foto

Miloslav Šimek

  • nar. 7.3.1940
    Praha, Protektorát Čechy a Morava
  • zem. 16.2.2004 (63 let)
    Praha, Česko

Biografie

"Vždycky nám šlo především o to, diváka rozesmát."

Miloslav Šimek se narodil 7. března 1940 v Praze. Po vystudování Pedagogického institutu se stal učitelem (dějepis, čeština a výtvarná výchova). Na vysoké se Šimek potkal s J. Grossmannem, se kterým založili humoristickou dvojici a vystupovali v divadle Semafor.

V průběhu vojenské služby Šimek spoluzaložil divadelní soubor VOJ (VOjenské Jeviště). Po jejím skončení se vrátil ke spolupráci s Grossmannem, se kterým působil až do jeho smrti.

Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval s Luďkem Sobotou, následně s Jiřím Krampolem. V tomto období se jeho humor dostal na úroveň estrádních pořadů a z toho pramenily neshody s J. Suchým, které vygradovaly až ve výpověď z divadla Semafor.

Poté Šimek založil Divadýlko Jiřího Grossmanna, kde vystupoval spolu se Zuzanou Bubílkovou až do své smrti. Miloslav Šimek podlehl chorobě, o níž se dlouho jen spekulovalo a o níž se myslelo, že není tak vážná. Zemřel v Praze 16. února 2004 na leukémii.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

1993 Deset malých běloušků (TV film)
1987 Kam doskáče ranní ptáče
1984 Záviš kontra Březinová (divadelní záznam)
1981 Buldoci a třešně
1978 Decentní večer (divadelní záznam)
Kačenka a Zlatovlásek (TV film)
1977 Hop - a je tu lidoop
Jen ho nechte, ať se bojí
1971 Hop dva tři Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna ... (divadelní záznam)
1970 Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna (divadelní záznam)
Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna v Semaforu (divadelní záznam)
Návštěvní den č. 5 (divadelní záznam)
Návštěvní den č. 6 (divadelní záznam)
Pánský večírek (divadelní záznam)
1969 Návštěvní den č. 2 (divadelní záznam)
Návštěvní den č. 3 (divadelní záznam)
Návštěvní den č. 4 (divadelní záznam)
1963 Náboj
1962 Neschovávejte se, když prší

TV seriály

2009 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.
Embéčko (S01E06) - a.z.
1978 Dobrodružství slípky Pipky (TV seriál)

Dokumentární

2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Šimek šoumen (S06E14)
2004 Příběhy slavných (TV seriál)
Hlavolam jménem Jaroslav Foglar (S05E07)
2003 Příběhy slavných (TV seriál) - herec, a.z.
Josef Lux – Kříž... (S04E13) - a.z.
Poslední gróf (S04E01)
2001 Lesk a bída země České (TV film) - a.z.
2000 Příběhy slavných (TV seriál)
Drahý můj Jiří Grossmann (S01E02)
1999 Semafor atd. (TV seriál)
Už dávno nejsem dítě (koncert)
1989 Občanské Semaforum
Vždycky jsem to já (koncert)
1983 Dvacet let Olympicu (koncert)

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2010 Deset zastavení s mistry zábavy (TV pořad)
Zas je tady silvestr (TV pořad)
2008 Nezapomenutelné scénky (TV pořad)
2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
2004 Felix Holzmann: Včera, dnes a zítra (TV pořad)
Tak se ukaž, Silvestře (TV pořad)
Řekněte mi, kdo to je (TV pořad)
2003 Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 Politické harašení aneb S politiky stále netančíme (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
1999 Silvestr 99 (TV pořad)
Takové milé (pře)klepy pánů Šimka a Grossmanna (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Prima jízda (TV pořad)
1997 Proč bychom se nebavili, když nám Pánbůh archiv dal (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
S politiky netančím (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
Šoubyznys (TV pořad)
1994 Kavárna u Uršuly (TV pořad)
Volejte řediteli (TV pořad)
1992 Jaroslav Foglar (TV pořad)
Kufr (TV pořad)
Legendy taneční hudby (TV pořad)
Návštěva u Josefa Fouska (TV pořad)
1991 Album (TV pořad)
1989 Silvestr, který se nevysílal (TV pořad)
1988 Portréty z not - Miluška je naše (TV pořad)
1987 Dárky (TV pořad)
Zajíc v pytli (TV pořad)
1985 V hlavní roli režisér (TV pořad)
Videostop (TV pořad)
Škola hrou (TV pořad)
1984 Silvestrovská féerie (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
Sešlost (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)
1980 Jak se vám líbí? (TV pořad)
Pojďte s námi na tah (TV pořad)
1979 Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti (TV pořad)
1978 Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1974 Silvestr je za dveřmi (TV pořad)
1973 Miloslav Šimek & Petr Nárožný & Luděk Sobota: Nejslavnější scénky (TV pořad)
Vzpomínka na Jiřího Grossmanna (TV pořad)
Ze Soboty na Šimka (TV pořad)
Zpívá Karel Gott (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(40)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace