Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (82)

maddy 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad a vynikajúci dizajn monštra, resp. čarodejnice, ale chabé hororové prevedenie. Množstvo scén malo potenciál a muselo vyzerať na papieri fajn, napríklad tá s blikajúcim svetlom, ale Alberto Corredor ani jednu nedokážal pretaviť do ničoho hororovo funkčného. Baghead je tak bez správne zlovestnej atmosféry, bez funkčných ľakačiek a nedokáže ani v jednej minúte postrašiť, prípadne diváka akokoľvek napínať. Celé je to také režijne mdlé a nakoniec sa tak jedná iba o 90 minút absolútne generického strašenia, kde zamrzí hlavne nevyužitý potenciál. Či už ten hororový alebo ten ohľadom námetu. Príbeh je načrtnutý, no následne nijako poriadne uchopený, dovysvetlený a vlastne často ani nedáva zmysel. Čo by nevadilo keby to bolo aspoň napínavé a strašidelné, ale po väčšinu času nie je. CELKOVO: 4/10 ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Na jedno zkouknutí docela dobré. Jinak ale lehce nezáživný průměr a jako horror slabé. Lekačky  tuctové a předvídatelné stejně jako děj. Škoda, začátek vypadal slibně a budování vztahu s čarodějnicí mělo potenciál, který zabilo chování postav. CGI slabé až to bilo do očí. Potěšil až zvrat k závěru. Slabší 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přijít v rámci čarodějnického žánru s něčím novým je majstrštyk a tady se to alespoň částečně povedlo, takže palec nahoru je na místě. Sem tam se podařilo vyčarovat celkem solidní temný vizuál, který v některých momentech přecházel až do gotiky a i když těch pasáží nebylo tolik, je to pro měl další plus. A nakonec je tu Freya Allan, které to tady sedlo a jsem celkem zvědav, kam se tahla holka bude posouvat. Mínusem je chybějící napětí, což je znát skoro až bolestně a pak je tu nedotažený scénář. Nástřel s bosorkou ve sklepě je fajn a líbilo se mi i jak se příběh vyvíjel a osvětloval roli hlavní hrdink. Ale pak se tvůrci zasekli, chvíli přešlapovali na místě a nakonec uplácali konec, který sice není velkým průšvihem, ale bezradnost je na něm znát celkem výrazně. Ale i tak je to solidní mainstreamovka, která za vidění určitě stojí. 65% ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapující a všední horor beze zbytku naplňuje veškeré žánrové šablony, včetně těch nejhorších. Scénář se líně a předvídatelně sune k závěru, který je docela fajn a hororu napravuje reputaci. Jinak jde ale o lehce podprůměrný, málo děsivý a špatně vypadající biják, jehož zpočátku tajemnou atmosféru se nedaří udržet. Nápad fajn, ale nestačí to. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] Viděno v kině. Za mě velmi vydařený a napínavý horor. Nechci ho nadhodnocovat, ale po delší době, jsem viděl něco, co mě na velkém plátně zaujalo. Asi tak ta 1/3 děje filmu mi přišla stejná, neoriginální, ale poté se vše rozjelo a hlavní hrdinka filmu mi přišla víc než zajímavá, a i ostatní prvky snímku mi přišly super, napnutý jsem byl až do konce, kdy to mělo zajímavou pointu a rozuzlení. Drsné to bylo tak akorát, stejně tak jako stopáž filmu. Nevím, co bych k tomu měl víc dodávat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama