Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Recenze (134)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na zkurvenou demagogickou Bolševizi skvěle udělaný, záživný a komplexní medailonek pro točení světa nikterak přínosné přitroublé kopačky s poruchou autistického spektra, v tomto PR podání veskrze sympatického a pokorného progelovaného aseksuálka s nesporným čutacím talentem, který jej i řádně ovatil. Ovšem to mu karma vyvážila neadekvátně krutou celoživotní kalvárií! Kvůli svému nízkému intelektu, OCD, a především autistické neofobii chudák již v mládí vběhl do osidel odporné, slizké, vychcané, afektované, manipulativní a panovačné Špajzpiče s kostnatou prdelí, živoucí reklamě na blahodárnost šovinismu a mačismu, z nichž se již nikdy nebyl schopen vymanit. A tak se z něj mimo hřiště stala subinka a dojný pudlík, šťastně aportující tenisáky hnusné arogantní barakundě. Tudíž mu za tu nesnesitelnou mizérii ten luksus brutálně přeplácené a zcela zbytečné primadony ve zpola hladovějícím světě ze soucitu upřímně přeju, a ani tu dlouholetou nenávist velkobritské lopatistické lůzy za jedinou chybu si vskutku nezasloužil. Doufám, že to všechno rychle utratí, nebo jej paraziti oberou, načež si ho okamžitě najmu na úklid domácnosti, aby nemusel živořit. Počítám, že po jeho zásahu budu mít nejen na milimetr zařezané, pečlivě vyžehlené fusekle (Obě!!!) v šuplíku a budu se moci bez mysofobie klidně kdykoliv nažrat i z podlahy na hajzlu, ale také mi hošššan dozajista vyzabíjí v bytě všechny ty pavouky, aby v noci neběhali po skříních a neprášili. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy se jde po Beckově ostrovní kariéře skrze vzlety a pády, je vynikající. Přesně vyvažující osobní i kariérní rovinu. Emoce i pohledy jiných, je to sice "hladící" medailonek neskrývaně na jeho straně, ale to ničemu nevadí. Nejpůsobivější samozřejmě události po MS 1998. Problém nastává s posledním obdobím u Rudých ďáblů, přesunem do Španělska a dále. Začne to být šíleně útržkovité, kontroverzím se to sice nevyhýbá (a že jich bylo habakuk; od rozhádaní se s kdekým, večírky, zálety, couvání ze smluvních vztahů, upřednostňování businessu mimo trávníky, poklesy formy), ale vůbec se po Davidovi nevyžadují odpovědi. Pasáže z rychlíku ze sklonku kariéry a po kariéře jsou pak již vyloženě výsměchem dokumentárním dobrým mravům. Platí však, že ani tak to netratí nic ze své atraktivity. Nesporně to má binge-watching kvality, těžko se od toho odchází. Jenže jak je první polovina vynikající, tak je druhá polovina zarážející nedotažeností. PS: Povinnost po všechny nostalgiky (mezi něž také patřím), kteří žehrají, že z dnešního fotbalu umístěné pumelice ze střední vzdálenosti takřka vymizely, že už se to pořádně ani netrénuje a kde že jsou tu doby, kdy zato páni plejeři jako právě Beckham, Nedvěd, Berger, del Piero, Carlos a mnozí další uměli vzít a posílali jednu za druhou... Jeden až vystřízliví, když po letech vidí, kolik času a prostoru bylo na přípravu, navedení, zkontrolování postavení brankáře a po celou tu dobu nikde nikdo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ukážou nám hezky sestříhaný fotbal i soukromí a rozhovory s opravdu mnoha fotbalovými legendami. Všemu vévodí sympaťák Beckham s Victorií, která mi taky přišla fajn. Vždycky mě pobavily ty střihy, jak Beckham něco řekne a pak někdo z jeho života stíracím tónem řekne přesnej opak :) Je zábava to sledovat. Uteče to jako voda, protože Beckhamovi měli prostě zajímavej život. Nesporný talent a charisma si vybraly krutou daň v podobě všudypřítomných mediálních mrdek, co analyzují každý jejich výraz a gesto. Dobrej dokument, kterej bude bavit chlapy i ženský. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TENHLE KLUK JE JINEJ…“  Všichni tenkrát chtěli hrát a vypadat jako David... Kromě druhýho táty – Alexe Furgusona! Dokument o všem kolem něj a kterej, díky Posh (je mimochodem skvělá a spontánní), navyšuje obsah. Seznamte se s fotbalovou superstar, která přesáhla fotbal! Má to šmrnc (možná jen tý redce z MS 1998 se mohli věnovat míň), a je to natočený, tak, aby se to líbilo nejen anglickejm fanouškům… ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizitka fotbalového přelomu století, který pro moji generaci zůstane tou nejatraktivnější dobou, jakou kulatý nesmysl zažil. Člověk, který z ní vyčníval po marketingové, stylové a fanoušky posedlé stránce nejvíce, má svoje jméno v názvu. Většinu času hrál za týmy, kterým jsem nepřál, ale navzdory tomu jsem plně obdivoval a obdivuji jeho třídu. Jenže série je zároveň vizitkou i stinné stránky slávy, neúnavných novinářů, drtivého tlaku hladové veřejnosti nebo faktu, že angličtí fanatici jsou občas nechutní a téměř šílení směrem, který se sportem nebo nadšením nemá společného vůbec nic. Nedivím se tomu Davidovu (zhoršujícímu se?) OCD, kdy na stárnoucí kolena konečně může mít něco zcela ve svých rukách, dokonale si to užívá a nemíní se toho vzdát - a je jedno, že jde o vlastní věšák, gril, pozemek nebo Inter Miami. Uvítal bych klidně dvojnásobný počet epizod, těch výstavních gólů, výsledků, tabulkových dramat nebo nedopovězených myšlenkových rébusů by se určitě našlo mnoho. Pátá hvězda usazena až překvapivě pevně za (na sportovní dokument) nebývalé množství paralel, ať už s Charltonem, Maradonou, Messim nebo Beckhamovými potomky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Beckham byl první. To on udělal z profese fotbalisty marketingovou zrůdu a mašinu na peníze. To on inspiroval zástupy dalších, aby si hráli na modely, ale jen on jím skutečně byl a mohl jít na focení s Rihannou a Jennifer Lopez zatímco měl doma těhotnou Posh Spice. Prostě frajer, který se narodí jednou za sto let. Bohužel je ironií, že zrovna on stál na počátku změny myšlení všech fotbalistů, pro které už nejsou na prvním místě úspěchy na hřišti a tradičních fotbalových adresách, ale raději lížou zadky arabským šejkům. Dokument by si zasloužil určitě větší počet epizod. Především závěr kariéry je jako z rychlíku a o podnikatelských úspěších to platí dvojnásob. Beckham to neměl vždy jednoduché, ale je to bez debat magnet na úspěchy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix pokračuje v dokumentární tvorbě, ta mu vždycky šla. Nevím čím to je, možná jen nemám tolik nakoukáno, ale co se týče dokumentů, dost často se jedná o pecky, které jsou líbivě sestříhané a velmi příjemně utečou, i když mají 4,5h jako Beckham. Samozřejmě hraje roli to, kolik přinese originálních záběrů, někdy je více žádoucí netočit nové scény pro film (zde jsou a ač můžou působit hraně, mě zasáhly) a sehnat co nejvíce dobových záběrů a upozadit mluvící hlavy. Sportovní žánr je v tomto hodně vděčný, jelikož vždycky bude více záběrů ze zápasů než ze života Pablo Escobara. Nejedná se zas o tak velkou pecku jako Last Dance, kterou už pár let mám chuť si dát znovu, ale rozhodně mě dokument v mnohém obohatil, ačkoliv Beckse více reflektuji až od pozdní éry v Realu Madrid a měl jsem vždy jiné favority, jeho jsem měl vždycky rád a respektoval jej. Trošku mě mrzí, že seriál není ještě o 2 díly delší a nepostihne více anglickou reprezentaci a jednotlivé sezóny v různých klubech, docela by mě ta nepozměněná geneze Davidova sportovního života zajímala. Na seriál jsem koukal se členy rodiny nepolíbené fotbalem, takže můžu potvrdit, že i nefanouška fotbalu může tento dokument zajímat. A já mu rád věnoval svůj třítisící komentář. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďaleko viac o živote, osobnom pohľade a vnímaní nastolených situácií, ktoré rapídnym spôsobom ovplyvňovali súkromný život. Iný by sa pravdepodobne zložil. David to solídne zmákol v prospech rodiny. A mimochodom. Máme rovnakú "poruchu" .. stačilo by si pozrieť skrine a prejsť prstom po nábytku. