Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (59)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Tentokrát o něco lepší, než poslední dva standupy (Humanity, SuperNature). Mělo to celkem směr a myšlenku a skvělý přechody, osobně mě víc baví Rickyho TV minisérie, třeba letošní 'After Life' (letos jsem se k tomu konečně dostal). Ale 'Armageddon' má tak nějak vše zmáknutý, už to tu bylo tucetkrát, Ricky ví, jak udělat standup special, i kdyby nebyl úplně po vaší chuti (jako vždy: kinda cunt, kinda dickhead, innit?), já vím, že vám to snadno může nesednout, ale Gervais má prostě svůj styl. U 'Armageddon' jsem měl dobrej úklid a workout. A jak říká Ricky, všichni máme špatné myšlenky. Nevybíráme si, co nám přijde vtipné. To neznamená, že jsme hned špatní. Velmi dobře zobrazuje hranici mezi vtipem a realitou a poukazuje, jak je potřeba oboje vnímat, odlišit a nehrozit se hned tím, že něco řeknete... naše schopnost smát se a dělat si z věcí legraci je jedna z nejzásadnějších a nejopomíjenějších věcí v životě. A to platí i pro to být nekorektní a smát se i těm nejhorším věcem - a že některé z nich definitivně jsou v tomhle specialu. Ale je tu taky stejně půltuctu dobrých myšlenek, zdravých a správných, o kterých se tu mluví a je potřeba je zmínit. (...) "Why didn't you wish to get better? What, you fucking retarded as well?" (...) "My auntie died of Alzheimer's. Um, I don't know how you die of Alzheimer's. She forgot to live. Right?" (...) "One hour later I got a text: You cunt." Některá část výdělků šla na charitu pro zvířata. Rickyho rozhodnutí nemít děti mě přimělo opět nad tím přemýšlet, jak podobný bych asi byl: "I'm the sort of person who has to check three times that I've shut the door, so I'd probably stare at a kid all day to check it was breathing." (fakt, že si odmítá vzít přítelkyni, se kterou je čtyři dekády asi přeskočím, obecně je to vše refreshing) (...) "...and if it offended you, you are fucking moron." (...) "That's exactly what humor is for, to get us laugh at bad shit, to get us through it." Líbí se mi i ta myšlenka, že když si představujete jak děláte něco hrozného, neznamená to, že jste špatní, ale naopak, že se testujete, v tom, jak jste dobří, co byste mohli, ale neuděláte. Je to test vaší morálky. Myslím si, že tenhle standup je nabitý, včetně spousty subtle narážek  na velmi specifické neduhy. Trošku chaotický zápis. Ale taky trval. Ciao! (7.2/10) ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Rickyho můžu, nemusím dvakrát jeho “charakter” který dost uplatňuje ve svých showkách, ve svých stojácích je určitě přirozenej, ale další ohraný stand-up o nefungování dnešní společnosti, o tom jak někteří využívají svého postavení, nebo svou sexuální orientaci skrze si uhnat vlastní slávu, nebo dnes se nemůže heterosexuální týpek přiblížit k dětského hřišti, aby nebyl pedofil, to jsme slyšeli už bambiliokrát, a ať už je Ricky, Hart, Jimmy Carr a další, nikdo mě tolik nebaví, aby zastoupil tu upřímnou část osazenstva, kteří jen nemají koule to říct na povrch, aby nedostali čočku. Hele, mě je to u prdele, nemám problém každému znepříjemnit den, a dohnat myšlenky na sebevraždu, ale už nad tím nemám potřebu, ať si každý kurví svůj život po svém, rajt? Vypíchnu ještě to, že si Ricky dost po letech v lec kterých názorech protiřečí, otázka jestli mu scénář nedělala banda právníků. ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, chlap mluví dobře, provokuje dobře, ale hodně jeho vtipů mi přišlo, že strašně tlačil na pilu aby urazil co nejvíc a byl co nejmíň korektní, než aby pobavil. Prostě taková provokace za každou cenu a pak to okecat aby to zase zmírnil. Nemělo to prostě koule se hned po dokončení věty prakticky omlouvat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Geniální! Jeden z nejlepších stand-upů, které jsem měl možnost kdy vidět, a že jsem jich už teda viděl desítky. Ricky je zde hodně ve formě a naprosto nečekaně vzhledem k dnešní hyperkorektní době si bere do huby úplně všechno a všechny, pálí tady do postižených, do černých i do queer komunity a že teda s pořádnou přesností a tvrdostí. Jo, tohle mi hodně sedlo a pobavil jsem se královsky! ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Ricky je prase, ale jeho humor jde ruku v ruce s mojí mentalitou. Ten chlap rozesměje i mrtvýho, co měl rakovinu, AIDS, byl v dětství penetrován a jr nebinární. Ten chlap je světový zlato. Ale mohl přitvrdit, na můj vkus je to pořád málo. A šetřil slovem cunt, což je moje nejoblíbenější slovo v cizím jazyku. 4* a.k.a 85% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama