Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva, 1977. Vědci v režimu naprostého utajení zkoumají paranormální jevy. Profesor fyziky, specialista na telekinezi a hypnózu je konfrontován s nevysvětlitelnou silou, jejíž existenci se nedá uvěřit. Brzy jeho dcera Anna (Alevtina Mayer) objeví smrtící dar. (FunDinDung)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ruské fantastické filmy posledních let jsou hrozně nevyrovnané, a tak každý je pro mne určitým překvapením. Kvalitní bývá formální stránka, což je i tady - skvělý vizuál a temná hudba. Herecké výkony nejsou nijak ohromující, ale k tomuhle žánru rozhodně dostačující. Očekával jsem spíše sci-fi, ale vyklubala se z toho obdoba satanského hororu, což mne bavilo, byť po ruském způsobu, a to bylo možná ještě lepší. Rozlehlý temný byt ve starém domě připomněl italské mysteriózní snímky zejména 70. let. Malá Anna si myslí, že má telekinetické schopnosti, ale možná za tím stojí temné síly. Čarodějnice, pekelní psi, zatracené duše. A kněz, co má vlastní démony, se snaží Anně pomoci. Je však otázka, zda na to bude mít nejen dostatek sil, ale hlavně víry. Místy krásně atmosférické. Spíše pro menšinové diváctvo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak prví 30minutovka mě teda moc nebavila. Pak se to ale rázem zlomilo a zbytek filmu už bylo celkem napínavou a atmosferickou podívanou. Jen je škoda toho konce kterej bych si představoval ke svoji větší spokojenosti trochu jinačí a prakticky mi nedovoluje abych dal vyšší hodnocení než 3hvězdy. I tak jde ale na konci roku o jeden z těch lepších(koukatelnějších) hororů co nám letošní rok nabídl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta afektovaně přehrávající lolitka mi tedy pořádně lezla krkem. Ale příběh byl zajímavý, dobře vystavěný a sovětské reálie mě bavily. A film se bude určitě líbit i v současném, takřka klerofašistickém Rusku. Já bych se ovšem obešel aspoň bez onoho zázraku s padající Aňou ke konci. Mmch. kdysi dávno v Ponrepu jsem viděl nějaký starší sovětský film, ve kterém taky zazněla skvělá pecka Hafanana od Africa Simona, asi v sedmdesátkách v Sojuzu opravdu frčela. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ruský Omen, ktorý ma teda absolútne nechytil. Keď si spomeniem na to, koľko skvelých, nielen technicky ale aj obsahovo, filmov za posledné roky urobili, tak toto patrí k tým najslabším. Škoda. ()

chad 

všechny recenze uživatele

Film z éry keď súdruhovia vo vedúcich pozíciách mohli zničiť život bežného človeka obyčajným lúsknutím prstov, avšak v tomto prípade sa obete vrátia v podobe duchov a nešťastnú rodinu čaká tvrdá odplata...Videl som šestnásť ruských hororov a ani jeden nebol zrelý na odpad, čo je pri súčasnej kvalite v tomto žánri úspech. Tak ako väčšina, tak aj tento nevybočil z priemeru, ale dal sa v pohode dosledovať bez ujmy na psychickom zdraví, čo sa u americkej konkurencie často povedať nedá... ()

Reklama

Reklama