Reklama

Reklama

Život na naší planetě

(seriál)
  • USA Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Podmanit si Zemi, přizpůsobit se podmínkám a přežít. Přelomový přírodopisný seriál o podivuhodné věci zvané život, který na naší planetě vzkvétá už celé miliardy let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

formelin 

všechny recenze uživatele

Mix reálných záběrů s animací, prolínající současnost s minulostí. Nový edukační projekt z dílny zkušených tvůrců (výkonným producentem je také Steven Spielberg) v čele s Alastairem Fothergillem či Keithem Scholeyem, jenž oba stojí za mnoha dokumenty nejen s Attenboroughem, přináší osvědčený formát, ve kterém se nám tentokrát snaží přiblížit historii vývoje života na Zemi. Ač některé animace dinosaurů (pohyby, běh) stále trochu pokulhávají, tak jde ve výsledku o skvělou a úchvatnou podívanou s výbornou hudbou od Lorne Balfeho, který pro každou kapitolu navíc vydal celé album. A Zbyšek Horák, který je léty prověřený český dabér nejen dokumentů, je rovnoceným partnerem Morgana Freemana (ano, dával jsem napřeskáčku obě verze). ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú to už vyše dve dekády, stále sa pri prírodovedných historických dokumentoch nemôžem ubrániť porovnaniu s legendou žánru, seriálom "Putovanie s dinosaurami". V čom "Putovanie s dinosaurami" exceluje? V rozprávaní príbehu. Každá epizóda je tam zameraná na jednotlivca, rodinu alebo špecifický druh. Poskytuje tak dostatok času vybudovať si s divákom bližší vzťah a získať si jeho srdce. "Život na našej planéte" je taký hŕŕŕ-fŕŕŕ všehomix. Nepopieram jeho dokumentárne kvality. Ale obsah ktorý mi sprostredkoval mi už na druhý deň vyfičí z hlavy preč. A tým celý pokus o šírenie vedomostí a informácií stráca na význame. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Očima člověka, který o zoologii a vývoji života dost ví: Zajímat mě to začalo asi až od 3. epizody. První slabina spočívala v tom, že trailer evokuje pocit, že je to jen o evoluci druhů - houby. Možná víc, než polovina epizod je o současné přírodě. Což by nevadilo, kdyby to nebylo tak dlouhé, nebylo toho tolik a kdybych neměl neodbytný pocit, že současné druhy nemusí mít s mnohými vyhynulými až tolik společného. Příliš často se opakovalo, příliš často se dělaly dramatické pauzy, příliš často to bylo natahované. Čímž neříkám, že to není velmi dobře natočené - je. Jen by mohli lépe vyprávět. První epizoda byla tématicky rozháraná, v poslední jsem v jednu chvíli děj o kousek postrčil. Čistých 70 %. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Život na naší planetě nabízí v osmi poutavých epizodách neuvěřitelně rozsáhlý a informačně hutný pohled na vývoj Země od prvních jednobuněčných organismů až po současnost. Zpočátku jsem měl trochu obavy, aby seriál neomílal stejné informace, které jsem viděl a slyšel už ve starších projektech o prehistorické a současné fauně a flóře, avšak tvůrci mi nabídli mnoho nových poznatků z různých etap vývoje naší planety. Jelikož se velká část seriálu zaměřuje na časově velmi vzdálená období, je třeba brát zobrazovaná fakta s tím, že jde o domněnky či hypotézy - např. průběh námluv a páření u obřích stonožek či T-Rexů. První epizoda měla spíše pozvolné tempo, ostatní díly byly už živější - velmi mě bavily akčně laděné scény (viz podmořské a pozemní lovení). Zpočátku jsem si musel též zvyknout na přechody mezi CGI a reálnými záběry ze současnosti a všiml jsem si, že opeřená či chlupatá zvířata vypadala víc uměle než ta se šupinami či hladkou kůží - přesto se ale jednalo o kvalitně odvedenou práci. Oceňuji též detailně popsané zobrazení pádu asteroidu, který stál za jedním z masivních vymírání druhů na Zemi. Třešničkou na dortu byl charismatický vypravěč Morgan Freeman. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dychberúca séria ktorá vyčnieva v prvom rade tým ako je natočená. Sledujeme perfektnú animáciu doplnenú reálnymi zábermi prírody a svojim spôsobom ide o vrchol toho čo moderná kinematografia dokáže v rámci dokumentov. Okrem prvej časti ktorá bola mierne chaotická, skákalo sa v nej z miesta na miesto a chýbala ucelnosť (ako intro na seriál ale OK) sú všetky ďalšie rovnako nádherné. Obsahovo nabité informáciami, paralelami k súčasnosti a hlavne poznatkami aké som doteraz nevedel. Pokludné tempo pôsobí občas až terapeutickým dojmom. Čo pri prírodovedných seriáloch nebýva zvykom, každá epizóda na konci teasuje ďalšiu a vytvára to pocit nedočkavosti a chuti po vedomostiach. Zobrazenie masových vymierani si budem dlho pamätať. (hlavne pád asteroidu) ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama