Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

mm13 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá práca s napätím a strachom (áno, strachom) plus nevyhnutný záver... a hoci nahlodané zubom času a napriek slabšej práce s postavami, nemôžem pod 4*. Horor vážení. Podľa starého receptu, ale vypečený a chrumkavý. Môžete vy dnešní "umelci" vymýšľať príchute a kombinovať od výmyslu sveta, keď neovládate základy a nemilujete, čo robíte. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Teď vás, přátelé, seznámím s tím, kterak odcházejí služebníci boží v království Jeho: mrkejte na drát . Síla, co? Škoda že zbylých čtyřiaosmdesát minut mě jaksi splývá do tmy. Vlastně ne! To není tak docela přesné! Matně si ještě vzpomínám na jakousi dekapitaci. Hmm, ale co pak? Co těch zbylých třiaosmdesát minut? Budu předpokládat, že se v nich něco přeci jen trochu zajímavého dělo, jinak bych to snad vypnul, ne? Jinak by se snad tenhle film nevyšplhal na velice slušných šestašedesát procent, ne? ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Před 200 lety byla na jednom místě popravena čarodějnice. Dnes tam stojí dům, do kterého se nastěhuje americká rodina. Pomstychtivá bosorka však dává o sobě brzy vědět a neušetří nikoho, natož pak děti. Skoro klasika z počátku 80. let, kterou jsem měl možnost si zopakovat, poprvé zhlédnuto na dřívější tv nova. Superstition je atmosférický horor bez happyendu, ve kterém vyniká hudba připomínající italská gialla a některá brutální úmrtí, například úvodní skřípnutí do otevřeného okna nebo nadsaditý skon kněze brusným kotoučem. I když z čarodějnice uvidíme jen postavu s pláštěm a ohyzdné drápy, nějak zvlášt mi to nevadilo. Za to ta detektivní vložka tam byla jaksi trochu navíc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Neco mě chytlo za nohu, UÁÁÁ!!!"...dobrý, jen utržená ruka... Ve spoustě snímků o strašidelných domech se tenhle rozhodně neztratí. Výborné je, že poltergeisty a jiné neklidné duchy zde nahradila čarodějnice, která se po spiknutí s ďáblem stala nesmrtelnou, byť svázanou s místem, kde se nachází od těch dob prokletý dům. Podle Kladiva na čarodějnice byla v roce 1692 popravena vodou, leč rituál nebyl správně proveden. Dcera Satanova tak vraždí po staletí s chutí a vervou. Přibití, zaříznutí, oběšení. Vraždy jsou brutální se spoustou filmařské krve. Přesto k napětí stačí třeba jen pokleknutí u vody a zčeření hladiny rukou... Velmi dobré je prolínání současnosti s dávnou minulostí, což přináší zpestření do dění točícího se stále jen okolo domu. Pařát s drápy...a...zavři voči, brouku! Závěr připomene de Palmovu Carrie... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

James W. Roberson přišel, natočil skvělou Pověrčivost, a zase odešel. Velká natěšenost na snímek a ještě větší překvapení. Mám rád horory, které jsou řízlé náboženstvím a k němu čarodejnice neodmyslitelně patří. Zde je zobrazena skvěle a vhodně. Je bezcitná, brutální a prahnoucí po pomstě a je jí jedno na kom ji vykoná. Jak film plyne, atmosféra houstne a člověk se dozvídá více o milosti a důvodu všeho dění. Není prostor pro jakoukoliv srandu, situace je vážná, mrtvých přibývá, strach zatím živých roste a mé hodnocení snímku stoupá. Až samotným koncem filmu vystoupá na příčku nejvyšší. A podle mě oprávněně, jelikož od tohoto snímku by se mohli mnozí současní tvůrci filmů učit. Jinak to dopadne jako například The Wicked (2013). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Napriek tomu, že bol film dokončený v roku 1982, premiéry sa v USA dočkal až 25. januára 1985. (Jello Biafra)
  • Natáčanie prebiehalo v štvrti Silver Lake v Los Angeles. (Jello Biafra)
  • Ústredný hudobný motív a spev v gregoriánskom chorále nesie názov "Dies Irae". Je to latinský hymnus z 13. storočia, ktorý popisuje deň posledného súdu. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama