Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Na frontě

(seriál)
  • Velká Británie World War II: From the Frontlines
Velká Británie, 2023, 4 h 51 min (Minutáž: 43–57 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. (Netflix)

Recenze (29)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tou největší devízou jsou zde nádherné kolorované záběry, z nichž mnohé jsem já osobně viděl zcela poprvé. Celý projekt je rovněž proložen monology účastníků bojů z obou stran barikády, což lehce vyvažuje ten největší nedostatek, jenž tkví ve vynechávání některých důležitých momentů celého konfliktu. Je to vážně veliká škoda, jelikož pak by už o nekompromisním plném hodnocení nemohlo být žádných pochyb. (Netflix) ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Krásný záběry doplněný mnohdy neuvěřitelnými osobními vzpomínkami. Samotný dokument ovšem 2. světovou válku bere hodně zjednodušeně. Je až neuvěřitelný kolik klíčových událostí je zde zmíněno jen okrajově a v rychlosti nebo jsou vynechány uplně (Market Garden). Vizuál a porvedení super. Informační hodnota slabá. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vidět 2. světovou válku v barvě je něco úžasného. Mnoho záběrů už bylo jinde černobíle, ale je tady i hromada nového materiálu. Dokument nemůže přinést nic nového pod sluncem, takže dává prostor oběma stranám barikády, což také není zrovna běžnou praxí a připomíná, že dělení na hodné a zlé je celkem zavádějící. Válka je jenom jedna a svinstva prováděli všichni. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma WWII je aj po 85 rokoch stále obľúbená a aktuálna, a tak by to aj malo zostať. Ľudstvo zabúda. Túto tému treba stále otvárať a približovať napríklad aj takýmto mimoriadne krásnym doku seriálom, ktorý s využitím moderných technológií lahodí oku aj generáciám: 1. ktoré nie sú zvyknuté na čiernobiely, roztrasený, nezaostrený obraz, 2. ktoré vojnu nezažili na vlastnej koži, a po 3. ktoré nemajú alebo už nebudú mať možnosť stretnúť sa tými, ktorí ju zažili. S argumentami, že je seriál faktovo neúplný razantne nesúhlasím, lebo vždy si môžem pre úplnosť otvoriť knihu alebo pozrieť iný podrobnejší dokumentárny seriál. V tomto sú najdôležitejšie udalosti týkajúce sa pohybu frontu (kuk vyššie na názov seriálu) a ostatné udalosti okrajovo v absolútne postačujúcej miere. Navyše veľký palec hore za pohľad na udalosti zo všetkých zúčastnených strán a za ukážku ich chválihodných aj menej chválihodných činov (aj víťazí aj porazení). ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Nacismus (a OSA) bylo, je a bude zlo. Válka byla, je a bude zlo. Nikdo si asi nedovede představit, jaky peklo byla druhá světová, pokud ji sám nezažil. Jsem rád, že jsou pořád dokumenty, který tu hrůzu připomínaj, aby se na to nezapomnělo. Autentický záběry tenhle dokument (i když zjednodušeně) dělaj ještě desivejsi. Nejednou mi bylo z toho všeho zle... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama