Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Recenze (127)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak na tento počin som sa začal tešiť, keď som zistil, že moji kolegovia sú týmto filmom nadšený. Začalo to fakt super, dvaja bratia, jedna hnilá poduška a závan niečoho hrozivého a keby sa to cele dialo na menšom priestore, tak by film od sceny ako vstúpili do mesta, nevyzeral trocha chaotický až bezradný. Lebo od tej chvíle to bolo často uškriekané a aj zmätočné. Na začiatku mi to trocha pripomínalo 100 Bloody Acres, kde tiež dvom bratom sa to celé vymklo spod kontroly a tu to bolo podobné, len oveľa v efektnejšej rovine. Je to surové, kruté a zabíja sa tu všetko, čo dýcha a pokým iní tvorcovia kamerami uhýbajú, tu je všetko detailne nasnímane. V tom spokojnosť vidím, ale zas niektoré dialógy, chovanie postav či neprehľadnosť niektorých scén mi pochuti neboli. Čakal som aj nejaké vysvetlenie, prečo sa to cele deje a hlavne ako je možné, že o tzv. " hnilobe" všetci vedia a aj tak sa nenájde nikto, kto by s tým niečo urobil, až prídu dvaja borci a .... Krvavosť rozhodne úžasná, ale mne to už dávno nestačí, film ma musí chytiť aj niečím iným a tu okrem tej surovej gore efektnosti, som nič neobyčajné nenašiel. Celkom som si myslel, že tento film bude v mojej topke naj hororov tohto roka, ale u mna tie ambície nenaplnil. Tak zatial v tomto roku u mna dominuje Evil Dead: Vzostup zla a myslím si, že do konca roka ho už z trona nik nezosadí. Silné 3*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Za dlouhá léta nejoriginálnější a nejpovedenější zjevení se ďábla na zemi. Takřka apokalyptických rozměrů, přestože sledujeme pouze hrstku postav v okolí malého města, které před ním prchají. Děj napěchovaný zvraty a střídáním lokací; zoufalý pocit neustálého nebezpečí z nepředvídatelně skrytého zla; vypečené gore scény, pro jaké by se Hollywood neodvážil; solidní režie jako z kvalitního rodinného survival dramatu. Ne všechno ve filmu dává smysl, ale jeho naléhavý drive v kombinaci s uvěřitelností nadpozemské hrozby je peckový. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Patagonští Římané Dezyder a Mylan mají vážný problém! V sousední holounimobuňce totiž maligně hnije Kotlár, čímž plaší všechny jídelní psy, zavřeli kvůli němu sběrnu, a i kozy jsou z něho nějak divně plesnivé, tudíž kluci mohou zapomenout na dříve tolik vášnivý méééézidruhový konsenzuální seks. Ovšem Mylan s Dezyderem jsou cigoši činu, takže neváhají, a než bys řekl „měděny okap“ naloží Kotlára na dvoukolák a štandopéde jej vyeksportují až za matiční zeď, ať si s ním užijí i ti zkurvení rasističtí gadžove. A milý Kotlár začíná dělat pořádný bordel, bo je přecy more demonycki bojovňyk … Já vím, zní to dost nežvýkatelně, ale jedná se o naprosto pekelně libovou argentinskou svíčkovou, nenadálé překvapení a jednoznačně horor roku, ne-li pětiletky! Originální, svižný, bezútěšný, surový, brutální, temný až hnusný, sírou smrdící a s rozkošným heavyendem. Prostě něco, o čem si mohou plagiátoři, artoví myslomrdaři a bolševičtí cenzoři v Holém údu nechat akorát tak korektně zdát. Já sám jásám! Demian va bombas! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZLO MÁ RÁDO DĚTI A DĚTI MAJÍ RÁDI ZLO…“  Horor na pomezí geniality a neuvěřitelný píčoviny! Je to parádně dramatický – napínavý, krvavý…  dost psycho a taky debilní… Jestli jo nebo ne? Strašidelnej film, kterej vás nasere! (Ty lidi se fakt chovaj jako debilové!)  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film měl premiéru na MFF v Torontu v sekci „Půlnoční šílenství“. 2.) Thx za titule „Enzistor“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

10% za hnijícího tlusťocha, ale jinak to byla nudná megapíčovina. Málem jsem se ukousal nudou. Žádné napětí. Film o dvou buranech, kteří jen křičí, jezdí sem a tam a ty dialogy... Katastrofa.😡😡😡😡😡 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horor o posadnutosti, aký tu ešte nebol - vlastne som príjemne prekvapený, že na túto tému je možné vymyslieť niečo naozaj originálne. Počas sledovania som však bol miestami zmätený - režisér sa totiž rozhodol držať celú dobu v utajení, ako sa vlastne treba s démonmi vysporiadať, a že niektoré postavy umierajú a následne opäť ožívajú, prípadne sa dokážu ľubovoľne teleportovať, je plusom a súčasne mínusom, na jednej strane prinášajú zmätok, na druhej očakávanie, čo sa z toho vykľuje, pretože v tomto prapodivnom horore si nikto nemôže byť istý vôbec ničím. Hlavný hrdina sa opäť raz musí chovať ako úplný idiot (predovšetkým v závere by mohol vyhrať cenu za kokotizmus roka), ale nad tým už mávnem rukou, veď čo iné mi ostáva. Brutálne scény sú však úplne vynikajúce, a už len z dôvodu, že tvorcovia nemajú problém masakrovať deti a zvieratá spôsobom, aký sa ozaj vidí len zriedka, pod 4 nepôjdem. Pár vecí by som možno doladil, možno v koncovke v budove školy mohol týpek nájsť tú sekeru a poriadne sa rozparádiť... ale aj tak, fajn horor, ktorý si určite fanúšikov nájde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si pro plný kotel a dostal jsem plný Kotel. INSANE!! Demian Rugna už jednou stihl zazářit parádním creepy Atterados, ale to co předvádí tady z něj jasně dělá silného hráče na hororovém poli, který má nevídaný talent ( Jo Flanagan by se mohl učit). Tohle je fakt hutný hororový žrádlo a divočina urvaná z řetězů, která mi přesně padla do vkusu. Je to však hodně zlý film, nepříjemný, temný, překonávájí se zde žánrové hranice, režisér umí šokovat a všem se tady dějí hodně ošklivé věci včetně dětí a zvířat, takže slabší povahy BACHA! Jde o Argentínský rurální démonický horor odehrávající se na vesnici, kde dva bratři naleznou infikovaného muže ( posedlého démonem). Tady posednutí démonem se šíří jako mor a člověk hnije za živa! Musím říct, že ten námět je nejen originální, ale taky dost realistický, pokud někdy nějaké posednutí démonem proběhlo, tak věřím, že se to mohlo projevovat těmihle symptomy. Velmi se mi líbilo, že ve filmu řeknou 7 pravidel, kterým se vyvarovat proti podobnému zlu. Už od úvodu na nás režisér tasí nekompromisní atmosféru, ze které jde cítit beznaděj, zoufalost, bezmoc proti neznámému zlu. Má to velmi dravé tempo, což oceňuji, výbornou hudbu, která skvěle dotváří napětí a uceluje atmosféru, postavy hrají dobře, režijně samozřejmě špička no a teď jdeme k tomu nejdůležitějšímu. Samotné hororové scény jsou tak dobré, že každá jedna by byla highlightem v jiném filmu. Jsou tu scény, které jsem jednak v životě neviděl, ale teda šokují takovým stylem, že se rozdýchavají horko těžce ( Scéna se psem je fakt něco šílenýho!!) Obézní a prohnilý Uriel až na kost mě bude děsit nejspíš ve snech a vyjídat mozek ze svého dítěte jak popcorn je taky docela slušnéj úlet a tím se rozhodně nekončí. Za mne naprostá hororová krasojída, která boduje na všech frontách. Má to originální námět, výborné gore, výborné masky, dobré