Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Takto má vyzerať kvalitný dokument o vrcholovom športovcovi. Chcel som sa vyhnúť porovnávaniu ale ani spracovanie o Neymarovi ani Ronaldovi mi neprišlo že dosiahlo túto úroveň. Dojem určite vylepšuje množstvo zápasov a konkrétnych situácii čo si pamätám z detstva, to nikdy nie je na škodu. Strih, hudba, celková štruktúra a kopec rozhovorov s legendárnymi hráčmi, viac som si ani nemohol priať. Pozrieť si 4 epizódy z ktorých každá má viac ako hodinu, hneď po sebe sa mi pri podobných dokumentoch nestáva vôbec často. Chápem ale ľudí pre ktorých pôjde o veľké sústo. Obsiahlá biografia s emóciami aj perfektným zladením informácií zo športu a rodinného života. No a o bulvári a vtedajšich fanúšikoch si po tomto nemyslím nič dobré. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre koho nebol tento chlap idolom? Takže jasné, že som si to pozrel. Jeho život som evidoval ako dieťa a niektoré témy z daného obdobia sa mi vysvetlili až po rokoch, takže som rád, že som vďaka tomuto seriálu mohol zaspomínať na určitú časť dejín svetového futbalu, resp. môjho života. Má to asi všetko, všetci čakali čo tam bude k tej nevere, neprišlo mi to priveľmi otvorené v tejto téme, a vlastnými slovami tam poriadne stanovisko nedal ani David, ani Victoria. Btw, tá ženská vyzerá vďaka tomu seriálu o dosť lepšie ako som ju mal zapísanú. Pekne popísali celý svoj život, mali/ majú to zaujímavé a všetok svoj úspech si odmakali a odtrpeli. ()

Reklama

wege 

všechny recenze uživatele

Celý den ležíte s rýmičkou, zevlíte a pak si pustíte Davida. V 11 v noci jste toho tak plní, že rozlijete čaj po celé kuchyni. Já vím, že to měl pod kontrolou a že ho to asi trošku přikrášluje, ale sakra musíte ho obdivovat za spoustu věcí. Nejenom za to, jaký byl fotbalista, to si pamatujete a měli jste ho rádi už tehdy. Sledujete ho na sítích a musíte ocenit jeho sebeprezentaci. Musel být neskutečně psychicky odolný, ten tlak médií, a hlavně to peklo, co zažíval po MS 98 bylo neskutečné. Jak v dokumentu říkají, na vrcholku hory fouká ten nejsilnější vítr. Sakra, jemu foukalo tisíce uragánů každý den a sám ve vlastní hlavě to ustál. Ten člověk musí být inspirací v jakékoliv ohledu. Líbilo se mi, jak neskrýval ani tu svoji aféru, jak sice neřekl nic přímo, ale bylo cítit z toho, že má máslo na hlavě. Jak říká, že se někdy probudil a říkal si: Jak půjdu do práce? Jak mám předstírat, že se nic neděje? Když každý den otevřel oči, že se mu udělalo zle (člověk tam úplně cítí to, že se mu udělalo zle při pohledu do zrcadla). Kéž by takový pocit měli všichni, kdo uhnou z cesty. Žádné hledání lehčích cest, žádné házení to na Viktorii. Odměnou mu je krásný a spokojený život. Člověku úplně plesá srdce, když to vidí. Velká škoda, že to tak nejde u všech. Sice občas myslel (zejména při přestupech) sobecky na sebe, ale vždy s ohledem na rodinu. Ta mu byla vždy nejvíce. Fakt v mnohém poučný dokument. (anonymní ČSFD sebeterapie volume 32). ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak si představuji výborný dokument ze světa fotbalu, ve kterém se podíváme pod pokličku na život a hráčskou kariéru Davida Beckhama, který alespoň pro mě není takový, jaký jsem si ho představoval. Velmi se mi líbí právě zvolený kontrast mezi životními okamžiky z hráčské kariéry, které ovlivňují život hlavního protagonisty, a naopak. První polovina zabývající se hraním na ostrovech má mnohem větší sílu než slabší a příliš nekonzistentní druhá polovina od jeho přesunu do Španělska. Zejména epizoda o nešťastném mistrovství světa a následné šikaně ze strany vlastních fanoušků je velmi emotivní (bohužel se to děje často, a ano, myslím tím především tebe, Anglie). I přesto, že dokument není celé čtyři epizody konzistentní, mu není moc co vytknout, a kéž by všechny dokumenty nejen z fotbalového světa dosahovali takové kvality. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Objektivně na čtyři, ale dokument je natolik zajímavý, chvílemi vtipný, jindy smutný, ale celkově zábavný, že dávám plný počet. A to píšu jako odpůrce všeobecně přeplaceného fotbalu, který u nás doma z principu zásadně nesledujeme, ani v rámci Branek Bodů. Dokument je natolik obsáhlý, že je zřejmé, jaký je David milý sympaťák, evidentně pracovitý, slušný a milující rodinu. Učebnicový býk, ověřeno u nás doma :), to povahové srovnání je až děsivé, akorát tady najdeš ve skříni bordel jako na předměstí Pandžábu, pochopitelně i vizuálně sleduji jakési nepřesnosti, rovněž co se konta týče. Každopádně chci říct, že humbuk, který se kolem Davida Beckhama strhnul chápu. Jednak kopal skvěle, dále je to nádherný chlap,  však zároveň je natolik příjemný, což lze vidět nejen během kontaktu s fanoušky, že mu jeho metrosexualitu milostivě odpouštím, dokonce je mi sympatická i jeho obscesivní porucha. Chce mít uklizeno, uklidí si, nemám problém, jeho boj, jeho záliba. Akorát s tím botoxem by to nemusel přehánět... Vypadá jako voskovka. Mladá paní si mě taky získala, kupodivu, schopná, pracovitá sekera, která ví, co chce. Umí si to urvat, udržet a třicet let stát proti celému světu, což by rozhodně nedokázala každá zlatokopecká fiflena. Výsledkem jsou čtyři děti, slušné děti, kterým to asi vydrží. Velmi dobře na mě působili i Davidovo rodiče a sympatičtí spoluhráči. Sečteno- podtrženo odmakali si své životní úspěchy s Vikinou oba, nezbývá než je pochválit. Slávu neuneslo příliš mnoho celebrit, tady to zvládli dobře. Dokument je výborný, určený nejen fotbalovým fandům, má pár míst, bez nichž bych se obešla, přesto jde o záležitost nečekaně kvalitní a velmi dobře poskládanou. Příjemná pohoda, více takových počinů. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama