Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak vyloženě špatné to není, ale Jennifer se teda moc nepotatila. Úvod to má úplně zbytečně dlouhý (cca 35 minut) a docela dost nudný, pak už to sice začne být zajímavější, ale pořád je to takové průměrné a televizní. Pár dobrých (dalo by se říct až snových) scén to sice má, nejčastěji to jsou ty, ve kterých hraje nahlas hudba, nicméně povětšinou je to fakt jenom průměr. Jak atmosférou, tak i filmařinou a hereckými výkony. Ani ten děj není bůhvíjak originální, celý je to ten thriller typu "někdo je posedlý/zamilovaný do někoho a unese ho", akorát s takovým dost úchylným prvkem a jen díky němu mě to nějak dokázalo zaujmout. Blbý zvrat v závěru (jestli jsem ho dobře pochopil) mé dojmy sice pokazil, nicméně na slabé tři hvězdy to naštěstí je tak jako tak. Ale mohlo to vypadat mnohem líp a též to mohlo být mnohem líp promyšlené. Slabé 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dcerka se nám potatila, o tom žádná. Tolik nesmyslně po sobě jdoucích obrázků jsem naposled viděl před několika pětiletími při listování v katalogu Lega. Nicméně moc děkuju za inspiraci; až zase na otázku „kino?“ dostanu obratem odpověď „ne!“, budu vědět, co dělat. Stačí si nabrousit pilku… Za co jsou ty dvě hvězdy asi není v mém případě těžké uhádnout, což? První za krásu a sexappeal Sherilyn, a to dokonce i ve chvílích, kdy prochází největšími fyzickými proměnami od puberty. No a druhá ozdoba je za scénu, při které mi před očima blikal obrovský billboard s nápisem SEX, SEX, SEX… (Filmfest Hurghada 2012, 53/67) ()

Reklama

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: (Režie dcera Lynche.) Mladý nesmělý chirurg, s matkou vypěstovanými sexuálními zábranami, se beznadějně zamiluje do ženy vamp, která jej odmítá. Ona chce změnit život, odletět do Mexika, ale on se ještě pokusí ji vzít k sobě. Ona odchází a srazí ji auto. Probudí se ve vile jeho matky bez noh, které ji musel amputovat, a drží ji tam. Poté co ho škrtí ji amputuje ještě ruce a může se tak o ni zcela starat. Ve chvíli, kdy s ním konečně chce mít sex se objeví její bývalý milenec a zabije ho. Probudí se ze sna. Je v nemocnici, kam ji dovezl po havárce. Zhrozen odchází domů. Ona si uvědomuje jeho lásku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Silně psychologický horrorový thriller o obsesi, touze a snění. No a je tam trochu milé a funkční erotiky. Ten závěr asi mnohé zklame, ale je velmi významný a pro atmosféru příběhu nepochybně nosný a určující. Sherilyn nikdy nebyla nějak zvlášť dobrá herečka, ale tady ze sebe dala všechno, co v ní je. Sands tradičně skvělý. 3,5* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

David Lynch je šílenec, ale doufal jsem, že to jeho dceruška po něm nepodědila. Omyl. Helenka v krabici je opravdu prapodivný a tupý film, který krom erotických záběrů nemůže nabídnout vůbec nic. Julian Sands je sympatický jak hovno a Sherilyn Fenn, která má sice pěkné poprsí čumí jak dámské přirození. V takovýchto filmech očekávám napětí a zvýrazněné charaktery postav, čehož se mi zde vůbec nedostalo, ale díky jedné scéně považuji tento patos za jakýsi lepší podprůměr. Asi jsem kripl, ale scéna, ve které Sherylin Fenn porazí auto je jednou z nejvtipnějších, jaké jsem kdy viděl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Titulní roli měla hrát Madonna. Ta si však svou účast měsíc před natáčením rozmyslela. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)

Reklama

Reklama