Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

venison 

všechny recenze uživatele

Sice bych tento film zařadila do béčkových vod, ale myslím si, že měl velmi originální zápletku a klasifikovala bych ho spíš na mysteriózní thriller než horor.. Fakt téma výborný - tatík si myslí, že mluví s bohem, který jej pověřuje zabíjet démony, kteří vypadají jako běžní lidé, k tomu si na pomoc bere své dva malé synky.. Jeden synek to taťkovi baští a tvrdí, že vidí to samé a druhý se naopak snaží bratra i okolí přesvědčit, že jejich rodina dělá něco nekalého.. Jenže na čí straně je vlastně pravda.. Já jsem byla moc spokojená ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Lovec démonů“ je Paxtonův dobrý režisérský počin, kdy si dovedl vybrat zajímavý scénář, který velmi dobře režisérsky přetavil v napínavý film se zajímavým příběhem a výbornými hereckými výkony. Snímek není tak drsný, jak by mohl být, respektive není tak explicitní, ale to nevadí, protože i tak má velmi dobrou atmosféru, která je tísnivá, a většinu času vám dovolí přemýšlet, jestli je Meiks magor, nebo ne. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt škoda. 2/3 filmu jsem si liboval nad tajemným mysteziózně-krimi námětem, který mi regulérně přišel jako z pera S.Kinga, no koncovka to zazdila otřesnou laciností, kdy i blbej musel uhádnout většinou zvratů se skálopevnoou jistotou. Jako debut Billa Paxton za režijní stoličce úplně OK, ale k čistému nadprůměru filmu chybí lepší vyvrcholeni a možná i trochu krve. I tak jsem se ale nenudil. 69% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Napriek istému príklonu k fanaticky náboženskej mystike, je možné pointu a vlastne celý film vnímať aj ako umelecké dielo, ktoré bezo zvyšku naplňuje heslo A. C. A. B., čo je anglická skratka výrazu All Cops Are Bastards = Všetci policajti sú hajzli. Poznámka: Uvedená ikonická a na uliciach často sprejovaná skratka/značka ,bola pôvodne vlastná všetkým protitotalitným a anti autoritárskym hnutiam. V posledných dekádach si však značku A. C.A. B. osvojili prevažne nazi spolky či združenia (na Slovensku mal toto heslo vytetované napríklad herec a spevák Rastislav Rogel, prejavujúci sa príklonosťou k strane Ľudová strana Naše Slovensko - Kotlebovci (kandidoval za nich do parlamentu), spevák skupín Krátky proces a Juden Mord, zadržaný po útoku na alternatívny a punkový klub Intergalaktická obluda. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně se natolik líbila ta zápletka a tak mě překvapil ten konec, že mi ani slabší režie a křesťanský fanatismus nezkazily zážitek z filmu. První půlka filmu byl opravdu velmi slušný horor, ani ne tak atmosférou, jako dějem a pak už to jen nabíralo zajímavé obraty. Jen mohli vynechat úplný konec se šerifem, ten mi přišel už hodně zbytečný. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)
  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)

Reklama

Reklama