Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších anime, co jsem kdy viděl. Na první pohled mi to všechno přišlo strašně zajímavé- grafický styl, hudba, atmosféra... Bohužel po třetím díle to šlo dolů. Přišlo mi, že to tvůrci celé nějak odflákli a ke konci jsem se dostal jen tak tak. Koukněte radši na OVA, protože jediný aspekt, který je v TV seriálu na větší úrovní je skvělá hudba. 5/10 ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší upírská věc, co jsem viděla. Žádné přihlouplé postavy nebo pitomý děj. Naopak skvělá atmosféra, sympatické postavy (jak z řad lidí, tak z řad upírů), parádní akce i animace a výborný neobyčejný hudební doprovod. ----- To barevné ladění do červena se k té upírské tématice výtečně hodí (i když i bez toho je v seriálu krve až až) a nejlepší je, že netradiční hudební doprovod místo aby atmosféru narušoval, tak ji ještě vylepšuje. Postav sice v Hellsingu není mnoho, ale všechny bez problému obstojí - mají dané místo v ději a žádná z nich není vyloženě otravná. Nejvíc jsem si oblíbila samozřejmě Alucarda a mrzí mě, že tvůrci neukázali jeho kompletní minulost a lépe nepřiblížili všechny jeho schopnosti. Victoria Ceras (nebo Ceras Victoria? – těžko říct, pokaždé to vidím napsané jinak) byla taky fajn, nejvíc se mi líbilo, když se na začátku musela vyrovnávat s tím, že se stala upírem. Taky se postarala o pár zábavných scén. U mě jí ale překonala Integra Hellsing (zvláštní to křestní jméno co?), která musela projít nejednou těžkou zkouškou a vůbec na mě zapůsobila svou osobností. V tom, že jsem si jí oblíbila jistě hrála roli i epizoda o jejím dětství a prvním setkání s Alucardem. Doufala jsem, že se seriál bude podobně věnovat i Alucardovi, v tomto směru jsem byla bohužel zklamána. Nedostatek informací je asi jediná větší výtka vůči seriálu: proč seriál neudělali delší a ještě víc nerozšířili mytologii? Na konci zůstalo ještě tolik nedořečeného (kromě Alucardovy minulosti ještě ten kněz Anderson, původ Ikognita nebo původci těch biomechanických čipů…). Těším se na Ultimate. P.S.: Jeden z nej openingů, co jsem u anime doteď viděla, užívala jsem si ho pokaždé a neměla vůbec nutkání ho přeskočit. 9/10 ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

„Ty a tobě podobní upírci jsou jako švábi. Kdybychom vás nechali, zamořili by jste svět. Týpky jako ty nesnáším. Nemáte kousek upíří důstojnosti. Nevíte, kdo jste!“ aneb Proč jsem si tenhle seriál ihned zamilovala v kostce. Mohla bych oslavovat propracovanost postav, rudý vizuál a hudbu tak divnou, až je skvělá, ale to všechno zaujalo až při dalším shlédnutí. Tím prvním byli upíři. "Moji" upíři, tvorové tak blízcí mé vlastní představě, že jsem neodolala a všech třináct dílů si hned po dokoukání pustila znovu od začátku jen abych se ujistila, že se mi to nezdálo. Moc, důstojnost, skrytá bestialita, kapka šílenství, osobní kouzlo a jistý nadhled daný dlouhověkostí... V té záplavě brakových hrůz, akčňáren, později i slaďáren a jejich plochých/tupých/... zubatců jsou slečna Helena a, samozřejmě, Alucard důkazem, že slovo "upír" nemusí být považováno takřka za nadávku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná záležitosť. Mám rád upírsku tématiku aj keď nie som fanúšik toho čo sa s ňou v tomto období stalo. A na Hellsinga som sa tešil ako na pekne hrôzostrašné animé pri ktorom dostanem presne to čo by som od upírskeho filmu/seriálu mal dostať. Nestalo sa tak. Aj keď som sa nenudil, celková atmosféra obmedzená len na niekoľko priestorov ma iritovala. Jediný solídny protivník sa nachádzal v posledných 4 dieloch a okrem krásnej paralele k Vladovi som akosi zostal chladným. Tým ale nehovorím že nad týmto fenoménom lámem palicu. Teším sa na samostatné časti, podstatne dlhšie, s lepšou animáciou a krvavejšou akciou, ktoré by mi teoreticky mohli vykompenzovať nedostatky v tomto seriálu. Arucard je sympoš ale jeho tam strašne málo a čo sa týka výraznejšej mytológie - tak chýbala. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, neatmosférické, neakční, nudné, spousta keců o ničem, bez uspokojivého závěru. Vždy, když už jsem se těšil, že veskrze nesympatičtí hrdinové umřou nepřijemnou smrtí, zjevil se jako deux ex machina všemocný Alukard, což je ta nejlevnější scénaristická berlička, a všechno během chvíle vyřešil, tedy nulová invence. Zápletka s umělými upíry by mohla být zajímavá, kdyby úplně nepopírala samotnou podstatu upírství, takže v tomto směru jsem také nespokojen. Je to ve všech směrech sračka. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno