Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ne tak hrozné jako PLÁN 9, ale i tady je podstatným nedostatkem režie. Nezaznamenal jsem nic jako rozjezd filmu nebo napětí. Bela Lugosi podává sympatický výkon a Tora Johnsona jako obřího sluhy vám bude chvílemi i líto, ovšem závěr s balvanem a pasivní chobotnicí sráží kvality tohoto podivného snímku, který by mohl stát s hlavou vztyčenou, nebýt Woodovy režie. (404.) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Éééé... omlouvám se, Ede, ale lepší hodnocení než 3* (ta recese!) to dnes nebude. Nemohu ti ale upírat neskutečný (přímo atomový) komediální potenciál (ač nechtěný), pro který se k Nevěstě stojí za to vrátit s čistou nosoplenou. Speciální poklona famózně šroubovanému herectví Beli Lugosiho. Považte, kdo jiný chtěl kdy ovládnout svět za pomoci své "geneticky upravené rasy atomových supermanů"? Zábava začíná tam, kde ani hlava nebere. :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto stupidní režie s dlouhými nudnými dialogy (nevím co si od nich ten Wood sliboval ale jsou v každém jeho filmu co jsem viděl). Jinak je to ale docela zábava díky skvělému Lugosimu a Johnsonovi (do kterého mimochodem vyprázděj zásobník ale jemu to neva). Nesmím zapomenout na policejního inspektora kterému sedí na brýlích papoušek když si je čistí nebo co??? Krokodýl a chobotnice byli ehm no... Ale ten fight na konci je super. ()

Douglas odpad!

všechny recenze uživatele

Ede, mám tě celkem rád, tvůj děsivý Plán 9 jsem si vychutnal vždy s láskou, stejně jako nudou překypující překrásné dílo o "magorovi ve svetru" Glen or Glenda. Ale tentokrát jsi mě dostal, páč tvůj film nebyl tak špatný jako obvykle. Ehm, lépe řečeno, ne tak špatný, až by byl vynikající, prostě skončil jenom jako příšerný. Mnohé části byly poměrně "konvenčně" natočené, bohužel bez jakékoliv scenáristické či režijní invence, a jiné nefungovaly, páč jste byli blbí a ukradli chobotnici bez motoru: Bela odvádí výkon, za který byl v době Draculy milován, jenže teď coby šílený profesor vyvolává jen smích, stejně jako úchvatně neherecký (anti)talent Tor Johnson. Bride of Monster není ultralevný jako jiné tvé filmy, je jen hrozně špatně natočený, totálně nezvládnutý a... asi pořád v něčem krásně špatný. Ale Plán 9 je prostě "lepší". ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti s prvním Woodovým filmem jsem měl představu, co mě asi čeká. Oproti Glen nebo Glenda byl však děj mnohem ucelenější a nebyla tam taková záplava záběrů, které se do děje vůbec nehodí – právě proto to už nebyla taková zábava. Až na ten závěr ovšem, ten byl opravdu monstrózní! Atomová nevěsta je prostě čisté horůrkové céčko s „hlubokým“ poselstvím! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Poslední Lugosiho mluvená role ve filmu. (DaViD´82)
  • Natáčení muselo být kvůli nedostatku financí krátce po svém začátku přerušeno. Přesto již některé scény byly natočeny. Když se po čase sehnal i zbytek peněz na dotočení, tak jich nebylo zase tolik, aby se již hotové scény přetočily. Vyvstal tedy problém s návazností, jelikož se mezitím měnil i scénář a přibyla postava detektiva Dicka. Dochází tak k bizarním situacím, kdy jsou mnohdy opakovány nejen informace dávno řečené, ale i naprosto shodné věty a dotyčné scény jsou tak zcela zbytečné (např. dvě probuzení Janet u doktora Vornoffa). (DaViD´82)
  • Když doktor Vornoff uvazuje novinářku Janet ke stolu, tak jí říká, že se stane atomovou nevěstou. To byl také v jedné době pracovní název snímku. (DaViD´82)

Reklama

Reklama