Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (81)

borec999 

všechny recenze uživatele

Zaujmavý nápad, dobré masky aj čarodejnica, len keby to nebolo tak strašne hlúpe: postavy poznajú pravidlo 2 minút a dosť, no snáď ani raz ho nedodržia. Okrem atmosféry sme sa dočkali aj ľakačiek, niektoré fungujú viac, niektoré menej. Osobne sa mi celkom páčil aj záver. Vo výsledku vcelku fajn,  odstrániť doslova kričiacu nelogickosť konania postáv, dopilovať jednoduchší scenár a mohlo to byť ešte lepšie. 55-60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem nečekal nic světoborného, páč démonické a čarodějnické horory i bubákoviny posledních let jsou většinou na jedno brdo. Nakonec jsem byl příjemně překvapen, byť nemůžu napsat, že bych se otevřeně bál - ale takových hororů moc není. Rozhodně nechyběla po většinu doby mysteriózní a temná atmosféra, napomáhal jí i ponurý vizuál s využitím namodralých filtrů a kontrastu žlutých a oranžových světel s temnotou připomínající barokní šerosvit. Do určité míry gotický horor, kdy staré domy a hrady tu nahrazuje z větší části vybydlený komplex továrních budov, využívá umně konfliktu člověka se záhrobím, co zde zastupuje velmi temná bytost. Několikrát jsem si vybavil z poslední doby Tajemství smrti slečny Neznámé, kdy při několika scénách jsem měl podobný pocit. Nebudu tvrdit, že film mohl jít více na dřeň a případně se topit v potocích krve, protože mně to tentokrát stačilo. Že to Iris nebude mít vůbec jednoduché, pozná divák velmi brzy, a proto konec mi přišel logický. Rovněž jsem ocenil minimum lekaček, anžto ty jsou tím nejjednodušším prostředkem, jak se snažit diváka vyděsit. Herecky nevýrazné, ale v tomto žánru přeci jen člověk shakespearovské výkony nečeká. Celkové 3,5 klidně zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapující a všední horor beze zbytku naplňuje veškeré žánrové šablony, včetně těch nejhorších. Scénář se líně a předvídatelně sune k závěru, který je docela fajn a hororu napravuje reputaci. Jinak jde ale o lehce podprůměrný, málo děsivý a špatně vypadající biják, jehož zpočátku tajemnou atmosféru se nedaří udržet. Nápad fajn, ale nestačí to. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strnulá, vypleštěná a behaviorálně narušená (chová se jako zevní genitál) pičinka má ve sklepě pytlohlavou ježibabu, která klidně dokáže zavolat z pekla i vaši tolik radostně zakopanou tchýni, aby vás aspoň na dvě minuty zase pořádně nasrala. A je z toho unylá až nudná smršť tisíckrát viděných přiblblých klišé bez koulí, chuti i zápachu a další sériová pásová pruda se škaredými neherci, u kterých fuckt nechápu, že do nich furt někdo lije prachy s donchichotským předsevzetím vydělat či proslavit se. Tudíž opět vřele doporučuji nevěřit zdejším vesměs pohlupavým a nudofilním „hororovým“ exprdům, a raději si místo toho pustit třeba plyn nebo si na hlavu nasadit špinavý pytel na brambory a 90 minut do něj hystericky funět. Zabavíte se tak mnohem lépe. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Hlasy mrtvých nejsou nijak výjimečným hororem, na druhou stranu však zvládají obstojně plnit alespoň základní žánrové požadavky. Většina filmu je docela napínavá, několik lekaček dokáže, minimálně strašpytla jako já, vyděsit, a díky střídmé stopáži není moc prostor se nudit. Freya Allan zvládá hlavní roli obstojně, ale podobně jako ostatní postavy doplácí na scénář, který ze všech dělá neskutečné tupce. Příběh je jakousi variantou nedávného Talk to me, s tím rozdílem, že mu chybí větší hloubka. Jakákoliv nastavená pravidla a vlastně celé vyprávění navíc působí dost zmatečně, ale na konci se vše celkem obstojně vysvětlí a rozuzlení není špatné. Designově zajímavou čarodějnici šlo nejspíš využít o něco lépe, nakonec z toho však vylezl alespoň průměrný a neurážející výsledek. 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno