Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší upírská věc, co jsem viděla. Žádné přihlouplé postavy nebo pitomý děj. Naopak skvělá atmosféra, sympatické postavy (jak z řad lidí, tak z řad upírů), parádní akce i animace a výborný neobyčejný hudební doprovod. ----- To barevné ladění do červena se k té upírské tématice výtečně hodí (i když i bez toho je v seriálu krve až až) a nejlepší je, že netradiční hudební doprovod místo aby atmosféru narušoval, tak ji ještě vylepšuje. Postav sice v Hellsingu není mnoho, ale všechny bez problému obstojí - mají dané místo v ději a žádná z nich není vyloženě otravná. Nejvíc jsem si oblíbila samozřejmě Alucarda a mrzí mě, že tvůrci neukázali jeho kompletní minulost a lépe nepřiblížili všechny jeho schopnosti. Victoria Ceras (nebo Ceras Victoria? – těžko říct, pokaždé to vidím napsané jinak) byla taky fajn, nejvíc se mi líbilo, když se na začátku musela vyrovnávat s tím, že se stala upírem. Taky se postarala o pár zábavných scén. U mě jí ale překonala Integra Hellsing (zvláštní to křestní jméno co?), která musela projít nejednou těžkou zkouškou a vůbec na mě zapůsobila svou osobností. V tom, že jsem si jí oblíbila jistě hrála roli i epizoda o jejím dětství a prvním setkání s Alucardem. Doufala jsem, že se seriál bude podobně věnovat i Alucardovi, v tomto směru jsem byla bohužel zklamána. Nedostatek informací je asi jediná větší výtka vůči seriálu: proč seriál neudělali delší a ještě víc nerozšířili mytologii? Na konci zůstalo ještě tolik nedořečeného (kromě Alucardovy minulosti ještě ten kněz Anderson, původ Ikognita nebo původci těch biomechanických čipů…). Těším se na Ultimate. P.S.: Jeden z nej openingů, co jsem u anime doteď viděla, užívala jsem si ho pokaždé a neměla vůbec nutkání ho přeskočit. 9/10 ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hellsing je urcite jednim z tech znamejsich ditek matozne zily anime-hororu. Jeho cold, wild, sexy beast image, doplnuje skvela rockova hudba. O to vice u srdce zaboli stupidni dej lepe receno absence pribehu a stupidni zaporaci, ktere od hanby zachranuje snad jenom konflikt s priestem. Ostatni alucardovi oponentni jsou blby samorobitka a incognito je vrcholne otresna postavicka. Kdyby se hellsing roztahl na vic dilu, urcite bychom byli obeznameni i s alucardovou minulosti, treba se i dozvedeli jak vlastne otec hellsing zamašlil pro dcerku do sklepa drakulu. Neni to spatny serial, ale tolik nevyuziteho prostoru proste zamrzi ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle jsem se začala zajímat o anime. Pak jsem pomalu začala anime seriály nesnášet - všechny jsou stejné a ta japonofílie, co tak letí...no, začalo mi to lízt krkem. Přesto tohle jediné přetrvalo. Už od 12. let, co jsem to poprvé viděla na Vivě, v šílené, mně zcela nesrozumitelné němčině, až doteď. Tenhle serál má zkrátka svoje kouzlo. Neobvyklá animace, spousta krvavě červené barvy, obrovské díry v hrudnících po stříbrných kulkách, bílý úplněk na červené obloze, naprosto dokonalý soundtrack, co obstojí jako hudba i samostatně, a hlavně- šílenost. tohle slovo je v Hellsingu zásadní. Všechny postavy v seriálu jsou skvělé charaktery, každý je jedinečný a každého si po svém zamilujete, všichni jsou totiž tak ..hmm..tak boží? In?....Takto to zní asi směšně, ale skutečně, kdo viděl, chápe. A hlavně- všichni jsou naprosto šílení. Své protivníky milují, nenávidí, šíleně se smějí při zabíjení, šíleně ječí při vydávání rozkazů, užívají si každou krutost s úchylnou, až sexuální rozkoší. A že je seriál nedokončený a rozdrobený, co se týče děje? Vem to čert, ten, kdo četl mangu, si leccos domyslí. A já jdu znova a znova střílet a sekat a řvát s fešákem Alucardem, Alexanderem Andersonem a Lady Integrou. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Upír Alucard hned v prvním díle „zachrání“ dívku Ceres před smrtí tím, že se napije její krve odsoudí ji tak sice k věčnému bytí, současně ji ale zachrání „život“.Dívka ho následuje jako svého Mistra a začne pracovat pro organizaci Hellsing, což je jakási armáda pro potírání upírů, ghůlů atp. Postupně se začíná objevovat nový typ upírů, který vzniká uměle, implantováním čipu.Tito falešní upíři ohrožují obyčejné lidi a je tedy na Hellsingu, aby vystopoval jejich původ a zabánil jim v jejich ničivém postupu. Tento seriál má chvílemi naprosto strhující atmosféru, k čemuž krom děje přispívá hlavně skvěle zvolená hudba, která tu funguje podobně jako v Tarantinových filmech. Na druhou stranu by si asi zasloužil propracovanější kresbuTa se spíš než na rozpohybované obrázky spoléhá na "cukající" se záběry statických postaviček... Možná by také bylo lepší, kdyby se jednalo o 1 film, a ne o seriál, který má mnoho odboček od hlavní dějové linie.... Celé by to bylo takové uzavřenější...ten potenciál v látce rozhodně byl (a tvůrci ho maximálně vytěžili!) jen by to nemuselo být tak dlouhé... Ale to už hledám chyby tam, kde vlastně žádné nejsou...Jestli anime seriál, tak Hellsing! ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama