foto

Brian Tyler

  • nar. 8.5.1972 (45 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Tyler byl už od mládí fascinován filmem a láskou k němu díky svému dědovi, slavnému Walterovi Tylerovi, jenž získal několik Oscarových nominací jako Art Director. Brian se narodil v LA v Californii a vlastní hudbu začal skládal už za mladých let. Později s ní začal objíždět Spojené státy a Rusku a sám ji pro publikum hrával.

Skládání filmové hudby se však začal věnovat až po dostudování školy. Nejprve získal bakalářský titul na Californské Univerzitě v Los Angeles (UCLA) a poté pokračoval na Harvardské Univerzitě. Kromě skládání hudby je Tyler také zdatný hráč na bubny, kytaru, piáno, basu nebo čelo. Právě kytara ho spojuje i s rockovou muzikou, protože byl členem několika kapel a to se odráží i na jeho tvorbě. Jeho hudební díla tak nesou silný rukopis, kdy se do instrumentální hudby zapojuje elektronická hudba, kytary a bubny.

V roce 2001 získal cenu za nejlepšího nového filmového skladatele od Cinemusic, v roce 2002 pak obdržel nominaci na EMMY za hudbu k filmu THE LAST CALL. Co se týče jeho diskografie, jeho jméno se nachází za filmy jako ŠTVANEC, CONSTANTINE, THE FAST AND THE FURIOUS TOKYO DRIFT, OKO DRAVCE nebo CTIHODNÝ OBČAN.

Jeho hudbu si vyhlédl i Sylvester Stallone a po složení hudby k RAMBO: DO PEKLA A ZPĚT s ním počítal i pro jeho POSTRADATELNÉ, spolupráce se asi zalíbila a jeho hudbu můžeme očekávat i u nadcházejícího pokračování. Mezi nejnovější zářezy patří silně očekávané filmy SVĚTOVÁ INVAZE a RYCHLÁ A ZBĚSILÁ PĚTKA.

Václav "FARGO" Maliňák

Skladatelská filmografie

Filmy

2020 The Expendables 4
2017 Mumie
Power Rangers: Strážci vesmíru
Rychle a zběsile 8
xXx: Návrat Xandera Cage
2016 Criminal: V hlavě zločince
Podfukáři 2
The Disappointments Room
2015 Avengers: Age of Ultron
Rychle a zběsile 7
Truth
2014 Expendables: Postradatelní 3
V oku tornáda
Želvy Ninja
2013 Iron Man 3
Podfukáři
Thor: Temný svět
Už se nebojím
2012 Expendables: Postradatelní 2
John na konci zemře
Kolumbovo náměstí
Prozrazení
2011 Nezvratný osud 5
Rychle a zběsile 5
Světová invaze
2010 Expendables: Postradatelní
2009 Ctihodný občan
Dragonball: Evoluce
KR 13
Nezvratný osud 4
Prostředníci
Rychlí a zběsilí
2008 Nebezpečný cíl
Oko dravce
Projekt LAZAR
Rambo: Do pekla a zpět
2007 Boj
Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Hranice
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Annapolis
Brouk
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
2005 Constantine
Golfový sen
Painkiller Jane (TV film)
2004 Dokonalé protiklady
Final Cut
Godsend
Paparazzi
2003 Big Empty, The
Propad do temnot
Proud času
Štvanec
Zločinné myšlenky
2002 Bubba Ho-tep
Poslední volání (TV film)
Upíři 2: Nemrtví
2001 Jane Doe (TV film)
Lovec démonů
Plán B
2000 Dům v kraji hrůzy
Hodina stínů
Panika
V nachovém oparu (TV film)
Zabijácká partie
1999 Čtvrté patro
Simon Sez
Sirény (TV film)
Vyrovnání účtů
1998 Elvis nebo Samuraj?
Konečná spravedlnost (TV film)
1997 Bartender

TV seriály

2017 Spider-Man (TV seriál)
Tým Škorpion (TV seriál)
Scorp Family Robinson (S03E25)
Maroon 8 (S03E24)
Something Burrowed, Something Blew (S03E23)
2016 Tým Škorpion (TV seriál)
Mother Load (S03E09)
We're Gonna Need a Bigger Vote (S03E07)
Bat Poop Crazy (S03E06)
další epizody (20)
2015 Tým Škorpion (TV seriál)
Dam Breakthrough (S02E12)
The Old College Try (S02E11)
Arrivals and Departures (S02E10)
další epizody (22)
Ospalá díra (TV seriál)
Dead Men Tell No Tales (S03E05)
The Sisters Mills (S03E04)
Blood and Fear (S03E03)
další epizody (12)
2014 Tým Škorpion (TV seriál)
Dominoes (S01E12)
Revenge (S01E11)
Talismans (S01E10)
další epizody (11)
Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Máma (S02E09)
další epizody (14)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Golem (S01E10)
Útočiště (S01E09)
Nekromant (S01E08)
další epizody (10)
2011 Terra Nova (TV seriál)
Hnutí odporu (E13)
Soukromá armáda (E12)
Odhalený zvěd (E11)
další epizody (13)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Transformers Prime (TV seriál)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2003 Děti planety Duna (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Regenerace (S02E23)
Poslední cesta (S02E17)
2001 The Education of Max Bickford (TV seriál)
2000 Sekce 9 (TV seriál)
1998 Living in Captivity (TV seriál)
1997 Jenny (TV seriál)

Dokumentární

2016 Pod palbou
2014 Marvel Studios: Assembling a Universe

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(898)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace