Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinný film inspirovaný pohádkou Hanse Christiana Andersena, kde uvidíte srdcervoucí až dojemný příběh malého sirotka Molly, děvčátka bez domova. Toto "malé děvčátko se zápalkami" přinese lásku a smíření do domu bohaté paní Duttonové. (Karlos80)

Recenze (3)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Děvčátko se zápalkami, deprimující "pohádka" Hanse Christiana Andersena, která mě při každém čtení spolehlivě dokázala rozbrečet... Viděla jsem kdysi také krátký loutkový film a rovněž jsem u něj vzlykala, jako by mi pomřela hlemýždí farma. A pak jsem před lety měla příležitost sledovat, jakou patetickou, optimistickou vánoční sračkoládu dokázali z tak smutného tématu spáchat američtí filmaři. Pro znalce a ctitele literární předlohy je tato verze spolehlivé emetikum, pro ostatní (včetně cílové skupiny, tedy dětí) bude film působit nejspíš jako rohypnol. Druhou hvězdičku dávám vzhledem k delší době od shlédnutí snímku a možnému výpadku paměti (třeba v tom je nějaká scéna, kvůli níž se to vyplatí vidět). 30% ()

opicakuz 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě opravdu zapůsobil. Ještě před shlédnutím snímku jsem četl tuto povídku a nebojím se tvrdit, že lépe zpracovat do filmové podoby již nešla. Zvuk navozoval atmosféru. Zkrátka úžasné. Tuto povídku neberu jako absolutně smutnou. Děvčátku bude s babičkou na Onom světě mnohem lépe, než v mrazivém počasí a prázdným břichem. Pokud člověk umírá šťastný, pak je to to nejkrásnější, co si může přát. ()

Reklama

Reklama