Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý výjav. Alucard je extrémne super postava. Tie jeho ksichty, nadhľad, animácia, proste všetko. Celé je to také divné. Hudba je divná. Celý čas vo vzduchu visí niečo a divák čaká, že raz zistí čo to je. Ako keby seriál niečo tajil. Wrong. Divák nedostane nič. Skončí to tak ako by mala vzniknúť ešte ďalšia séria. Neviem, či došli peniaze, alebo to bol zámer. Každopádne keby to bolo dlhšie asi by som šiel s hodnotením aj na päť hviezdičeik. Takto len za 4*. Takto mi tam niečo chýbalo. Neodporúčam nikomu, kto nemá rád upírov, psychopatické výjavy, diabolský smiech a Vatikán. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hellsing, to je jedno z prvních anime, které jsem měl tu možnost vidět a hned mi padlo do oka hlavně díky Alucardovi, který ač stojí na straně dobra, tak je temnější než noc a nic mu není překážkou. To se mi na něm líbí jak všechno hravě zvládne a i když je rozstřílený na kousky, tak se z toho s úsměvem dostane. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, neatmosférické, neakční, nudné, spousta keců o ničem, bez uspokojivého závěru. Vždy, když už jsem se těšil, že veskrze nesympatičtí hrdinové umřou nepřijemnou smrtí, zjevil se jako deux ex machina všemocný Alukard, což je ta nejlevnější scénaristická berlička, a všechno během chvíle vyřešil, tedy nulová invence. Zápletka s umělými upíry by mohla být zajímavá, kdyby úplně nepopírala samotnou podstatu upírství, takže v tomto směru jsem také nespokojen. Je to ve všech směrech sračka. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Když se i po letech znovu z nudy kouknete na Alucardův příběh, nestačíte se divit, že pocity máte pořád stejné, jako před lety. Dokonalost sama. Skvělý příběh, skvělé postavy, důstojné souboje, hromada krve. Za mě klasika, kterou by měl každý anime fanoušek aspoň jednou vidět. (A ti, kteří to už viděli, by si to mohli po letech zopakovat) 10/10 ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama