Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendárny animovaný seriál o nehynúcom úsilí vynalizajúceho kojota chytiť rýchlo-šprintujúce zviera ponášajúce sa na pšotrosa do svojich pazúrov a zjesť ho na večeru. Nikdy mu to však nejde, a tak stále vymýšla nové a vždy originálnejšie metódy (napr. trysky na chrbte). Road Runner mu vždy uniká so svojim slávnym gestom mig-mig. Táto rozprávka je jedna z mnohých z dielní Chucka Jonesa (Bugs Bunny Show). (PaCM4N)

(více)

Recenze (165)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

_______ SOUVISLOSTI _______ se obcas souvislostmi zdaji byt, zvlaste v Historii http://katolicka-kultura.sweb.cz/dominik_pecka-clovek_a_dejiny/dominik_pecka-clovek_a_dejiny.html. Tomas Akvinsky by o souvislostech mohl vypravet http://www.krystal.op.cz/sth/sth.php . _______ Tady je spousta souvislosti, ktere nedavaji smysl, ale jsou zalozene na vztazich teles (tech slavnych "silach") v prirode. Bavilo me hadat co prijde dal. Po chvili jsem se naucil, ktere triky ocekavat, ale i tak se jim casto podarilo me "vysplouchnout". Myslim, ze se tu da krasne naucit jak tvorit podobne grotesky a to je fajn. Ted jen mit cas najmout "partu negru" a hura tocit a vysplouchnout Bustera Keatona z prvniho mista ( http://www.csfd.cz/film/8852-pulp-fiction/ , http://www.csfd.cz/herec/823-keaton-buster/ ). _______ PRIBEH A POSTAVY _______ Je to dobre vysvetleny pribeh . Postavy se chovaji tak, jak se od nich ocekava . Lovec a korist. Zadne zbytecnosti. Taky bych mohl najit dalsi samozrejme kvality urcene k protlacovani meho oblibeneho "fetise", ale na to jsem moc linej. ( tady najdes vse potrebne co se tyce uvazovani nad pribehy http://librivox.org/newcatalog/search.php?title=poetics , anglicky ) _______ PRISTUPNOST _______ Jde to pochopit i bez znalosti anglictiny (i kdyz nektere vtipy ji vyzaduji) a je mozne zacit koukat od libovolneho dilu (dily na sebe co pamatuju nenavazuji). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Road Runner Show, u nás někdy překládáno jako Pták Uličník a Kojot Wilda, je naprostá klasika, která v mých očích předčí i legendárního Bugse Bunnyho. Pro mě je to nejlepší warnerovský animovaný seriál, u kterého se můžu kdykoli bavit, i když mi už není 6 let. Je to o to více fascinující, když každý díl má prakticky stejný princip, tedy že kojot musí chytit ptáka, ať se děje, co se děje, a přesto vždy děj srší originalitou. Pro mne jeden z těch nejlepších kreslených seriálů, na který se vždy rád podívám. Škoda, že v Čechách je dnešní veřejnosti skoro neznámý. Určitě doporučuji všem, kteří se rádi občas pobaví u nějaké té cartoon podívané. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Odpusťte všichni fandové králíka Bugse a kačera Daffyho, ale tento ptáček se mi v mládí vryl do srdce z "warneráckých" animovaných postav asi nejvíc. Nedávno jsem měl možnost se podívat na všech 43 filmů, kde čelil neúspěšným nájezdům od kojota Willieho a i toto mě dokázalo i nyní zaujmout. Takže pro mě jasných pět hvězd. Beep-beep! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kojot Vilda (Wile E. Coyote) je pro mě jedna z nejzásadnějších postav filmové historie. A zdaleka nejen té animované. Neodolatelný, neúnavný, takřka donkichotský chlupáč, který TO (my všichni víme, co) zkouší dál a dál... A kterému nejde nefandit. Nejraději mám ty momenty, kdy se chudák stoprocentně přesvědčený lovec už už blíží k vytouženému opeřenému cíli, ale stačí jedna maličkost (následovaná výmluvným "Ó, bože..." pohledem) a "beep-beep", všechno je v tahu. Ať už kojot padá do propastí, svým vyděšeným čumákem zdobí nárazníky aut a vlaků, ať už trpí pod tunovými balvany, je ohořelý, zmrzlý, rozlámaný nebo prostě a jednoduše znechucený, nikdy to nevzdává. Když zkřížíte úděl Sisyfa a zlomyslnou zarputilost Edmunda Blackaddera, koho dostanete? Ano, je to chlupaté, skvostně podlé a uzavřelo to doživotní výhodnou smlovu s firmou ACME. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Tyhle surrealistické kreslené příběhy jsem měl radši než Toma a Jerryho. Z Looney Toones absolutní vrchol (kocoura a Tvítyho nemusím, prase a králíka nenávidím). Líbila se mi žlutooranžová atmosféra pouště na západním pobřeží i desítky vynálezů na chycení ptáka Darebáka. Jenom jsem si ale vždycky říkal: "Proč to kojot nezkusí podruhý?" ()

Galerie (6)

Související novinky

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

13.11.2023

Jak se zdá, čeho je moc, toho je příliš. Před pár dny jste se zde mohli dočíst zprávu o tom, že studio Warner Bros. se rozhodlo po více než roce od kontroverzního zrušení komiksovky Batgirl a animáku… (více)

Reklama

Reklama