Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z top Chaplinových filmov, ktorý si okamžite získa srdce diváka. Malý chlapec tvorí s Chaplinom skvelú a zohranú dvojku. Najviac som sa pobavil na chlapčenskom boxerskom zápase, hlavne Chaplinove masírovania, osvieženie a povzbudzovanie do ďalšieho súboja. Určite jeden z pokladov kinematografie, ktorý i po toľkých rokoch stále baví. 100%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chaplinův doják ždímá emoce snad v každém záběru. Příliš sladkobolný příběh tuláka a malého nalezence je sice odlehčen klasickými slapstickovými gagy, ale je jich na mé gusto málo a často postrádají šmrnc. Kid vystřelil na oběžnou dráhu i jednu z prvních dětských hereckých hvězd. A vlastně nastavil i laťku, dítě-herec musí umět v zásadě jen jednu věc, kukuč. Jackie Coogan jich v Kidovi nahodí docela dost a dávné diváctvo jistě vzdychalo dojetím. Já moc ne, navíc finální snová scéna s andílky alá George Melies mi přišla už vyloženě off topic. Za tři a jen z úcty. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Dojemný a zábavný film o tulákovi, který se ujme odloženého novorozeněte Jackieho a vychová je. Geniální Chaplin dokáže vyprávět svůj silný příběh jen s minimem titulků a umně míchá příběh otcovské lásky s komediálními prvky. Měřeno očima dnešního diváka je to na 4 hvězdičky, ale za rok vzniku 1921 můžu bez obav jednu hvězdu přidat, Chaplinův první Tulák a zároveň první Chaplinův celovečerní snímek byla tehdy naprostá filmová bomba a výjimečným filmem zůstává dodnes. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nTlUxNzt5Kw P.S.: Kongeniálně hrajícímu malému Jackiemu Cooganovi to tady sluší podstatně více než jako plešatému tlustému strýci Festerovi v Rodině Addamsově o 43 let později. A Charlie se za tu dobu v podstatě nezměnil. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Takže to je ten film, který podle filmové historie odstartoval mix komiky a dramatu v jednom filmu a satiru na společenské poměry? Ty emoce působí, i když před stoletím v kině to muselo být hodně jiné. A vzhledem k roku natočení si nejsem jistý, zda-li odpustit jednu výraznou plot hole či ne. Hádejte jakou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Když je Kid (Jackie Coogan) odebrán Trampovi (Charlie Chaplin) a dán do siročince, hrozně křičí. Zásluhu na tom měl jeho otec Jack: vyděsil ho, že když pořádně nezakřičí, tak ho do sirotčince opravdu pošle. (Kulmon)

Reklama

Reklama