Reklama

Reklama

Ještě nejsem, kým chci být

  • angličtina I'm Not Everything I Want to Be
Trailer

Obsahy(1)

Libuše Jarcovjáková je legenda světové fotografie a nespoutaná žena, která se vzepřela všem konvencím. Její život je mozaikou fascinujících setkání a divokých příběhů – od drsného undergroundu komunistického Československa, přes exkluzivní focení pro módní špičky v Tokiu, až po dramatický útěk do západního Berlína, kde byla svědkem pádu Železné opony. Z tisíců analogových fotografií a stránek osobních deníků vznikl v režii Kláry Tasovské formálně jedinečný dokument, který nadchl publikum na festivalu Berlinale. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na letošních Varech bylo celovečerních českých filmů jako šafránu, našlo se zde i pár výjimečných kousků. A ačkoliv jsme neviděl Vlny, trochu tuším, že tento bude nejlepší. Režisérka Klára Tasovská tu totiž na celovečerní stopáži používá (né nutně originální) metodu still image film, tedy vyprávění jen a pouze pomocí statických fotografií (ještě aby ne, když je to film o fotografce). Ve spojení s autentickým hlasem hl. protagonistky, výborným soundtrackem a dokonalou střihovou skladbou pak nelze nic než chválit. Jediné co mi trochu vadí je fakt, že osobních příběhů, jako je ten Jarcovjákové, je v komunistickém československou desítky, ne - li přímo nižší stovky. Na druhou stranu díky tuctovému příběhu zde vyniká režisérčin rukopis, načež vám sledování takového příběhu ani tolik nevadí. ()

asphyxia 

všechny recenze uživatele

Záznam kolaborace se životem, který se nebude tak snadno opouštět, ačkoliv jsem o něj v žité rovině nikdy moc nestála. Taková je moc fotografie. Obrazy historických momentů hrdinství každodennosti, které mé oči zřídkakdy nechají suché (zvlášť na velkém plátně). Autoportréty jako scenérie individuality, její variability, depersonalizace, povědomých tváří a nekonečného ohledávání. Vším tím je Libuše Jarcovjáková, která mi pomohla uvědomit si, že dokud budu držet prst na spoušti, přetrvám. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Fotografie asi neocením, protože mi to přišlo jako obyčejné výcvaky všedního dne, ale to je možná ta autentičnost. Ovšem je to pozoruhodné vyprávění o životě jedné neobyčejné ženy, která se vzepřela konformnimu životu, která uměla propít celou noc s dělníky, stejně jako se nebála odcestovat za příležitostí na druhý konec světa. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Pecka! Nekompromisně upřímná zpověď umělkyně a jako důkaz obraz z tančících fotografií, dokumentující její životní cestu. Zajímalo by mne, zda alespoň před ve stoje tleskajícím publikem ve velkém sále Thermalu se alespoň trochu cítila být tím, kým chce být. Každopádně pro nejednoho z nás se stala velkou inspirací. A to vše se z plátna přeneslo do sálu díky netradičně a výjimečně pojatému dokumentu. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, ale po úvodu jsem byl nadšen. Sice je celý film složený jen a pouze z fotek, ale v žádném momentu nebyl nudný, více méně až občas i dojímavý. Scénaristicky perfektní, uchopení příběhu také, krásná režie a vedení děje jak by smet. Jen se nelekněte nahoty, které je ve filmu opravdová spousta. Naprosto zasloužený standing ovation. [KVIFF 2024] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Libuše Jarcovjáková se přiznala, že jednou ji policie požádala kvůli případu, který se netýkal přímo jí, o její deníky. Tato zkušenost ji vyděsila natolik, že do deníku už nepsala všechno. (griph)
  • Libuše prozradila, že ji překvapil stříhač Alexander Kashcheev tím, že sledoval snímek ve Varech společně s diváky, přesto že už ho musel vidět nespočetněkrát, jestli snad už nemá „úchylku“. (griph)
  • Libuše Jarcovjáková na premiéře filmu uvedla, že stále fotí lidi, ale v dnešní době už to není tak volné jako kdysi. (griph)

Související novinky

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

07.07.2024

V sobotu 6. července skončil 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V rámci slavnostního zakončení byly samozřejmě rozdány festivalové ceny, a jak jsme zde psali, hlavní ocenění… (více)

Reklama

Reklama