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když jsem dal nakonec čtyři, převládá ve mně pocit lehké mrzutosti a promarněné šance, což mě jako místního, fotbalového experta nesmírně štve! Chtělo to podle mě rozhodně víc dílů a hlavně Davidovu fotbalovou kariéru detailněji rozebrat. Jinak je to celkem fajn, člověk zavzpomíná na pár gólů, co už mu za ty roky vypadly z paměti, podívá se na pár rozhovorů se špičkovými fotbalisty a co mě dostalo nejvíc, tak to bylo patrné finále s BM ve finále LM a hlavně, posledních pět minut. Kdo zapomněl, tak rychle připomenout. Pokud  jste fanoušky Lothara Matheuse, tak dělejte, jako bych nic nenapsal, protože na ten jeho výraz v obličeji se nedá zapomenout i po tolika letech. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Co se týče fotbalu perfektní dokument, spousta zajímavostí z mého milovaného klubu i fotbalového života DB. Osobní život je v dokumentu trošku přibarvený. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Z videného mi vychádza, že bol neskutočný dríč, že rodina mu je všetkým, a že vo svojich veciach má poriadok skoro ako moja druhorodená. Nemala som vôbec tušenia, že im ten anglický národ nedal ani dýchať ... v dobrom, aj v zlom. Nič som nevedela o tej všetkej nenávisti a klobúk dole, že to ustáli. Veľmi pozerateľný dokument. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Objektivně na čtyři, ale dokument je natolik zajímavý, chvílemi vtipný, jindy smutný, ale celkově zábavný, že dávám plný počet. A to píšu jako odpůrce všeobecně přeplaceného fotbalu, který u nás doma z principu zásadně nesledujeme, ani v rámci Branek Bodů. Dokument je natolik obsáhlý, že je zřejmé, jaký je David milý sympaťák, evidentně pracovitý, slušný a milující rodinu. Učebnicový býk, ověřeno u nás doma :), to povahové srovnání je až děsivé, akorát tady najdeš ve skříni bordel jako na předměstí Pandžábu, pochopitelně i vizuálně sleduji jakési nepřesnosti, rovněž co se konta týče. Každopádně chci říct, že humbuk, který se kolem Davida Beckhama strhnul chápu. Jednak kopal skvěle, dále je to nádherný chlap,  však zároveň je natolik příjemný, což lze vidět nejen během kontaktu s fanoušky, že mu jeho metrosexualitu milostivě odpouštím, dokonce je mi sympatická i jeho obscesivní porucha. Chce mít uklizeno, uklidí si, nemám problém, jeho boj, jeho záliba. Akorát s tím botoxem by to nemusel přehánět... Vypadá jako voskovka. Mladá paní si mě taky získala, kupodivu, schopná, pracovitá sekera, která ví, co chce. Umí si to urvat, udržet a třicet let stát proti celému světu, což by rozhodně nedokázala každá zlatokopecká fiflena. Výsledkem jsou čtyři děti, slušné děti, kterým to asi vydrží. Velmi dobře na mě působili i Davidovo rodiče a sympatičtí spoluhráči. Sečteno- podtrženo odmakali si své životní úspěchy s Vikinou oba, nezbývá než je pochválit. Slávu neuneslo příliš mnoho celebrit, tady to zvládli dobře. Dokument je výborný, určený nejen fotbalovým fandům, má pár míst, bez nichž bych se obešla, přesto jde o záležitost nečekaně kvalitní a velmi dobře poskládanou. Příjemná pohoda, více takových počinů. