Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a dobově krásný film , který ač je němý má rozhodně co nabídnout a bylo mi velkým zážitkem pozorovat jak herci veškeré emoce vyjádřují pouze mimikou , společně s krásnou hudbou , která vše dokresluje. Klasika , která rozhodně stojí za shlédnutí a nabízí nejen porci komických , ale i emotivně vypjatých situací. Na nejvyšší hodnocení to i přes svou nespornou kvalitu pro mě ovšem není , něco mi zde přece jen chybí. Film: 85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Chaplin .. Charlie Chaplin byl pozoruhodný tvůrce. Mimo výtečného, osobitého komediálního herectví, kterým dával svým filmům nezaměnitelné kouzlo většinou stál mimo jiné za tvorbou scénáře a také seděl na režijní stoličce. Jeho Kid je jednoduchou strukturou velice veselý a zároveň smutný snímek. Nalezené dítě totiž změní život chudého, ovšem starostlivého člověka od základů. Velmi krásný film, který příjemně baví a pohladí po duši. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že něco tak skvělého vzniklo tak brzy. Dechberoucí groteskní tragikomický příběh o tulákovi, který shodou náhod dostane do péče dítě. Film jsem viděl rovných 91 let po jeho vzniku a zasmál jsem se u něj víckrát než u mnoha komedií současnosti. Hrozně se mi líbil také hudební doprovod, který se dobře poslouchal a výrazně dopomáhal zcela plně pochopit jednotlivé situace. Po zhlédnutí tohoto film se naprosto nebojím vrhnout se na další Chaplinovu tvorbu ranné kinematografie. Jsem nucen dát 4*, a to opět nepřihlížím na stáří filmu. Kdybych na stáří filmu čirou náhodou přihlížel, tak by udělení i 5* bylo pro tenhle film urážkou a ničím jiným. P.S. Tento film je k dnešnímu datu tím nejstarším, jaký jsem v životě viděl. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jeden rest z minulosti smazán a já konečně viděl Kida. Jackie Coogan je vlastně roztomilost na entou, přičemž en se blíží k nekonečnu. Jeho soužití se starým tulákem Chaplinem jednoho rozesměje, dojme, pak znovu rozesměje a dojme, tu a tam dokonce i rozhořčí, no, tolik emocí se ve snímku současné doby skutečně jenom tak nevidí, takže moje hodnocení je jasné :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra nemého filmu nemôže ponúknúť ani väčší klenton než tento film o stratenom dietati a jeho chudobnom opatrevateľovi v podobe Charlesa Chaplina, práve on natočil bravúrne dielo, kde za všetko hovorí hlavne famózna gestikulícia a nesmierny cit pre detail vložený do tohto príbehu. Chaplin už na začiatku rozbiehajúcej sa kinematografie, dokázal napredovať mílovými krokmy vďaka nesmiernému talentu, až doslova zamrazí keď človek vidí čo už začiatkom 20-rokov minulého storočia dokázal obecenstvu sprostredkovať. ║Rozpočet$250,000Tržby USA $2,500,000Tržby Celosvetovo $- ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)
  • Když je Kid (Jackie Coogan) odebrán Trampovi (Charlie Chaplin) a dán do siročince, hrozně křičí. Zásluhu na tom měl jeho otec Jack: vyděsil ho, že když pořádně nezakřičí, tak ho do sirotčince opravdu pošle. (Kulmon)

Reklama

Reklama