Reklama

Reklama

Lovci z konce světa

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po ničivém zemětřesení je Soul v troskách a platí v něm zákony džungle. Neohrožený lovec vyráží do jeho ulic zachránit puberťačku, kterou unesl šílený doktor. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dong-seok Ma znova v komediálnom Bud Spencerovskom štýle zmláti všetkých zloduchov. Akurát sa tentoraz ocitol v postapo svete, kde je nedostatok vody, čo využije šialený doktor, ktorý unáša deti pre svoje úchylné experimenty. Našťastie Dong-seok Ma spolu s pár ďalšími nevýraznými postavami všetkých zachráni. Tentokrát nie je ten klasický žánrový kórejský mišmaš dvakrát vydarený. Bitky sú v neprehľadnom Bournovskom štýly. Veľké detaily, kopa strihov, rozheganá kamera. Triková stránka má miestami blízko k Asylum produkciám. Takisto tou absurditou. Proste americký vplyv Netflixu je príliš citeľný, čo Kórejským filmom nikdy nie je k prospechu. Celkovo ok bláznivý postapo jednohubka, ale potenciál tu bol oveľa väčší. 5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dystopické postapo s frankensteinovským motivem je poměrně nevyrovnané. Chybí pevná dějová linka, a tak se příběh rozsypal na scény užvaněné a akční. Přitom akce je dobrá, byť občas jsou až příliš vidět pixely. Zkrátit minimálně o půl hodiny by rozhodně prospělo, jelikož u těchto filmů jsou psychologické scény plné keců zbytečné. Jinak postavy, kromě tlusťocha Nam San, nijak sympatiemi nehýří, a tak mi bylo vcelku jedno, zda ta nepříliš chytrá děvenka zařve nebo ne. Jo a doktor hlavně v závěru fajnovej - tak mají vypadat totální pošahanci. Na jedno podívání OK, vracet se k tomu už ale rozhodně nebudu, byť za krátký čas většinu zapomenu. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Celý film je v podstatě jenom nezajímavá směsice stokrát viděných klišé postapokalyptických filmů. Scénář je absolutně tristní a tempo celého snímku je únavné. Také se mi moc nelíbila snaha o humor, a to jak u vůdce gangu, tak u náhodné paní v městečku. Největším pozitivem jsou dobře choreograficky zvládnuté souboje, které jsou rychlé a zároveň přehledné. Líbí se mi zejména zakomponování různých technik včetně boxu, wrestlingu a smíšených bojových umění. Scény se zbraněmi byly dynamické s rychlými reakcemi, výměnou zbraní v rukou, nabíjením a přebíjením. Dong-seok Ma je sympaťák, já toho herce prostě žeru. Nejlepší na jeho výkonu je, jak ho nikdy nic nerozhodí. Jinak ostatní postavy nijak sympatiemi nehýří, a tak mi bylo vcelku jedno, zda ta nepříliš chytrá děvenka zařve nebo ne. Bohužel se to týká i potenciálně ambivalentního doktora, jehož zajímavý osud tvůrci v jednu chvíli promrhají a nahradí ho tuctovým zúčtováním. Jihokorejské či obecně asijské žánrovky se jindy vymykají minimálně svým extrémním násilím, což se týkalo například nedávné řezničiny "Vlčí lov". "Lovci z konce světa" mají sice pár uřezaných končetin a v jedné scéně je hodně červených cákanců jako důsledek použití brokovnice na lidské hlavy, ale s ohledem na konkurenci je to krotká zábava. /60%/ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, čekal jsem jakousi korejskou verzi Šíleného Maxe a zas tak úplně to nedopadlo. Korejští tvůrci se vydali poněkud jiným směrem a myslím, že to tak bylo mnohem lepší, než kdybych sledoval nějakou parodii na zabijáckou road movie. Tohle přetváření sutin Soulu na severokorejský převýchovný tábor vlastně nebylo až tak špatné, nebudu předstírat, že jsem se tu a tam dobře nebavil, jindy jsem se jen bavil a objevila se i místa, kdy jsem se bavil vskutku pramálo. Myslím, že by Korejci udělali mnohem lépe, kdyby se vykašlali na snahu o humor, která většinou končila pitomým pitvořením (Tygr et consortes), a namísto toho se mohli soustředit na ještě větší propracování mutantů, kteří měli svůj potenciál. Při vypnutí většiny vyšších mozkových funkcí to ale nebyla špatná, oddechová záležitost a jen výše zmíněné nedostatky spolu s nadměrným počtem Terminátorů mohou za to, že jsem se neodhodlal pro čtvrtou pěticípou. / Poučení: S nabitou brokovnicí nemusíš klepat. 3*+ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jihokoreárny mám rád, takže je mám i vcelku dost nakoukané. Nižší hodnocení jsem tedy přikládal tomu, že mainstream nebyl připraven na mixování žánrů a jistou emoční přepálenost, kteréžto jsou pro JK filmy i seriály typické. Vidět Parazita a Hru na oliheň, totiž ještě nedělá z diváka problblého západní kinematografií, fanouška jihokorejské tvorby. Díky konzumací několika fantasy seriálů, jsem byl připraven i na horší CGI, protože je sice umí, tak jak bylo vidět třeba v nedávné Příšeře ze starého Soulu, druhé řadě Sladkého domova nebo Čističích vesmíru, ale konkurovat americkým filmům nemohou a snad ani nechtějí, nebo to spíš nemají zapotřebí...nemusí schovávat mizerný scénář do vizuálu/digimalovánek. Což mi vyhovuje, takže i když jsou Lovci z konce světa spíš béčkový film, pořád bych mu dal přednost před dobře vypadajícím americkým, nabubřele hloupým béčkem, jako byla třeba Snyderova Armáda mrtvých. A to protože i když Lovci z konce světa místy připomínají nějakou nablblou akční videohru, pořád v sobě mají ještě něco navíc, co v západních béčkách nenajdete. Dong-seok Ma, je tady za hustého badasse, který si to klestí skrze dacany, jako nějaký kříženec Buda Spencera a Davea Bautisty. Je velká škoda, že to celé působí trochu nablble, jakoby přizpůsobeně západním divákům. Možná šlo o low cost projekt, šitý horkou jehlou. Nicméně i přes jistou naivitu, to má aspoň hlavu a patu. S klidným srdcem to "JK amatérovi" doporučit nemůžu. I když snaha je to sympatická, je holt znát, že jde o režijní i scénáristický debut. Jestli chcete seznamovačku s JK tvorbou ohledně postapo, sáhněte raději po zmiňovaném Sladký domove!  nebo zombárně Vlak do Pusanu.  55% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama