Reklama

Reklama

Film Milion mil daleko je inspirován skutečným příběhem leteckého inženýra NASA Josého Hernándeze, jenž se se svou rodinou migrujících zemědělských dělníků vydal na desítky let trvající pouť z vesnice v mexickém Michoacánu, přes pole v údolí San Joaquin, až na Mezinárodní vesmírnou stanici. Díky podpoře rodiny vyústí Josého odhodlání a píle v příležitost dosáhnout zdánlivě nemožného cíle. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Isag1 

všechny recenze uživatele

Stále nechápem recenzie na CSFD, aby niekto nevedel čo je dobré tak už neviem. Hodnotiť filmy na základe rasy a vierovyznania, tak grcám krv. (Rotten Tomatoes 89%, IMDB 7,4/10, Amazon 4.9/5, keď to porovnám z naším, tak je to niečo strašné). Fakt dakedy mám pocit, že na CSFD hodnotia zakomplexovaný ľudia. Príbehovo tento film bol veľmi pekne a dokumentárne spracovaný, zároveň krásna kamera a hudba veľmi pekne pasovala. Výkony hercov by som taktiež mohol porovnať s Oscarovými hercami. Krásne a za mňa určite 4/5. Po 2. dopozeraní filmu som prehodnotil tento film a musím uznať, že tento film sa trafil presne do dokumentárno - sci-fi žánru. Česi a Slováci nevedia nikomu dopriať úspech a v dobe hodnotenia mal tento film 49%. *Facepalm* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dojemná storka o tom, jak se chudý Mexičan, astronautem stal. Nijak překvapující a obyčejně i nudně vyprávěný příběh, který je primárně lidským příběhem o tom, jak se plní i ta nejnáročnější přání. Na Hallmarku by podobný příběh trochu vyčníval, ale jinak nemá absolutně co nabídnout a vypadal by stejně i kdyby chtěl být hlavní hrdina třeba fotbalistou. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Rádoby motivující příběh, který ukazuje, že když se nevzdáte a půjdete za svým snem, tak vás i po jedenácti odmítnutích na podvanácté nakonec přijmou. Hrdinů, jimž se tohle stalo, bylo pochopitelně několik, ale José Hernández bohužel není natolik zajímavou figurou, aby se o něm vyprávělo. Byl to syn chudého farmáře, který mu pomáhal s prací, stal se inženýrem a nakonec se dostal až do NASA k úspěšné vesmírné misi... která nebyla ničím přelomová, pokud nepočítáme fakt, že se na ní vydal první hispánec. Samotný akt ve vesmíru je vlastně akorát epilogem a většinu příběhu o astronautovi strávíte jeho rodinným životem a cestou plnou neúspěchů. Film měl i pár silných momentů, ale ona nudná vata a bezvýznamný (byť inspirující) příběh táhnou film dolů. Hodnocení: 60 % ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Je to tak za silnější tři hvězdy, ale dám čtyři. Když tomuto filmu může dát odpad, nebo jednu hvězdu můžu si to dovolit. A teď k filmu. Je to příběh o tom jak si šel mexický maník čtyřicet let za svým snem. Musím říct že bych možná nějaké scény zkrátil, ale jinak se tahle cesta podařila vecpat do dvou hodin, což je obstojný výkon. Jak jsem napsal je to pro mě lehce nadprůměrné dílko, i když pro režisérku to bylo patrně dost velké sousto a značně s filmem zápasila.. Peña, jako 23 letý mladík, byl celkem k smíchu, ale v pozdějších letech už byl uvěřitelný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemné životopisné (skoro)drama vycházející ze životního příběhu José Hernandeze, který si už v dětství usmyslel že bude kosmonautem a nakonec se mu to povedlo. Celé je to samozřejmě hlavně o Josém s tváří Michaela Peňi, ale hezky to funguje i jako lehká motivačka a ukázka toho, kam až může vést zarputilost, cílevědomost a odvaha splnit si sen. Na čtyři to sice úplně není protože ten film si jede podle obvyklé šablony a navíc by nemusel mít dvě hodiny, ale rozhodně sem se nenudil a vlastně mě to příjemně překvapilo...65% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Michael Peña si už predtým zahral astronauta, a to vo filme Marťan (2015). (Arsenal83)
  • Hernández (Michael Peña) sa na obežnej dráhe na svojej misii raketoplánu v roku 2009 stal prvým človekom, ktorý použil španielsky jazyk vo vesmíre pri tweetovaní. (Arsenal83)
  • The New York Times napísal, že film bol „krásne natočený a popretkávaný historickými zábermi migrujúcich pracovníkov a štartov kozmických lodí, pričom najúčinnejšie a najdojímavejšie scény sa točia okolo rodinných vzťahov, hoci drsný príbeh sa občas stáva trochu ťažkopádnym“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama