Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Silně psychologický horrorový thriller o obsesi, touze a snění. No a je tam trochu milé a funkční erotiky. Ten závěr asi mnohé zklame, ale je velmi významný a pro atmosféru příběhu nepochybně nosný a určující. Sherilyn nikdy nebyla nějak zvlášť dobrá herečka, ale tady ze sebe dala všechno, co v ní je. Sands tradičně skvělý. 3,5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Helena v krabici je zvláštní film. Ale je to ten krásný druh zvláštnosti, který mě upoutal a nepustil prakticky po (ne)celé dvě hodiny. Když jsem se podíval na jméno režisérky, hned mě napadlo, jestli ona není tak čistě náhodou příbuzná jednoho Davida a světe div se, je. Jinak mě na tomto snímku zaujala především Sherilyn Fenn. Ta neprávem opomíjená skvělá herečka na sebe opět strhla veškerou pozornost a využila každou minutu na plátně. Julian Sands mi nejdřív neseděl, protože byl na mě moc slizký, jenže postupem filmu jsem si uvědomil, že on takový musí být. Rozhodně nezapomenutelný výkon. Film jako takový se bude líbit filmovým teoretikům a taky těm, které baví číst ve filmech různé náznaky. Já sám se řadím do druhé skupiny, proto se mi tento krásně podivný snímek líbil. Dát ještě o něco více prostoru vztahu hlavního hrdiny s jeho matkou, bylo by to na plný počet. 80 %. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já jsem měla opravdu starostlivou tetu :-D ale tohle jsem zase viděla jako malá.. asi 5- 6ti letá holčička. Ale v paměti mi to utkvělo silně. A pamatuji si, že jsem nemohla uvěřit, že někdo takovou blbost vymyslí. A možná mě to straší dodnes. Každopádně podle mého nynějšího názoru nejde o mistrovské dílo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Divný film, který je divný tak moc, až je normální. Řekla bych, že ho dcera Davidová Lynchová moc režijně neukočírovala. A taky je až moc vizuálně spjatý s dobou vzniku. Možná je to pěkný důkaz toho, jak je móda západní civilizace směšná. Všichni se div nepřetrhnou, aby nějak vypadali, a za pár let se povýšeně smějou, jak že to tenkrát vypadali. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scéna ve vodotrysku byla neskutečná, tak jako celá max-sexy Sherilyn. Myslím, že nenechala chladným žádné pohlaví. Jen škoda, že když vidím ji, vidím Městečko TP a to je rovnou škatule. Julian je přesně ten typ úchyla, detaily částí umělého i živého torza nemají chybu. Ještě že nic není tak, jak vypadá. Tady zřejmě pan doktor bral Hippokratovu přísahu vážně, naštěstí. ;-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)
  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)
  • Titulní roli měla hrát Madonna. Ta si však svou účast měsíc před natáčením rozmyslela. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Reklama

Reklama