tempo, skvělý vizuál, film šokuje, je nepříjemný, má dusnou atmosféru, boří se tu filmové hranice. Nevím co, víc si přát, takhle má vypadat Horor s Full Menu. Letos zkrátka hororovou pouť ovládli démoni. ( Zdravím Evil Dead). jo a btw stěžovat si na to, že se postavy chovají nelogicky, když město sžírá mor, hniloba a démoni je fakt logické. To zas nějaký intouš omylem zabloudil z drama na horor. Jediné, co mne mrzí, že film neměl o půl hodiny více. 9/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov roka 2023. Sranda je, že máme dočinenia oficiálne s vymetačksým hororom resp. s hororom o posadnutí, ale je to napísané natoľko sviežo, inovatívne, originálne a proste „inak“, že si to možno ani poriadne neuvedomíte a bude vám to pripomínať skôr Bird Box. Staval som sa k tomu skepticky, ale potom som si povedal, že keď to odporúča Honza Vojtíšek (tu na čsfd ako eraserhead666), s ktorým som strávil pár rokov spoločného písania historického hororového románu Ďáblův hřbet, tak to snáď úplná sračka nebude. No a nebola. Pretože to bola jazda. Sympatické postavy, nepredvídateľný dej, žiadny trápny humor, nulové otravné (pseudo) odľahčenie. Na mnohé nápady sa mi nepozeralo dobre, ale čosi zvrhlé a zverské vo mne odmietalo odvrátiť zrak (kladivo, sekera, pes). Sklamalo ma finále, kedy sa istá postava začne správať ako pako, čo je síce realistické a tým pádom uveriteľné, ale aj tak naštve. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Prvých tridsať minút patrí medzi to najlepšie, čo som za posledné roky videl. Na to, čo prišlo potom, by som najradšej navždy zabudol. Totálny bordel plný preafektovaných hereckých výkonov a scén, ktoré nedávajú zmysel a nemajú hlavu ani pätu. Akákolvek atmosféra a pocit niečoho nepríjemného, čo číha na začiatku v okolí, sa úplne stratí a až do konca som mal pocit, že sa pozerám na nejakú tupú telenovelu. Z tohoto sa budem ešte dlho spamätávať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého ve státě argentinském.. Rugna chce nabídnout hororovým fanouškům spíš zábavu než nějakou reflexi, ale obraz byrokracie, lenosti a nezájmu vlády potažmo společnosti o venkovany makající a následně umírající na polích plných pesticidů, tam najít můžeme. Žádný velký dům, v něm exorcista léčící posedlost a víra v Boha jako medicína - tady lidé vědí o co jde a jsou na všechno sami. Když začnou maminka a „čistička“ vysvětlovat pravidla, trochu to poleví, ale svou jinakostí, prostředím a vypjatými okamžiky si to o pozornost řekne, obzvláště když burácí cello, jak kdyby byl poblíž Sicario. Děti tvůrci nešetří, ale údajně bylo mnohem těžší vypořádat se s regulacemi při natáčení, než přesvědčit rodiče k zapůjčení potomků. A jsme zase u té byrokracie.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po veľmi vydarenom "Aterrados" z pred šiestich rokov, prichádza Demián Rugna opätovne s niečím novým, a opätovne (relatívne) napĺňa očakávania milovníkov horor žánru. Bez pochýb musí človek uznať, že snímok disponuje silnými pasážami, z ktorých zamrazí, no nedá mi ani konštatovať, že filmu sa nedarí takúto pozornosť udržať po celú dĺžku svojej stopáže, pričom z celkového pohľadu prevládajú tie hluchšie pred tými, ktoré by mali šokovať. Tri-4 veľmi solídne scény to za 100 minút skrátka nepotiahnu, od záverečnej tretiny som taktiež očakával ďaleko viac, a tak mi nezostáva nič iné ako konštatovať, že dobrá hudba v pozadí, samotnú atmosféru sama od seba neudrží. Asi som