Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Fate Graphite se narodil do světa, kde magické schopnosti určují váš osud. Jeho dovedností je obžerství, zdánlivě zbytečné prokletí nekonečného hladu, kvůli kterému se mu všichni vyhýbají a dívají se na něj skrz prsty. Až jednoho dne, poté co připraví o život zloděje, se v něm probudí jeho skutečná síla: dokáže pozřít dovednost kohokoli, koho zabije. Naučí se tuto hrůznou schopnost ovládat ve prospěch dobra? (mikki089)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů s dalším „Kiritem“, který si tu nasazuje kostěnou masku, jsem očekával generickou fantasy, která bude hodně edgy (to první nakonec platí, to druhé moc ne). Po přečtení obsahu, který mi vysvětlil jeho schopnost s názvem „žravost“ jsem měl obavy, že to bude další obdobná kravina ve stylu Arifurety a že víc jak díl nedám. A tak jsem nakonec příjemně překvapený, že jsem to zvládl celé bez úhony dokoukat, co víc, bylo to vlastně OK. Animačně sice žádná hitparáda, ale hudba se většinou docela snaží. Příběh také není kdo ví jak složitý, většina zvratů člověka, co už viděl pár podobných japonských fantasy anime, moc nepřekvapí a i když má zdejší svět asi zajímavé podhoubí, tak nám ho ukazuje maximálně v nějakých těch drobných náznacích. Zkrátka o nějakém budování tajemné atmosféry kolem celého světa a příběhu si můžeme nechat jen zdát, je to občas až tak slabé, že divák nemá zájem tu něco objevovat.  Oni se tu tvůrci obecně vykašlali na nějaké hlubší vysvětlování či předvádění, a tak to občas až působí, že se věci dějí pouze proto, že to tak autor chtěl a pokud chcete nějaký důvod, tak vás většinou odbydou jednou větou. Co pro mě seriál hodně tahá nahoru jsou vztahy mezi postavami. Postavy samotné by to totiž asi příliš nezachránili, většina opravdu působí jen jak lacinější kopie, které už jste viděli v nějakých známějších anime. Ovšem to, jak společně vycházejí a jak mezi sebou fungují, pro mě bylo asi tím hlavním důvodem, proč jsem na seriál koukal. Zkrátka máme tu ucházející romanci i bromanci a úvodní sourozenecká trojice záporáků je dostatečně nesympatická na to, abyste chtěli vidět, jak moc špatně dopadnou. A třeba i ten díl kolem velkých problémů jednoho rytíře v důchodu, byl vlastně fajn. Prostě je to opravdu: „skoro čistý průměr, který neurazí, ale za pár dní si na to asi už nevzpomenete.5,5/10   ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Na jednu stranu to dokázalo upoutat mou pozornost tak, že jsem vydržel celou první sérii. Na druhou stranu je tady jasně viditelná obrovská neoriginalita. Prakticky vše (od postav, přes svět, po schopnosti,  monstra atd.) jako by se vzalo odněkud jinud (možná by bylo dobré udělat si nějakou tipovací soutěž "řekni zdrojové dílo" ke každé postavě, jménu, obrazu atd. 😁). Pak je tu rychlost a zkratkovitost. Ta na jednu stranu dokáže vytvořit potřebné tempo na druhou stranu vytváří spoustu logických děr a někdy to vypadá až skoro úsměvně, jak se všechno a všichni vždy sejdou v přesný čas, tam kde je potřeba, aby mohl proběhnout další fight. Ty tvoří základní výplň seriálu, ale nejsou nijak bombastické, může za evidentně nízký produkční rozpočet, ale i ona zmíněná zkratkovistost, kdy je těžké si souboj vychutnat, když nám nikdo moc nevystvětlí motivace, nedozvíme se nic o tom jak a proč a jaké má kdo schopnosti, co máme čekat, čeho se bát atd. Jelikož se postupem času vše řečené ještě zhoršuje, tak ke konci už si člověk říká, jestli tohle vůbec někam povede. Nakonec to je skoro čistý průměr, který neurazí, ale za pár dní si na to asi už nevzpomenete. 55% ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi není cizí, protože už znám mangu a musím autorům uznat to, že se konečně někdo drží předlohy. Obsah anime tak nějak odpovídá příběhu mangy do nějaké půlky 30. kapitoly a zdaleka tam příběh nekončí - zda udělají pokračování, toť otázka. Ale k příběhu samotnému. Je to čistokrevné fantasy - žádná reinkarnace apod. - o hlavním hrdinovi, který je zpočátku slabý, ale pak si uvědomí cenu své schopnosti. Příběh není úplně pohádkový, ale trochu více je šmrnclý do temnějších barev - nic ale vysloveně temného, kdy si to udržuje tu správnou rovnováhu. Po dramatické stránce je to celkem slušné, ale úplně to nepřekvapí. Problémová stránka je hlavně v oněch schopnostech, kdy je v tom trochu chaos a není to úplně dobře zpracované. Trochu tahákem je pak určitý prvek mysteriózna, kdy se tu objeví jednotlivé smrtelné hříchy v určité podobě a také "vyhynulá" civilizace, kdy příběh je velice skoupý na odhalování jednotlivých hlubších tajemství. Obecně tohle dílko neurazí, ale k většímu požitku tomu něco chybí. Po animační stránce je to slušné a po hudební průměr. ()

Ecci.master 

všechny recenze uživatele

no další předvídatelný anime ve všem, s jedením dobrým soubojem to hodnocení valný nebude. Kdyby tam byly alespoň opai tak ty 3 hvězdy dám, nebo kdyby hlavní hrdina nebyl naprostý předvídatelný dement, divím se, že jsem to dokoukal s nechutí jen abych viděl ten nejvíc neoriginální konec. Prostě sranec ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo té strašlivé, ale opravdu strašlivé kresby, byla by to vlastně kupodivu docela povedená a nápaditě namixovaná vykrádačka motivů z mnoha jiných anime (v čele se SAO, Sedmi smrtelnými hříchy a čímkoliv dalším, kde hrdina levluje a zabíjí příšery). Přičemž inovací je tady nebezpečí, plynoucí z vlastní děsivé schopnosti a jejího používání. Nevyhnulo se to ovšem určité zmatenosti ohledně postav i dotyčného světa, takže jediné, co se opravdu dá bez výhrad pochválit, je fungující romantická linka s idealistickou rytířkou. ()

Zajímavosti (1)

  • Role postaršího svatého rytíře a jeho syna namluvili v této epizodě opravdový otec a syn, tedy hlasoví herci Takehito Kojasu (otec) a Kóki Kojasu (syn). (Jeoffrey)

Reklama

Reklama