Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ítí nemá rád hluchonemých či herečky, ktoré stratili scenár, lebo s dvomi replikami by sa text naučil aj Alzheimer sám. Hudobný dizajn však prebil nemotu, svoju atmosféru to určite má a aj bez slov sa dá pochopiť, že keď máš úzkostnú poruchu, liečba vesmírnym parazitom nie je to pravé orechové. Ale dá sa proti nemu bojovať a, ako sme videli, - dokonca aj mopom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj z každej strany preskúmaný invazívny subžáner sci-fi sa dá stále nakrútiť inovatívne. A to aj tom zmysle, že si niečo berie od slávnych predobrazov a výsledok pretvorí do trochu inej podoby. Napríklad nemého filmu. Je to sci-fi, horor, psychologický film a aj čiastočne komédia v jednom, pričom sa dá očakávať, že nezaujme každého, skôr len správne naladené publikum. No One Will Safe You je veľmi intenzívny film, ktorý umne pracuje s béčkovými klišé a nechce ostať nič dlžný svojmu názvu. Za mňa je pointa prekvapivá, logická a niektoré veci si bude musieť divák domyslieť sám. Skvelá Kaitlyn Dever by mohla byť novou scream girl, avšak v nemom filme ešte kričať nemohla. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem dostal doporučení a příště si budu dvakrát rozmýšlet, jestli takovéhle doporučení si brát. Bezeslovný film o kterém naštěstí lze napsat mnoho. Film na nic nečeká a hned v první dvaceti minutách načrtne o co půjde. Hned mě vlastně trkne do očí, že host v době je až moc dlouho. Respektive ta scéna působí příliš dlouze a vlastně a návštěvník i velmi brzo odhalen. Co film připraví pak? Rozvýjení hlavní postavy a druhou návštevu doma. Nebudu lhát už od té první půl hodiny jsem se hodně nudil. Posledních dvacet minut jsem se opravdu přemáhal abych film dokoukal. Od ostatních komentářů si beru, že film je dlouhý a nudný s nesympatickou herečkou. Já bych řekl dlouhý a nudný. Herečka mi nevadí, naopak mi přišla v pohodě. Problém je v nulovém napětí, scénáři a ještě horším konci, který mi leda způsobil facepalm. PS: Díky moc za titulky. (35 %) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na tenhle komentář jsem se původně chtěla vyspat. Nakonec se ukázalo, že to bylo dobře, protože jsem trochu zvýšila i hodnocení. Takže jak teda? Tenhle film je vážně strašně moc fajn. Hned od začátku se s tím nepářou a to mi vlastně bylo moc sympatické. Ale zároveň tam bylo prostě to milé tajemno minulosti, které kdyby nebylo, tak ten konec prostě tak neudeří. A že byl konec teda hodně super! A dává to smysl vzhldem k tomu, co se všechno odehrávalo předtím. Jenom se nabízí ta jedna otázka, na kterou si každý divák asi odpoví jinak a řekla bych, že podle toho se určí jeho konkrétní hodnocení. Super překvapení, všechny palce nahoru a za mě příjemných 4,78/5  :) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No One Will Save You je tak trochu jiná UFO žánrovka, která je hodně svá až alternativní (celý film je téměř bez jediného slova…), ale na druhou stranu se z hlediska vyobrazení vrací do původních kolejí a ukazuje emzáky jako ty divné šedé mužíčky lítající v talířích, což někdo sice kritizuje, ale já naopak oceňuji, jelikož poslední dobou je trendem ukazovat alieny jako co možná nejzvláštnější a nejvíc trendy kreatůry, ale od původní podoby se ustupuje. Díky své osobitosti je pak film celkem zapamatovatelnou a zábavnou jednohubkou, která se dále vymyká tím, že prakticky nonstop jede emzácké naháněčky po baráku a tím, že se zde nemluví, se film šikovně vyvarovává i výplňových míst a prakticky vše, co nám chce říct, nám podává úžasnou formou v podobě neustálého, perfektně šponujícího hudebního podkresu (a ten tady hraje obrovskou roli), emocí hlavní postavy a nebo šikovných hrátek s okolím. Ve výsledku jsem byl v průběhu filmu až nečekaně překvapen, o jak dobrý kousek vlastně jde, a to až do té doby, než všechny mé pozitivní pocity nakonec spláchlo sentimentálně odfláknuté finále, které celou předchozí napínačku říznutou akcí a skvělým vizuálem zruinovalo svým prapodivně natlačeným finálním putování do emočního nitra hrdinky a jejího bolestivého traumatu. (?????) Věčná škoda a promarnění šance vytvořit tady novou UFO áčkovou podívanou, kterých tady bohužel moc nevzniká… ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)

Reklama

Reklama