Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s rodinou nasťahuje do staršieho domu. Od prvého dňa v novom príbytku rodinu nepostretlo nič dobré. Tragické okolnosti v okolí domu pretrvávajú už mnoho rokov. Niekoľko nevysvetliteľných "náhodných" úmrtí, či brutálnych vrážd nemá páchateľa. Ten sa vracia za záhrobia z ďalekej minulosti. Posadnutá žena popravená za čarodejníctvo nepozná zľutovanie s nikým, kto ju postretne. Z obdobia 80´ rokov minulého storočia som (čo sa gore efektov týka) videl aj lepšie snímky. Tento horor nie je zlý a má svoju kvalitu. Miestami slušná atmosféra v doprovode dobrej hudby, vynahrádza nedostatky tohto hororu - 60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol plný očakávaní a dúfal som, že sa po zhliadnutí pripojím k niektorým tu viacmenej nadšeným hororovým fanúšikom. Ale nestalo sa. Snímok má naozaj všetko, čo šikovná žánrovka mať má ( strašidelné scény, gore, atmosféra...), ale až na tie splatter scény nič z toho neprevyšuje priemer natoľko, že by šlo o skvelý horor. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika 80. rokov, ktorá krvou a strašením nešetrí. Atmosféra, masky a gore boli celkom fajn, len škoda, že z hlavného bubáka bola vidieť len ruka s nechtiskami, v tomto smere to chcelo hororovo pritvrdiť. Ale dejovo to odsýpalo a hlavne sa tu celkom dobre zapracovalo mytologické pozadie - bosorky sú môj obľúbený hororový námet. A záver? Výborné, málokedy niečo takto končí. 70/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Před 200 lety byla na jednom místě popravena čarodějnice. Dnes tam stojí dům, do kterého se nastěhuje americká rodina. Pomstychtivá bosorka však dává o sobě brzy vědět a neušetří nikoho, natož pak děti. Skoro klasika z počátku 80. let, kterou jsem měl možnost si zopakovat, poprvé zhlédnuto na dřívější tv nova. Superstition je atmosférický horor bez happyendu, ve kterém vyniká hudba připomínající italská gialla a některá brutální úmrtí, například úvodní skřípnutí do otevřeného okna nebo nadsaditý skon kněze brusným kotoučem. I když z čarodějnice uvidíme jen postavu s pláštěm a ohyzdné drápy, nějak zvlášt mi to nevadilo. Za to ta detektivní vložka tam byla jaksi trochu navíc. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Tahle Witch se s tím vůbec nemazala a tak může divák sledovat jak rozpoutá svoje krvavý orgie kde nezůstane ušetřen vůbec nikdo. Ani děti. Líbil se mi i odskok ze současnosti do minulosti kde to všechno začalo. Někomu možná může vadit, že čarodějnice není vidět v celé svoji kráse(jsou vidět buď obrysy postavy nebo její drápy). Mě to ale problém nedělalo. Aspoň člověk může zapojit svoji představivost a dát průchod své fantazii. Jde o celkem brutální snímek takže se ani nedivím, že byl ve své době v Británii umístěn na listinu videonasties. Navíc má to pravý hororový zakončení podle mýho gusta. Za mě převládá velká spokojenost. Na 5hvězd to sice není ale poctivý 4hvězdy si to zaslouží. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v štvrti Silver Lake v Los Angeles. (Jello Biafra)
  • Film bol v Británii zaradený do nechválne známeho "Videonasties" zoznamu a po cenzorských zásahoch následne distribuovaný na VHS pod iným názvom. (Jello Biafra)
  • Napriek tomu, že bol film dokončený v roku 1982, premiéry sa v USA dočkal až 25. januára 1985. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama