Reklama

Reklama

Africký express

  • Česko Afrika expres (více)

Obsahy(1)

Američan John Baxter žije už léta v Africe. Živí se rozvozem zboží do různých zapadlých koutů a sem tam si přilepší výhrou v kartách. Jeho víceméně poklidný život se změní setkáním s neznámou kráskou, která má v patách nebezpečné zločince. Aniž by to John postřehl, zapletl se do složitého špionážního případu. Naštěstí má zdatnou pomocnici, chytrou opici Bibu, která ho sice svou neposedností párkrát dostala do maléru, ale teď se mu její pomoc bude náramně hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Dnes se nebudu zaobírat významným datem, ačkoli je tento den možná ještě výjimečnější, nežli den předchozí, ale veškerou svou pozornost věnuji bez zbytečného odkladu komentáři k tomuto snímku. Zprvu jsem si myslil, věřím, že ne sám, že se jedná o sequel, tedy pokračování včerejšího Safari Expres, ale tato myšlenka byla zbourána hned úvodní karetní scénou, a tak jsem si říkal, že to bude prequel, leč i to bylo během několika okamžiků shrnuto ze stolu logiky, abych nakonec zjistil, že, ač ve filmu hrají stejní herci, je tento film vlastně úplně jiným počinem nemajícím s původním nic společné. To samozřejmě vůbec nevadí, ba naopak, dokonce bych uvedl, že volné pokračování, mohu-li tak o tom mluvit, je svižnější, vtipnější a celistvější, takže nemá smysl přemýšlet, zda tři puntíky udělit či nikoli. Ursulka Andressová je znovu kočka jako řemen. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nevydarena a plana komedia, v ktorej su radoby pastne suboje a la Spencer/Hill - pokila vsak Pastne suboje u Spencera a Hilla fungovali, tu je to vyslovene trapne, nechapem Gemmu ze do toho liezol  :  20 % ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Taká akčno-dobrodružná blbôstka, ktorá nemá ďaleko od komédie. Čo je aj je najväčším kameňom úrazu, ale ani príliš voľné spracovanie veľmi nezaostáva. Pästné súboje sú tu v štýle ala Spencer&Hill, a to aj v prípade ženských. Ešte tu máme iritujúcu opicu a po čase iritujúcu jednu a tú istú nosnú melódiu. Potešil aspoň Jack Palance v tradičnej záporáckej roli. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie z prostředí Afriky, což patřilo svého času mezi vyhledávaný artikl. Pohledný mladík vlastnící opici v džínách a s pruhovaným tričkem, krásná žena, skupinka padouchů a k tomu všemu špionážní téma. Kombinace zábavy i akce a africký vzduch všude kolem. Děj filmu je očekávaně přehledný a nijak náročný. V 70. letech vzniklo mnoho takových snímků a tento patří mezi ty kvalitnější. Pozor: Byť to tak vypadá, ze snímkem 'Safary expres' nemá nic společného. I když tyto dva filmy spojuje stejný herecký ansámbl a jméno hlavní postavy, jedná se o zcela něco jiného. Ursula Andress hraje pokaždé jinou postavu. Smysl takového počinu budiž záhadou. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama