Reklama

Reklama

Poslední hlídka

  • USA The Last Patrol (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Při katastrofálním zemětřesení se Kalifornie zcela oddělí od pevniny a stane se z ní ostrov. Los Angeles je v troskách a celým ostrovem vládne chaos. Vlivem zemětřesení se objeví rasa zákeřných mutantů, která se pokouší nastolit nový řád. Rvačky, loupeže a násilí jsou na denním pořádku. Jen poslední hlídka může všemu učinit přítrž, jen poslední hlídka musí vzít zákon pevně do svých rukou, pokud má být ještě naděje na nějakou budoucnost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

To že Dolfo má v sebe presne toľko hereckého nadania ako drevená socha hneď vedľa môjho televízora je viac ako jasné. Za povšimnutie stojí hlavne jeho mimika tváre - miestami sa zdalo, že prekonal nejaký botoxový atak. Ono by to zase až tak strašne nevadilo, keby ma tvorcovia odškodnili nejakou poctivo natočenou akciou, ale keďže som sa nedočkal ani tej a navyše ma ešte tvorcovia otravovali akýmisi sfetovanými väzňami, baptistickými deťmi, zmätenou blondínkou a akýmsi neohrozeným indiánom s hračkárskym lukom, tak to už je na mňa silný guláš. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický příběh, ve kterém zemětřesení oddělí Kalifornii od pevniny. No, proč ne. Americký voják Nick Preston s tváří Dolpha Lundgrena a jeho tým zoufale bojují proti hordě přeživších zločinců. Ještě dejme tomu. Na dramatický akční příběh by se něco takového dalo použít. Jenomže, pokud se má jednat o nízkorozpočtový snímek, jako vždy uhodí kosa na kámen. Na pováženou je už scénář, který nějak tu dramatizaci a akčnost postrádá. Uši trhající jsou už dialogy. Nebyly původně určeny pro nějakou telenovelu? Snímek svou nerozvážností danými skutky a poklidnou atmosférou, ať se děje co se děje, jakoby vypadl z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Ohromná jednoduchost v každé scéně, kde vtípky spíše zapadají do trapnosti, evokuje k prostému televiznímu nenáročnému filmu. A tak musí být nenáročný i divák, jinak si nelze tento film jakkoliv užít. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Země se zatřásla devíti a půl stupně Richterovy stupnice, přežila jen hrstka lidí, 3 vojáci a hodně vězňů, které ovládá pomocí narkotik moci chtivý hlavní záporák. A pak se utkávají v boji o holé přežití a záchranu dalších rukojmích. Zní to zmateně, ale film je tak prostý, až je občas sám zmatený. Jde o další postkatastrofickou exhibici Dolpha Lundgrena, která není ani akční, ani thrillerová, je jen těžce nudná. Je až překvapivé, jak neakční film umí natočit tvůrce velmi slušného akčňáku Dvojitý zásah s Van Dammem – Sheldon Lettich. Jediné, co film drží nad propadlištěm dějin, kam po právu patří, je snad pár úsměvných a odlehčených scén. Ale jinak je to další zcela typický béčkově až céčkově točený film Dolpha Lundgrena, od nějž jeho fanoušci už ani nic lepšího snad chtít nemohou. A navíc už zde ho nemluví Pavel Soukup, což je ohromná škoda a opět další minus tohoto snímku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To zas byla ale dobrá ptákovina. Taková, že jsem to v půlce raději stopl a šel se znuděně čumět na ohňostroj venku. Lundgrenův dabing byl otřesný, postapokalyptický příběh chabý jak prase, místy ale i docela připitoměle vtipný. Škoda vyhozených peněz za tohle, zas tu ale alespoň hrály pěkné baby. Rebecca Cross moc zpívat neuměla, ale prdelkou kroutila dobře. To Sherri Alexander (vdova po výborném spisovateli jakým Michael Crichton (Jurský park, Kongo, Koule, Pojídači mrtvých, atd..) bezesporu byl) v roli vojandy byla spíše k smíchu, ale kůň ji vláčel pěkně. Poslední hlídka je sice kokotina, ale úplný ODPAD to není a jelikož mi v krvi už pěkně koluje silvestrovský alkohol, dám tomu hvězdy dvě. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Pro tento postapo film platí, že kritizovat je snadné, velmi snadné, ale uvědomit si, že my zde jsme sračkáři co by nenatočili ani domácí porno je zásadní!! Ano, je to béčko a k tomu to není ani moc originální Bčko. Prostředím bych to přirovnal zejména ke hře Fallout inspirované příběhem filmu Útěk z L.A. a jako palivo Mad Maxem. To ovšem nemění nic na tom, že je to koukatelný akční Bčko s frajerem Dolphem. Film prostě a bez debat zabaví. 2+ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Kvôli problémom so zvukom musel byť film dodatočne nadabovaný aj do angličtiny. Niekoľko Lundgrenových slučiek musel dokonca dabovať iný herec, pretože Lundgren nebol práve vtedy k dispozícii. (m.a.t.o.)
  • Sheldon Lettich a Dolph Lundgren súhlasili s natáčaním filmu pod podmienkou, že scenár bude prepísaný. To sa nakoniec nestalo, pretože scenáristi, ktorí boli zároveň aj koproducenti filmu s tým nesúhlasili. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo z části také v izraelském městě Eilat. (Terva)

Reklama

Reklama