Reklama

Reklama

Monsieur Spade

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Legendární detektiv Sam Spade (Clive Owen) z románu Dashiella Hammetta „Maltézský sokol“ se po 30 letech znovu vrací na scénu – jako emigrant, žijící na odpočinku v jižní Francii, se pouští do vyšetřování případu brutálních vražd šesti jeptišek v místním klášteře. (raininface)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Prijemne plynouci pribeh starnouciho americkeho detektiva Sama Spadea, ktery se druhe svetove valce usadil v malem, bezvyznamnem mestecku ve Francii a snazi se rozplest zahadu masakru v mistnim klastere. Reziser chvilemi nezvlada vykreslit, co ma na srdci a divak se v pribehu lehounce ztraci, tomu bohuzel neprida ani finale. 70% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Inteligentně napsaný příběh, zavádějící nás do Francie 60. let, v níž to vře alžírsko-francouzskými politickými spory a vyřizováním účtů. Do toho je zavlečen Samuel Spade, soukromý detektiv ze San Franciska, jenž se pár let po druhé světové válce usadil, oženil a posléze ovdověl v malém francouzském městečku. A zčásti proti své vůli je zatačen přímo do centra bojů mezi několika tajnými službami. Vede si vcelku dobře a všude kolem sebe trousí své cynické komentáře a repliky. Lví zásluha Clive Owena, který nehraje Spadea , ale je JE SPADEM. Takže vcelku pohoda. Jediným šrámem a vadou na kráse je naprosto matoucí "souboj černochů v tunelu" při závěrečném zúčtování kdy všichni střílí na všechny a nikdo (myslím tím diváky) neví kdo na koho. Ale jak praví klasik "Nobody is perfect"... ()

Reklama

Galerie (141)

Reklama

Reklama