Reklama

Reklama

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Scénář dokumentu o krásné aljašské přírodě se podařilo prodat, až když do něj narvali létající talíře a špiony. No, mně se líbila ta příroda. Třeba prvně jsem viděl tah lososů (skákání přes vodopády) v opravdu masivním rozsahu. Jinak nic moc, generická blondýna v módě let padesátých, nesympatický pořád nalitý hlavní hrdina, rádobyšpioni, děj nestojící za řeč (amíci se bojí, že když rusové odhalí tajemství létajících talířů dřív než oni, narvou je atomovými zbraněmi a bude po americe, tak pošlou hrdinu inkognito na Aljašku... ehm no nevím). ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních, ne-li vůbec první, sci-fi reagující na masovou hysterii okolo šmejdů z vesmíru a jejich létajících korábu klame tělem a jeho žánrové zařazení je spíše pouhou historickou formalitou. Místo zelených mužíčků zde totiž figuruje akorát tak tlupa sovětských agentů, blondýna v nesnázích a přestárlý hrdina, který postrádá byť jen špetku sex-appelu. Tenhle dobrodružný thriller tak nakonec zachraňuje ucházející výprava plná leteckých pohlednic spolu s krátkou stopáží a solidním tempem. Kanadská spojka, sovětský HOAX a americký strach = Flying Saucer! McCarthy dává sedm z deseti. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

No tak tu žádní mimozemšťané nebyli, no, alespoň že talíř tu jeden byl. Ale byli tu sovětští agenti a konspirace a paranoia a já to tak celé mám rád. Protože víte co? Nic není horšího než komunista. Tím chci říct, že mi podobně laděné snímky z tohoto období vůbec nevadí, naopak mám rád tu naivitu a ucha těchto filmů. No jo, jenže Flying Saucer je opravdu v první řadě cestopisné video po Aljašce, až v druhém plánu špionážní thriller se sci-fi prvky. A k tomu nesympatičtí hrdinové, pokusy o napětí vyznívají dost jalově, děj zanedbatelný... Zkrátka myšlenka dobrá, i když naivně primitivní, jen to provedení, jen to provedení... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně trapný film, který má do sci-fi hodně daleko. Je dost naivní, ale bohužel není nechtěně zábavný. Kromě hezkých záběrů Aljašky tu máme hloupý a hlavně nudný příběh bez napětí a nesympatické postavy. 75 minut se zdálo jako celá věčnost. ()

Reklama

Reklama