Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv môžem porovnať s dvojkou, keďže tú som videl ako prvú. Bál som sa, že ak to bude niečo podobné, Jackieho nezachránia ani silné 'červené' hodnotenia, ale na jednotke si dal Jackie ešte slušne záležať. Jackie ako režisér nezvládol fakt, že vtipíky a doberanie medzi dvojicou takmer vôbec neiskrilo. Štandardne som sa tešil na akrobaticko akčné bitky, ktorými sa to tu hemží pomerne slušne a stále sa objavuje nejaký prvok, ktorý mi vyrazí dych a ktorý sa predtým v inom jeho filme neobjavil. Inak Mitsubishi si to inak pekne zaplatilo, to autíčko v autíčku nemalo chybu. 80%. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Další Jackieho typická a velmi povedená akční komedie s lehce dobrodružným nádechem vrcholící v jeskynních chodbách jednak skvělým soubojem se čtyřmi amazonkami (nebo co jsou zač) a jednak dalším nebezpečným kaskadérským kouskem, když Jackie skočí z letadla (ve filmu ze skály) a přistane na létající balón. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Můj historicky první film s Jackiem Chanem (druhým byla první Police Story). Musím říct, že jsem byl unesen a dodneška si vzpomínám jak jsem si na Jackieho hrál a jak jsem ten film sjížděl na staré VHS pořád a pořád dokola. Zažíval jsem dokonalý příklad filmové posedlosti. Všechno bylo dokonalé - auta, vtípky, zápletka, vtípky, prostě všechno bylo perfektní. Jackie byl prostě ten správný, drsný týpek, kterému jsem mohl bezmezně fandit. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně best film ever z Jackiem. Perfektně vyváženej mix akce a humoru. Svižná hudba. Zajímavý přenesení děje do Evropy (natáčelo se na území tehdejší Jugoslávie koproducentem je Jadran film) Scéna vystřílení výstavy je typicky v Hong Kongském stylu dále perfektní auto honička i epický finále s velkolepým skokem na horkovzdušný balón. Fakt nemám nic co bych vytknul. Jako bonus se pak ještě navrch můžete v závěrečných titulcích podívat na scény ze kterých mrazí. Jo jo ten JC byl fakt magor a při některých nepovedených akcích málem i zařval. Tyhle starý poctivý kaskadérský výkony mám prostě rád a vydají v pohodě za tunu gigantických digitálních efektů. Zkrátka Jackie Chan na vrcholu sil, spousta hlášek a situací který mě permanentně odrovnávali. No prostě nářez a jedna z klasik na kterých jsem vyrostl. Už tak nějak ani nevím co dalšího bych dodával snad jenom, že tenhle film nejde nemilovat a taky proto si ode mě vyslouží jasných 100% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Jackie Chan si způsobil vážné zranění během scény, kdy skáče ze zdi na větev. Minul totiž větev a spadl hlavou na kámen. Od té doby má na pravé straně hlavy proraženou lebku a také špatně slyší na pravé ucho. (HellFire)
  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Flight of the Dragon (High Upon High)“ nazpíval Jackie Chan v angličtině. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama