Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chýba zaradenie do horor žánru, ktorý by sa tu bez problémov stratil. Prvé dve epizódy sú ako zo zlého sna. Najmä teda prvá, ktorá sa vlečie a prakticky nič záživné neponúka. Potom sa ale dej rozbehne, pričom pri nejakej siedmej epizóde tvorcovia opätovne zaradia ručnú brzdu. Prakticky tri nasledujúce časti sa nesú v podobnom duchu ako prvé dve, pričom posledná nie je zas tak grandiózna, ako by sa žiadalo, i keď za nudnú ju označiť taktiež nemožno. Dal by som aj štvrtú, no toto je zas klasický projekt od Netflixu, zbytočne ponaťahovaný, ktorý mohol byť bez najmenších problémov o 3-4 hodiny kratší. Samotná príšerka nie vždy spĺňa takú kvalitu prevedenia, ako by sa žiadalo, no gore vyslovene špatné nie je, pričom nie je ani veľká núdza o menšie prekvapenia v pomerne osviežujúcom námete dávnej, no zato pravdivej histórie o pokusoch na ľuďoch. Inak priemer za milióny? To sa "fakt oplatilo". ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je to takový velký miš maš. NA mě je to moc překombinované. Závan J. CHanovi a asijského vtipu. Připadá mi, že jsme spoustu toho už viděli. Postavené hlavně na čistém násilí a hnusu s tím spojeným. Nic pro mě. Hlavní postavy OK a myšlenky taky. Ale já dokoukat celý seriál nechci. Doba ta mi padne. Ty ostatní postavy jsou nepříjemné a otravné. Pro mě slabý průměr. ()

Reklama

Lighter 

všechny recenze uživatele

Seriál těží z faktu, že vychází z děsivých historických událostí a nebude náhodou, že koncept nemocnice silně připomíná klasická temná japonská anime. Výjimečně krásná So-hee Han je pro roli trpící bojovnice snad stvořena (Undercover) a nemáte problém ji věřit každou emoci. Skvěle napsané jsou i postavy hlavních záporáků, tedy paní Maedy (Cladia Kim) nebo podplukovníka Joong-wona (Jo Han-chul). Mezi další pozitiva patří audiovizuál, emocemi nabitá skvělá atmosféra a některé dechberoucí scény (např. pronásledování Tchesang). Mezi negativa pak mřížemi proskakující CGI mostrum, občasné nelogické chování vedlejších postav na straně Korejců a romantické sbližování hlavních představitelů, kdy jsou dialogy a scénář opravdu velmi špatné. Ve výsledku tedy velmi dobré, ale mohlo to být skvělé... ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Z hlediska zábavy a pocitu ze sledování, se mi tenhle seriál moc líbil. Korejci prostě umí. Objektivně to ale rozhdoně není bez chyb a klidně by se dalo séroš docela rozcupovat. Období druhé světové, kdy je Korea okupována Japonskou armádou je nesmírně zajímavé a tvoří nosnou kostru seriálu. Ano, spíš než příšera, jsou tu netvoři lidé a právě osudy lidí v okupaci mi tu přijdou velmi dobře vykreslené a zajímavé. Japonci za války moc rádi experimentovali na lidech, což je tady opět dobře vykreslené...no a pokusy dají vzniknout nestvůře, která je téměř nezničitelná. Je tu hodně akce, nutno dodat "asijské" akce = přehnané jak kráva, mraky emocí (opět někdy přehnané a vyloženě na efekt) a nechybí ani ta lovestory. Skvělá kamera, solidní hudba, povětšinou hodně dobré herecké výkony i napínavý scénář, ale doplnuje neuvěřitelné množství nelogičností a scénáristických berliček, co doslova praští do očí. Hrdinové přežijí neuvěřitelné věci...krvaví, zlomení, ale po pár chvílkách v pohodě a vždy s perfektními vlasy:-)) Občas to působí až směšně...někdy se seriál utápí v emocích, aby najednou přišla úplně brutální drsná scéna nebo situace, kdy překvapí tím, že se s hlavními postavami nemazlí. Boj za svobodu, přežití, přátelství nebo obětavost. No každopdáně tenhle seriál asi v Japonsku mco dobře přijat nebude:-))  Není to perfektní, ale moc dobré, to ano. 78% ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po posledním díle první série mám velké nutkání nějakou tu hvězdičku odebrat, protože ten závěr je na pár facek. Samotné zápletce by slušel víc filmový formát, prostředních pár dílů je natahovaných  a pře-flashbackovaných. Také se mění poměr akce a romantiky na tu nezajímavější stranu. Také mi dost vadily nelogičnosti v chování "příšery" i jejího stvořitele. Snad nebudu moc spoilovat, když napíšu, že kilo dynamitu příšeře nic neudělá, ale useknout jí ruku/nohu mečem není problém... Mno. Nakonec ale 4* nechám, protože jde o dobře řemeslně natočený, chytlavý seriál s dobrým castingem, zejména co se týká ženských rolí. So-hee Han má oči minimálně stejně daleko od sebe, jako princezna Bosana. :-) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)
  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)

Reklama

Reklama