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych do Netflixu neřekl, že je schopen vyprodukovat tak precizní sportovně založený dokument. A ejhle, on to dokázal. A ještě k tomu o mnou oblíbeném fotbale a jedné z největších ikon tohoto sportu. Fakticky jsem čuměl jako puk, protože nikdy by mě nenapadlo, že se dá o Beckhamovi najít tolik materiálu a videí. Paráda. Jinak technicky samozřejmě špička, na poli dokumentárně laděných počinů to nechává většinu konkurence daleko v prachu za sebou. Velice se mi též zamlouvalo, že se to soustředilo dosti i na život mimo fotbal. Člověk tak mohl pochopit, že býti celosvětovou hvězdou sebou nepřináší jen plusy. A hlavně... Beckham je prostě sympatický chlapík, který si na nic i po těch letech nehraje. To cením :) Jinak jsem ocenil účast tolika person, co ve světe fotbalu něco znamenají. Jo, tohle mi úspěšně zahrálo na strunu nostalgie. Sir Alex Ferguson, dále pak celá nadpozemská esvadra v RM (R9, Zizou, Carlos, Figo). Více takových projektů. Prosím. Za mě si odnáší 9/10 ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dokumentu není prakticky co vytknout. Čtyřdílná minisérie je od začátku do konce napěchovaná informacemi a vynikajícím fotbalem. Becks byl sice na ostrovech sice "na špatné rudé", ale vždycky jsem ho jako hráče, jako celebritu a v rámci možností i relativně normálního člověka respektoval. Pamatuju si, když mi babi někde sehnala Fotbalovou školu Davida Beckhama a šestiletej já jsem pak kličkoval u ní v obýváku před televizí s kopačákem. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli za to může fakt, že jsem týden před tím viděl Last Dance, ale něco mi v tom Beckhamovi chybí. Ano vztah Davida a Victorie je ikonický a oba zde hrají markantní roli. Ano David to v kariéře ani v životě neměl jednoduché. Jenomže série se zaměří dle mě na málo témat a často jsem cítil, že mi něco chybí. I samotný střih a sled událostí, které vám ukazuje na mě nefungoval tak, jako v již zmíněném dokumentu o Jordanovi. Ale nechci vás od tohoto odrazovat. Beckham je slušný dokument, který vám ukáže talentovaného fotbalistu, který si zažil něco, co málokdo a říká vám to způsobem, že pro tento sport a celou komunitu kolem něj máte najednou lepší pochopení. David Beckham je přeci jen ikonou, která i mě jakožto velkému sportovnímu fanouškovi, občas unikala. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jo, dobrý. Velká nostalgie pro mne, protože Beckham hrál v době, kdy jsem fotbal nejvíc žral a měl na něj tunu času:-) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to jen z legrace - a jsem nadšená! Fotbal jsem vícekrát hrála (asi 10x), než se na něj kdy dívala. Fotku jsem jako dítě měla z tohoto ranku jen jednu - Diega Maradony. Fandila jsem postupně asi pěti klubům, podle toho s kým jsem zrovna chodila (neee s jakým fotbalistou🫣, ale komu fandili ti chlapci). Teď uz roky nefandím nikomu a přiznávam, že vůbec nedokážu pochopit fanouškovskou mentalitu a to neuvěřitelné šílení okolo toho všeho. Též předesílám, že od Spice Girls neznám jedinou písničku, ale Beckhamovi jsem znala. Tedy věděla jsem, že existují a jak vypadají (vždy dokonale). Ale vůbec jsem netušila, za jaký klub David hrál, ani kam přestupoval. Ani za jakych okolností. Jaké měl úspěchy či neúspěchy. Takže vše, co bylo v dokumentu, pro mě bylo nové. A strašně zajímavé. I z psychologickeho a sociologického hlediska. Až s úžasem jsem byla poprvé konfrontována s jakou porcí nenávisti od anglických fanoušků (a spoluobčanů) se musel Beckham potýkat. Klobouk dolů, že to zvládl. A sympatická mi byla celkem překvapivě i Victorie. Podařilo se jim společně vytvořit něco, co se podaří jen málokomu. A na závěr si ještě neodpustím: taky vám někomu připadá, že D.B. stárne do stejné podoby jako Leoš Mareš? :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl úplně Davidův fanoušek, ale při sledování téhle dokumentární minisérie mě přepadla slušná dávka nostalgie. Vidět nejen Beckhama, ale spoustu jeho bývalých spoluhráčů na kterých člověk vyrůstal bylo extrémně fajn. Sám Beckham tu pak působí jako velký sympaťák a je asi úplně jedno jestli takový je doopravdy, nebo je to jen dobře vysoustružené PR. Dokonce i paní Beckhamová je tu překvapivě příjemná a nepůsobí jako kdyby právě spolkla pravítko. Povinnost pro všechny milovníky fotbalu, Beckhama, a sportovních dokumentů...80% ()

Reklama

Reklama