Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Můj dům, můj hrad! Jsme si s Brynn docela podobné, já jsem žena činu a (h)různě, ona je žena útěku a hrůzně. A obě jsme si zvolily cestu, jak se poprat se svými vnitřními démony. Kaitlyn Dever jsem od první minuty věřila, že to, co vidí je skutečné, protože pro ni to tak bylo. S jejím mimickým projevem a gestikulací tělem odehraje všechny své strachy a děsy naprosto věrohodně. Postava Brynn je stoprocentně uvěřitelná a absence dialogů mi vůbec nechybí. V tomto případě by bylo mluvené slovo nevhodným faktorem. I tak je tohle atypické scifíčko dostatečně zneklidňující. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film má originálne spracovanie – je skoro úplne nemý, až na pár pošepkaných slov, a tým pádom všetko ostalo na mimike herečky Kaitlyn Dever. A tá to zvládla znamenite. Horor vie vybudovať slušnú atmosféru, pracuje s výbornými kompozíciami obrazu a hlavne odvádza excelentnú prácu s kamerou. A v neposlednom rade sa vie slušne rozbehnúť až do adrenalínovej jazdy. S týmito aspektami som spokojný, ale... …musím povedať, že ma film sklamal. Hlavnou vadou je, že z pokrokových mimozemšťanov urobili úplných hlupákov – ovládali telekinézu, no miesto toho, aby zastavili obeť, hádzali po nej nábytok; nezmyselne spomaľovali a zrýchľovali pohyb, aby sa obeť mohla skryť, alebo boli takí nemotorní, že sa zasekli do auta. A čo je ešte najhoršie, film mi ako celok nedával zmysel. Strašne škrípal a vôbec nedržal myšlienku pokope. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nápad s lesmi izolovanou oblasťou s rodinnými domami, na ktorých obyvateľov pod rúškom tmy zaútočí agresívne naladená mimozemská civilizácia, je rovnakou mierou neoriginálny, ako nepríjemný. Mne ako obrovskému fanúšikovi Shyamalanových Znamení okamžite zaplesalo srdce, keď som sa dozvedel, že takýto film vzniká. A treba povedať, že tvorcom sa podarilo dať dokopy viacero mrazivých nápadov a znepokojivých scén (ako je tá s autobusom). Žiaľ, čo sa ústrednej hrdinky týka, nemali po kastingovej stránke práve najšťastnejšiu voľnu. Kaitlyn Dever nie je zlá, ale je taká nejaká... nijaká. Dobrý dojem nezanechajú ani efekty, ktorých je žiaľ ku koncu čoraz viac, ich úroveň rapídne klesá a už na začiatku nebola valná. Pár dní som premýšľal, ako hodnotiť. 2* sa mi zdali predsa len málo, ale napokon ich musím udeliť, pretože to na mňa celé pôsobilo značne béčkarský, triky boli fakt mizerné, scenár divný a herečka neveľmi sympatická. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Klasických talířových vysávacích invazí je jako šafránu, takže zpočátku mé srdce jen plesalo, ale v závěrečný čtvrtině se zamýšlená pětihvězda rozptýlila v entropickém oparu. Proč z toho zase dělat něco víc? Na nějaký přesahy přece dlabe šedej emzák! (Místo toho se radši zamyslet nad tím, jak ufonky eliminovat trochu uvěřitelněji.) Ve finále člověk vlastně neví, jestli si na lodi takhle pohrávali s každým nebo šlo jen o ojedinělou projekci pro osamělou nešťastnou vražedkyni a co to ve výsledku teda jako celek mělo bejt. Záchrana zparchantělýho lidstva nebo nějaká forma výživy pro příchozí...? No jo, prostě tradiční DoDo (domysli doma). ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmu dost nadržuju. Je tu totiž dost věcí špatně. Film byl málem zničen brzkým a kompletní odhalení ufonů i na horor zbytečnou akčností pár scén. Přesto pro mě zabodovalo hlavně celkové uchopení tohoto scénáře a jakým stylem je nám děj předkládaný. Režijně a designově se mi vše strašně líbilo kolem emzáků, přičemž vyprávění očima téměř nemluvící hrdinky, to už jen krásně dokreslovalo. Kaitlyn Dever tu předváděla něco neskutečnýho a stejně tak to platí pro režiséra. Celou dobu jsem netušil jakým směrem se film nakonec ubere. Ikdyž bych ocenil opuštění původního městečka a prozkoumání většího města, jak má hrdinka v polovině filmu v plánu, tak chápu proč k tomu nakonec nedošlo. Finále je díky tomu opět velmi silné a to i přes pocit, že jsem ho kompletně nepobral. Ale to je v tomto případě dobře, protože mám chuť nad filmem neustále přemýšlet a vracet se k němu. Silný zážitek, kde pro mě forma zvítězila nad obsahem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)

Reklama

Reklama