mal vysoké očakávania. Možno odstupom času to viac docením, teraz "len" na hrane lepšieho priemeru medzi 3-štyri, no snímok ako taký, jednoznačne odporučiť môžem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny horor s komornou a dusnou atmosférou. Že to bude horor z Argentíny..., kto by to povedal. Zaujímavý námet, kvalitné spracovanie, hnijúci tlustoprd posadnutý zlom skvelý. Film je plný zvratov a nečakaných udalostí, no chýbal mi ten pocit plíživého strachu, ktorý človek zažíva len z času na čas pri extra dobrom horore. Určite by pomohla lepšia hudba, ktorá by dokázala vygradovať top scény a rozhodne by pomohli kvalitnejšie výkony detských hercov, aj keď určite nie je jednoduché nájsť super detské talenty, no tam rezervy boli bez debaty. Každopádne veľmi solídny zárez v hororovom žánri, s malými úpravami to mohla byť super jazda. 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zlo má rádo děti a děti zlo.- Dodržet sedm pravidel při setkání s posedlým není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Nejvíce by o tom mohl vyprávět Pedro, ukázkový kretén, který svou paličatostí a bezohledností přivedl do maléru snad všechny, co mohl. Příjemně atmosférický horor protkaný tísní a neklidem, kdy souboj se zlem je téměř nemožný. Sice pořád nevím, zda šlo o démona nebo Lucifera, ale ten by byl zřejmě mocnější, což je nakonec jedno. První posednutý dá vzpomenout minimálně jedlíka z Taxidermie. A protože démona nemůžete zničit, no, zničit většinou nejde vůbec, ale zastavit tím, že normálně zabijete posednutého, nýbrž musíte vykonat patřičný rituál, je likvidace o to těžší. Násilí na dětech bývá většinou tabu, ale scénka s rozzuřeným psem či fackování děvenky měly grády. Celý ten démonický řetězec je nasnímaný výbornou kamerou a doplněný skvěle říznou hudbou. Šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Po delší době spokojenost už proto, že tohle téma je v kinematografii tak dlouho, až se jeden obává vyčpělosti, která tentokrát naštěstí nehrozí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nenápadný nový horor, ku ktorému som sa zhodou náhod dostal koncom roka. Argentínske vnímanie posadnutosti sa mi veľmi pozdáva. Prináša úplne nové pravidlá a je výrazne explicitnejšie, pričom nešetrí ani deti. Kde sa na When Evil Lurks hrabú stokrát videné, exorcistické klišé horory? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnou posledních netrpělivě očekávaných hororů letošního roku.  A jsem rád, že moje očekávání nezklamal. Navíc v letošním v roce kdy to na kvalitní horory (alespoň za mě) byla fakt bída se tenhle kousek prostě ocenit musí. Myslím si, že fanoušci hororu by všeobecně s tímhle filmem měli být spokojeni, protože to je opravdu jeden z těch nejlepších hororových zářezů tohoto roku. 4hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po tolika pochvalných prvních reakcích je When Evil Lurks pro mě solidním zklamáním. Námět démonické posedlosti šířící se jako epidemie je super, ale jak to tak bohužel bývá, převedení nadějného námětu na plátno a zvlášť cesty, jakými se s ním tvůrci rozhodli ubrat, šly s přibývajícími minutami víc a víc mimo mě. Postavy dělají prapodivná rozhodnutí ovlivněná pohnutkami, které nechápeme, k tomu z děje mizí a zas se objevují, jak jen se to scénáři hodí, a celé je to dějově tak podivně vystavěné, že po absolutním vyvrcholení celého snímku jsem byl přesvědčen, že musí následovat ještě aspoň jeden akt, který to vytáhne z mdlého podprůměru a dodá nějakou celkovou rezoluci. Nenásledoval. [Sitges 2023] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hnilobák z korby teče, nikdo mu neuteče.