Reklama

Reklama

Český sen

  • USA Czech Dream
Trailer

Obsahy(1)

31. května 2003 - je pár minut před desátou dopolední a na parkovišti v pražských Letňanech se tlačí více jak 3000 nedočkavých lidí. Mnozí z nich svírají igelitky, někteří jsou vyzbrojeni taškou na kolečkách. Moderátor z osvětleného pódia nabádá, aby lidé využili přistavené cisterny s pitnou vodou a napili se. Asistentky rozdávají kelímky. Z reproduktorů zazní ještě jednou hyperhymna ČESKÉHO SNU: Tak zkus se dívat jako dítě, spousta věcí omámí tě... Náhle na pódium vybíhají manažeři hypermarketu, vítají se se svými zákazníky a svižně přestřihnou blyštivou pásku. Ochranka odstraňuje kovové zábrany, dav se dává do pohybu. K hypermarketu zbývá ještě 300 metrů. Lidé se rozběhnou... Chvíli na to nejrychlejší z nich oněmí: hypermarket, ke kterému doběhli, je jen velká filmová kulisa... První česká filmová reality show ČESKÝ SEN je celovečerní film o hypermarketu, který nebyl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (546)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +hymna hypermarketu, odvážné ze strany tvůrců -některé momenty méně zajímavé, jiným se mělo dát ještě více prostoru (otrávěným "zakazníkům")/// Posledních 7 let jsem se těšil na tento počin, který jsem prvě spozoroval už v době kdy byl v kinech a jeho námět mě hned zaujal. Dnes už jsem to viděl trošku s odstupem (Kdo to je Špidla? Kde je mu dnes konec :D) V závěru to pak bylo hodně napínavé a jsem rád, že jsem se nestal aktérem v tomto dokumentu :D/// Celkem 75%/// ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bojujeme-li proti konzumu českým dokumentárním filmem, jdeme na to z principu špatně. Zkoumaná skupina nikdy žádný dokumentární film neviděla a neuvidí. Natož český. Takže popojedem a zůstanem u toho, jak rádi na FAMU vyhazují peníze vzduchem. Zápočty za návrhy na podobné projekty ano, ale realizace není třeba. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vít Klusák, Filip Remunda | Hudba: Varhan Orchestrovich Bauer | Produkcia: Vit Klusák, Filip Remunda | Distribúcia: Bonton Film, Taskovski Films, Centrum Českého Vieda | Štúdio: Česká televize, FAMU, Hypermarket Film, Studio Mirage, Barrandov Studio, CinemaSound, Brickbox Digital Media | Rozpočet: 19 miliónov CZK | Tržby: ? $ || Epos na odzrkadlene skutočnej sily medií a reklamy. A to českým autorským týmom. Otázkou zostáva, či to bolo etické... Ale kým nevyskúšaš, nevieš :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokumenty podobného typu nemám príliš v obľube z jedného dôvodu. Totiž už pred ich projekciou je nám akosi jasné, čo z nich vyplynie. Že sme proste ako celok blbí, že ano...viď minuloročná slovenská Cooltura. Český sen ale na druhú stranu vychádza ako víťaz, keď porovnáva svoju kampaň s kampaňou vstupu do EU. Ľudia sa dajú napáliť aj reklamou, za ktorou nič nie je...pekná irónia. Lenže L a R vlastne ani na začiatku nevedia, čo z ich filmu vyplynie a čo chcú vlastne povedať a priznávajú to. Stálo to vlastne celé za tú námahu? O brutálnom chovaní pri novoročných výpredajoch máme vtipné zábery z celého sveta každý rok, takže 2000 napálených Čechov asi vážne nedokazuje, že tento národ by bol blbší ako iné. Inak pevne dúfam, že jeden z dvojice recesistov odviezol tú babku s barlami domov a mám chuť ich ohľadom tejto otázky kontaktovať mailom. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Reakcie opýtaných ľudí na uliciach na to, aký majú oni sen typu: "Nooo, tak ty peníze, hlavně víc peněz, taky dovolená a ňáké to bydlení společné, noooo." Tak takáto vzorka ľudí potom chodí v sobotňajšie doobedia otvárať imaginárne hypermarkety. My ostatní sedíme vtedy na pive a potom sa na nich v takýchto dokumentoch smejeme :))) Príde mi ale dosť nefér od tvorcov, aby si zobrali na takýto počin peniaze z grantu z ministerstva, ktoré mohli byť použité na zmysluplnejšie veci a nie napchaté do vrecák reklamným agentúram. A asi nešlo o 5 korún. Proste vydrbali s každým a pekne sa zviditelnili, čo viac môže priemerný študent chcieť? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Zřízenci Českého snu napočítali v den slavnostního otevření hypermarketu (31. května 2003) cca 4280 zákazníků. Ještě v osm večer se na parkovišti otáčelo každou minutu zhruba šest aut. (duklak2)
  • Snímek vstoupil do kin přesně rok poté, co dorazilo několik tisíc občanů k neexistujícímu hypermarketu. (hippyman)
  • Zákazníky, kteří se 31. května 2003 vydali do Letňan hledat hypermarket Český sen, natáčelo 11 filmových štábů. (duklak2)

Reklama

Reklama