Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentka práv Jiřina (N. Gollová) přijede na prázdniny do rodinné vily své babičky paní Bártlové (R. Nasková). Svezou ji autem kamarádi Vašek a Karel (R. A. Strejka a A. Novotný), kteří mají trampskou chatu v nedalekém lese. U babičky Bártlové žije druhá vnučka, patnáctiletá Jarmila (S. Májová), kterou zle sužují konzervativní názory staré paní a její přísná výchova. Do vily dochází pravidelně rodinný přítel a lékař MUDr. Kosina (J. Steimar), který léčí babiččiny vesměs smyšlené neduhy. Babička nemá ráda moderní mladé muže, ale svůj názor, když student medicíny Karel svým zákrokem zachrání život nešťastně zraněnému synovi jejího zahradníka. Babička začne chodit na procházky do přírody a konečně nepotřebuje žádné pilulky… Režisér Miroslav Cikán využil velkého komediálního talentu přední členky Národního divadla Růženy Naskové a velmi oblíbené Nataši Gollové, která zastupovala v českém meziválečném filmu typ moderní, vtipné a často ztřeštěné dívky. (Česká televize)

(více)

Recenze (100)

Grafito 

všechny recenze uživatele

Jsem bytostně utvrzen v tom, že Růžena Nasková byl/a transvestita, který by Arnolda Schwarzeneggera skládal k zemi jemným úderem malíčku levé ruky.. pokud měl shlédnutý film nějaké kvality (tradičně rozverná Nataša Gollová, uťápnutý komorník.. nebo šejk Peterka a Jarka Metelka jako veselí, nicméně uvědomělí trempíci) pak byly zcela přehlušeny zjevem dotyčné, resp. dotyčného.. když Růžena Nasková sytým barytonem pronášela větu:" A co jsou to ty tepláky?" .. nevěděl jsem, jestli se smát nebo plakat.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Divadelní hru Jana Snížka převedli do filmového scénáře Josef Neuberg a Jarka Mottl. Jednoduchý příběh mě dostává svou pohodovou, milou polohou a velice slušivým herectvím. Sledování proměn chování konzervativní starší dámy Růženy Bártové (přesvědčivá Růžena Nasková) je kouzelné. Scénky s uvzdychaným (nebo popíjejícím) služebnictvem, s vnučkami (naivní Stella Májová a tradičně okouzlující Naška Gollová), s trampy – kutily (Richard Strejka) a zachránci (Antonín Novotný) a padouchem (Jan Pivec) jsou milé. Příjemné je i jazykové zpestření. A pěkný motiv rádia. Natáčeno v Ratajích nad Sázavou a v Břežanech. ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Po velmi, velmi dlouhé době zase pětihvězdičkový film. Naška Gollová ve své první komediální roli. Přijíždí ke své přísné babičce na letní prázdniny, kde je také její sestřenice, zničená z věčného učení se a žádné zábavy. Hyperaktivní Jiřina (měli ji nechat Natašku, vážně) přinese ale do domu tolik radosti, naučí babičku trampovat a užívat si u táboráku v teplácích. Nesekunduje ji naštěstí žádná vrstevkyně, naopak, zastoupení herců je sice ve starší kategorii, ale o to lepší. Nesmíme ovšem zapomenout na krasavce Novotného ( i když nevím, co na něm všechny tak měly....), komedianta Strejku a samozřejmě pana Neumanna! Výborná příležitost vidět Natašku na klavír hrající, tepláky mající, ve vodě plavající a nenuceně kouřící. Vřele doporučuji, je to totiž šlágr! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Prostá zápletka v které svobodomyslné děvče osvobodí zakletý zámek...bohužel je to bez štáv... Slavná píseň Právě proto, kterou si lid přejmenoval na - I kdyby se lidi na mě mračili, složil Jaroslav Mottl. Ve filmu si ji zazpívali herci Strejka a Novotný a za Gollovou Inka Zemánková. Na desce však vyšla v podání Oldřicha Kováře. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle byl snad jediný film, kde jsem viděla Natašu Gollovou kouřit cigarety. Tím mě velmi překvapila. Ale ještě větší překvapení přišlo v momentu, kdy měla Růžena Nasková na sobě tepláky. To mě docela vyvedlo z míry. Vždycky hrála takové dámy, kterým tento kus oblečení je poněkud cizí. Ovšem sedět u táboráku ve velké večerní by bylo asi velice nepohodlné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Růžena Nasková ve filmu skutečně střílí z kuše, sama tento sport provozovala soukromě doma. (M.B)
  • Filmovanie prebiehalo na zámku Břežany a v Rataji nad Sázavou. (dyfur)

Reklama

Reklama