Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Kotík tak to je tragický!! Podivný mix Antireceptáře pro dům a zahradu, čitelné snahy o naplnění podstaty úderné grotesky s něčím, co vypadá jako ukázka z toporného německého teleshopingu, jen ten přiohřátej Horst Fuchs tomu chybí. Martin Dejdar přece není žádný filmový herec, tak proč ho u všech plešatejch pořád do filmu obsazují?? Zůstal bych u inscenací a seriálů, nebo u nějakýho moderování, protože takhle patrná recitace scénáře, no to je tedy síla. Možná, že jako ta zmíněná inscenace a co víc, spíš jako nějakej krátkometr ala Pat a Mat by to bylo i vtipný a úderný, ovšem se stopáží atakující 80 minut!! (ta 100ka to podle mě tedy opravdu nebude) je to prachobyčejný a ubíjející slepenec momentálních nápadů. Nejsem blbej, sem ženatej. Mam zkušenosti! Ale ani já nejsem blbej a ač svobodnej, tuhle zkušenost bych se napodruhé nechal ujít. Nebýt toho, že rodičům se takovýhle typ humoru zamlouvá, zachrápaly by i blechy v kožichu našeho kocoura. Umět humor dávkovat a ne jím plýtvat, nervat za každou cenu do dialogu nějakou "hlášku," vyhnula by se Pánská jízda kdejakému srovnávání s Kameňákem a jemu podobnými filmy. Martine, zkus si představit, že úderný humor je jako banány za komančů, divák si musí chvilku počkat, aby jej patřičně docenil. Takže být to ta kratičká směs skečů, dal bych i za 3 hvězdičky ovšem v tomto podání je to 80% odpad. [1/10] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodne trapnej "film". Mno spis nez film to vypadalo jako pilot nejakyho spatnyho sitcomu. Jedinej klad tohohle filmu je, ze trval nakejch 80 minut a nemusel sem tu blbost sledovat dyl. Martin Kotik svuj debut pekne zvoral a Josef Abrhám si pro svuj navrat k filmu vybral hodne spatne. Ne ze by herci hrali nejak spatne, Vetchy je celkem drsnej, ale z takhle debilniho scenare by vic nevytezil ani Tom Hanks. Za celou dobu filmu jsem se zasmal asi tak dvakrat coz je na komedii hodne spatny. Neni to tim, ze by tady bylo vtipu malo, jsou tu furt, jenze vetsinou tak neuveritelne trapny, nevtipny a predvidatelny, ze se tomu proste nezasmejete i kdybyste chteli. Navic z dvou hlavnich predstavitelu udelali naprosty hovada, ktery se sami ani nevychcijou. Jednou skouknout se do da, ale znova uz to videt nechci. Ty 2* davam za to, ze se par horsich filmu v ceske kinematografii najde a za to, ze jsem pri sledovani tyhle kraviny neusnul. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zoufalství, čiré zoufalství.. Crazy komedie? Jedinné, co je crazy, je scénárista... Takovou paskvilárnu jsem nečekal... Když jsem film viděl podruhé v TV, měl jsem husí kůži a ve 30°C a dusnu mě polil mráz... A ani plejáda hereckých es, ketrá se propůjčila k téhle taškařici, nemůže zchránit nezachránitelné.. Leda, že by to pojali jako sabotáž :-) To pak jo.... ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, jak se Dejdar s Vetchým, oba skvělí a moji oblíbení herci, mohli upsat k sračce tohohle kalibru. I když je pravda, že možná netušili, jak AŽ MOC špatné to nakonec bude - z námětu se totiž dalo vytěžit daleko víc - osobně bych si tedy dokázal představit mnohem lepší fraškovitou komedii o dvou chlapech v chalupě, co se začínají stavět na vlastní nohy za pomoci živelné pohromy v podobě z domu vykopnutého strýce. Jenže to by asi chtělo refrešovat scénáristy, režiséra... možná celý tým, co má v tomhle prsty. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobře obsazenou českou situační komedii, ale co jsem vlastně dostal? Slepenec scén, které nic nespojuje (a to myslím, jak co se týká logiky, tak i žánru), které jsou na pár místech i vtipné (demolice bytu ve stylu Pata a Mata), ale většinou sotva na úrovni Kameňáků. Když už tvůrci vymyslí nějakou „hlášku“, nutí postavy, aby ji opakovaly do zblbnutí, kolovrátková hudba tomu všemu taky moc nepomůže a technické zpracování je na úrovni televizní inscenace – 30%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama