (9/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná záležitosť. Mám rád upírsku tématiku aj keď nie som fanúšik toho čo sa s ňou v tomto období stalo. A na Hellsinga som sa tešil ako na pekne hrôzostrašné animé pri ktorom dostanem presne to čo by som od upírskeho filmu/seriálu mal dostať. Nestalo sa tak. Aj keď som sa nenudil, celková atmosféra obmedzená len na niekoľko priestorov ma iritovala. Jediný solídny protivník sa nachádzal v posledných 4 dieloch a okrem krásnej paralele k Vladovi som akosi zostal chladným. Tým ale nehovorím že nad týmto fenoménom lámem palicu. Teším sa na samostatné časti, podstatne dlhšie, s lepšou animáciou a krvavejšou akciou, ktoré by mi teoreticky mohli vykompenzovať nedostatky v tomto seriálu. Arucard je sympoš ale jeho tam strašne málo a čo sa týka výraznejšej mytológie - tak chýbala. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující anime i pro ty, kteří se této umělecké odnoži jinak všemi silami vyhýbají. Není nad to přistihnout se, jak fandíte jednomu nesmrtelnému netvorovi v souboji proti jinému, nebo v duchu domlouváte hlavní hrdince, aby se už té krve konečně napila. Hranice mezi (téměř až politicky mířenou) filozofií a ladnou akcí je v tomto případě téměř neznatelná. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)

Reklama

Reklama