“ Rugna s léty zraje jako víno. Kdyby bratři Pedro a Jimi znali jeho předchozí film, hned by věděli, co dělat: „Hnilobáku, do mrazáku!“ Aterrados se mi zavrtal do hlavy scénou s týden mrtvým chlapečkem, sedícím u stolu nad sklenicí mléka, dnes mi Rugna šoupnul do postele hnilobáka, smrdícího hůř než bezďáci květáci v MHD v Plzni. MOKVAJÍCÍ OKÉNKO: [][] Co všechno proteklo zpuchřelým prostěradlem? Ϣ Lék na autismus. Levný, 100% na přírodní bázi a s divácky vděčnými vedlejšími účinky. Ϣ Psí sliny. Bulmastif Roger má děti rád. K snídani. Ϣ Livingdeadův mozek, rozežraný amébou (to je prvok, ne jeho sestra). Ϣ Postřeh Gilmour93, že démonický příběh má i sociální ocas, že chudobu a rodinnou hnilobu politici řeší jen alibisticky, „protokolem“ a „čističi“. Ϣ Můj dojem, že do postele k umírajícímu žoku hnisu a nádorů, který však nesměl (!) být zastřelen, Rugna propašoval i svůj náhled na euthanasii. [][] Morbidní, blivajzovité, hrůzné, zatraceně (ne)lidské, šíleně depresivní, bez východiska. A kdyby mi k pánské jízdě Rugna dopřál i nějakou jedlou (rozuměj mladou a zdravou) dívku, šel bych i na pět vředů. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vyšinuté filmy na večer, v ktorých sa šíri nejaká nákaza, ako napríklad v The Crazies  a ľudom z toho pekne prepína v palici, mám rád. V tomto prípade sa šírila vskutku zaujímavá myšlienka, na ktorú ma upútali tunajšie komentáre miestnych borcov. A zvedavosť sa mi vyplatila! Film pekelne , spolu so zvrátenými krvavými nechutnoťami, odsýpa. Akurát jediným rušivým elementom pre mňa bol hlavný hrdina Pedro, ktorý sa mi javil ako kus nevdačného a uvrieskaného kokota! Inak som si toto čisté zlo užil. Len ma mrzí, že sa nedostali k použitiu toho zvláštneho prístroja. Na ten som sa naozaj tešil. A možno, že budeme mať šancu ho vidieť v plnej akcii v pokračovaní, kedže záver s 'pohľadom' tomu mohol nasvedčovať. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

¡Viva Argentina! Demián Rugna, je po šesti letech zpět a po výborném Aterrados, servíruje opět dechberoucí, originální, Hororovou podívanou, plnou hnisu a krutých, zlých scén. Škoda jen, že všechno bylo vyčerpáno hned v úvodních 40 minutách, pak se to dost zmírnilo a přišlo i pár nudnějších pasáží s několika WTF momenty. Ale i tak, se ve výsledku jedná o dost dobrý Horor s krutopřísnou atmosférou a já si troufám Cuando acecha la maldad, zařadit mezi TOP 10 Horory roku 2023. Top scéna - těhotná žena z plakátu a pes. (589. hodnocení) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica svojou akčnosťou a intenzívnosťou navnadí pomaly na hororový zážitok roka, aby sa následne tempo náhle spomalilo, začala sa riešiť mytológia a atmosféra sa stala tak zameniteľná až šedá, až som neveril, že celý film nakrútil jeden režisér. Nakoniec ide v jadre o problémy jedného rozvedeného chlapíka s bývalou manželkou a deťmi, ak by ste náhodou vopred premýšľali, o čom, respektíve čoho môže byť toto argentínske hororové šialenstvo metaforou. Film tak poteší skôr v maličkostiach než ako celok, ale chápem, že odvaha tvorcov môže oprávnene potešiť mnohých fanúšikov otupených hororovou mainstreavou tvorbou. Už len kvôli prostrediu a napríklad prekvapivému prvému útoku psa. ()

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama