Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Bože, ten Donny byl ale kokot. Chlapec si mohl za spoustu věcí sám. Já nikdy na Netflix nebyl. Razím teorii, že on jede na kvantitu, ale ne na kvalitu, bohužel. Co z toho, že je tam toho přehršel, myslím alespoň z jejich vlastní produkce, když to stojí totálně většinou za hovno. Tady je vidět poměrně zdařilý námět, tohle se mělo prý stát hlavnímu představiteli Donnyho Richardu Gaddovi. Tak pokud ano, a píše vše, jak se stalo, tak chlapec má v hlavě taky dobrej výprodej. Hrozně mě mrzí velká roztříštěnost příběhu, kdy minisérie skáče ze žánru do žánru. Každopádně to není čisté životopisné drama ale i thriller, psychologický film, trochu komedie, nebo spíše je to v některých scénách docela úsměvné, nevím ale, zda to tak mělo být. Jako sjel jsem to na jeden zátah, je to asi tři dny a stále mi seriál rezonuje chvílemi v hlavě, takže si to ty 4 dietní Coly zaslouží. Bylo mi nepříjemně, depresivno, perverzní, šokující, bezútěšné, ale bohužel si osobně myslím, že realita je opravdu taková, pokud se nic nestane, máte smolíka.. Kdyby s to drželo jednoho žánru, pevně, mohl to být parádní přírůstek do stalking thrilleru. Hlavní dva představitelé hrají velmi dobře, to jo. Hlavně Martha je takový mix Annie Wilkes (Misery) a zoufalé ženské. A ta transka hrála taky dobře, kupodivu...  Nebylo to špatné.. Tady se klame tělem a žánrem.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOJE STALKERKA JE PROFESIONÁLKA!“ Asi takhle – „Sobík“ je kretén a všechno co se mu děje si zaslouží… Nebaví mě to! Nebaví mě sledovat idiota, dělajícího jedno debilní rozhodnutí za druhým. Navíc je v podstatě úchyl… Takovej „stalkerskej“ seroš pro všechny, kteří chtějí nakouknout do života píčuse. P.S.: Jessica Gunning je na Oscara! (kurva fakt bych nechtěl, aby po mě tahle osoba někdy šla!)    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je vytvořen na základech autobiografické one-man show Richarda Gadda. 2.) Příběh je o sexuálním zneužívání, sexualním napadení a objevování „vlastní jiné“ sexualitě. 3.) Thx za titule „Tomáš Pikl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Sobík je seriál, ktorý je miestami až príliš obtiažny na pozeranie, ale to nie je žiadna výhrada, skôr naopak. Po malých kúskoch odkrýva príbeh jedného nešťastného človeka, ktorý sa nemá rád a ktorý sa snaží nekonvenčnými spôsobmi pripísať svojmu životu nejaký zmysel, pričom sa tomu venuje s priam až neuveriteľnou psychologickou presnosťou (najsilnejšími a emocionálne najvypätejšími sú scény na pódiu, z ktorých idú také zimomriavky, aké neuvidíte ani v tom najnapínavejšom stalking horore). Taktiež sa do hĺbky venuje témam ako je napr. trauma, skúmanie vlastnej sexuality, znásilnenie, hľadanie zmyslu života, pocit odlúčenosti a v neposlednej rade aj tej najvýraznejšej, stalkingu, ktorý na poli filmov a seriálov snáď nikdy nedosahoval takých rozmerov a neukazoval toľko tučných výkričníkov, ako práve tu. Je to vo svojej podstate unikátny seriál na ktorý sa musíte pozerať veľmi pozorne, aby ste ho plne ocenili, lebo inak ho môžete (kvôli komplikovanej osobnosti hlavnej postavy) veľmi ľahko odpísať a prísť tak o jeden z najlepších psychologických seriálov, na ktoré je možné v týchto dňoch natrafiť. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a zvláštne zároveň. Ústrednou témou je stalking, ale mierne odbočujeme aj do zneužívania a drog. Oceňujem veľkorysé zapojenie muža, ktorého život píše tento silný príbeh, Richarda Gadda. A tiež výborný herecký výkon Jessicy Gunning. Je až neuveriteľné, že je toto skutočný príbeh. Po vzhladnutí mám však taký zvláštny dojem. Akoby sa sérial snažil zdôrazniť to, že Donny vlastne konal zo súcitu, a to bol v konečnom dôsledku primárny motív stalkerky k stalkovaniu. O čom svedčila aj posledná scéna. Povedala by som však, že súcit bol taký tretinový dôvod. Ďalšími boli Donnyho absentujúci pocit uznania a obyčajná životná nuda. Teda z väčšej časti si za to chalan mohol sám svojim schyzo postojom, a navyše o tom aj vedel. Napriek tomu to v závere hádže na súcit. Potom je na zamyslenie, že prečo vlastne táto miniséria vznikla a žiaľ, ja v tom vidím prevežne marketing vlastnej osoby. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Intimní zpověď Richarda Gadda, zabalená do nenápadného seriálu, který klame tělem. Seriál, který zpočátku může působit krotce, aby se v polovině zlomil do drsného dramatu o sexuálním násilí, vyniká skvělými herci a chytře napsaným scénářem, který by působil úderněji v mírně sestříhané podobě. Přesto je Sobík překvapení, které dokáže tnout do živého. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama