Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě,jako velkého fanouška jak Jackie Chena,tak hlavně céle HongKongské akční produkce,dost velké zklamání.Čekal jsem od Božské relikvie(vlastně od jednoho z nejznámějších filmů Jackie Chena) akční dobrodružný nářez okořeněný humorem alá Jackie Chan.Akce pouze v posledních 15 minutách(sice výborná akce,ale fakt málo na 90-ti minutový film),dobrodružství vůbec žádné,a ta komika alá Jackie Chan?Prožíval asi zrovna hodně smutné období,vesměs mi ty forky připadaly spíš trapné.Opakuji,pro mě velké zklamání,které aspoň trochu zachrání poslední akční třetina filmu,první dvě třetiny jsou ale vůbec nejhorší a i nejnudnější,co jsem kdy od Jackieho Chena viděl. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Miramax US verze je kratší o 9 minut. Jackie Chan pro tuto verzi nadaboval v angličtině sám sebe. V závěrečných titulcích je v nepovedených záběrech jeho nejnebezpečnější kaskadérský kousek, ve kterém přišel málem o život. Jde o scénu, kdy skáče ze zdi na větev a ta se s ním utrhne. Jackie utrpí zranění hlavy a krvácí z ucha a okamžitě je převezen do nemocnice. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackieho nejslavnějších filmů, který já osobně považuji za jeden z nejhorších.Může za to hlavně zoufale infantilní humor a příšerně nesympatické obsazení, každý neakční záběr je neuvěřitelně otravný, dialogy hloupoučké a vůbec celé je to takové strašně naivní a dětincké.Je to docela paradox, jelikož dvojku zase považuju za úžasný film.Nevim, prostě mě jednička nikdy nesedla a viděl sem jí všeho všudy 2x.Díky bohu za dvojku.45%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Poctivá old school Chanovina s klasicky kvalitnou akciou, kaskadérskymi výkonmi a gumeným Jackiem, ktorý ako vidíme v záverečných záberoch doslova riskoval život len pre dobrý záber. Humor na mňa zabral pomenej a všeobecne je Božská Relikvia na pomery Jackieho štýlu omnoho viac vážnejšia a dobrodružnejšia než býva zvykom. Za zmienku stojí ešte určite dobrá výprava (hrad Predjama a jaskyne v Slovinsku) vydarený záver s finálnym súbojom 1 vs 30 a autonaháňačka. Príbehovo to nie je nič extra a cítiť z toho aj menší rozpočet. Vo výsledku som sa ale i navzdory pár mínusom bavil dosť slušne. 75% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jackieho kousky tentokrát až tak uplně nejsou to nejblištivější na filmu. Jackie nic neošidil, ale na serii police Story nebo Drunken Master to nemá. Za to je tu zase něco trochu jiného - pár velice dobrých kaskaderských kousků, třeba s auty, v podání bezejmenných asiatů co Jackiemu přicmrdávají. Humor? Ne tak dětinský jako obvykle bývá. Ale smaozřejmě ženské hrdinky jsou zase nabalené v hrozných pytlovinách. Celkově vyváženější film co nestojí a napadá na Jackieho výkonu, ale toho JAckieho tam paradoxně mohlo být víc. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má. (DruidKarel)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama