Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 6

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Recenze (10)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pane s číslem jedna... Kdo je pán s číslem dvě.... :D Miluju, miluju, miluju..... Skvělá ukázka báječného humoru dvou skvělých komiků a báječných lidí... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Malinko slabší Návštěvní den, který ale zaručeně pobaví. Už jen nástup obou dvou protagonistů a jejich první dialogy nabudí úsměv (průpovídky o mlýnku, porouchané kameře a o technice), příjemné písničky Helekala, Voborníkové, Bobka a Urbánkové také neomrzí. Povídka Ze zápisníku sportovce mě však nijak neoslovila. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nezapomeňte, že princip všech přístrojů je mlýnek, neboť fyzika je taky jenom jedna! Drahý můj...jak ti říct, že že známky nemám rád?... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Mám Šimka a Grossmanna rád, ale tenhle Návštěvní den se jim moc nevydařil. Dialogy příliš očividně blbointelektuální a bez efektu. K tomu pár zpěvných čísel. Zachránil to snad jen Pokus pro dva s Miluškou Voborníkovou. ()

Zajímavosti (1)

  • První provedení 28. 2. 1975, Státní divadelní studio (Praha), scéna Semafor. (NinadeL)

Reklama

Reklama