Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka podle starofrancouzské legendy se odehrává ve středověku, na dvoře krále Pipina (F. Čapka). Král se chce oženit a na radu vévody Akilona (J. Štěpnička) se rozhodne ucházet o uherskou princeznu Bertu (K. Špráchalová). Princezna má sice drobnou vadu na kráse – příliš velká chodidla – ale na tom Pipinovi málo záleží. Vzpomíná raději na to, jak s Bertou kamarádil, když byl malý chlapec. Už tehdy obdivoval její odvahu a statečnost. Vévoda Akilon se tedy vydává do Uher požádat o ruku princezny Berty pro svého krále. Spolu s ním vyjíždí na cestu i jeho vlastní dcera (L. Krobotová). A v jeho hlavě uzrává zrádný plán… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dle pověsti o rodičích Karla Velikého. Samozřejmě je to ahistorické, v 8. století žádné Uhersko neexistovalo a Bertrana byla z Laonu (SV Francie), ale to samo o sobě není problém. Ten je v tom, že dialogy a herecké výkony jsou bídné a postavy jsou špatně napsané. A nevím, jestli chtěli vzbudit dojem reality nebo je sponzoroval biskup Malý, ale věty jako "bůh rozhodl, kdo bude chudý a kdo bohatý" ve mně probouzely knězoborce. Na druhou stranu boží souboj na konci je podle mě dost ucházející, Udatný a Štěpnička předvádějí překvapivě kvalitní šerm. Za to dvě hvězdy. Škoda, že tyhle náměty dopadají většinou takhle slabě. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná "pohádka" o lidském podrazáctví. Nadpřirozené prvky zcela chybí, označila bych to tedy spíše za smyšlený historický příběh. Malý kénig Pipin se chce vogólovat s princeznou Bertou, která je má velké... čapy, samozřejmě. A čirou náhodou má kingův pobočník v klášteře schovanou cérku, co puBertě jako by z čočky vypadla... no hádejte, jak to bude pokračovat:-). To neuhodnete, milé děti: dojde k záměně!:-) A podle čeho pak Pipin pozná pravou budoucí starou? Správně, děti, budou se nazouvat lodě;-). Výprava není špatná, herecké výkony se přežijou (ikdyž já to měla převážně ve formě rozhlasového vysílání - při vaření nebylo moc času koukat za roh na bednu), kostýmy ujdou, hudbu si nevybavuju a děj strádá značnou naivitou, jak už je u produkce pro kindermany obvyklé. Ikdyž... dojde i na nějaký ten mord, tak by to mělo být aspoň PG-13, ať odlitky z té hrůzy neutrpí psychické trauma. Mohla bych hodnotit i třemi pulsary, kdyby ovšem "Novou starou s řáckýma plótvema" nesponzoroval Vatikán. Tolik děkování Bohu, proseb k Bohu, modlení se k Bohu a vzývání Boha narvat kindošům do hoďky a čtvrt, to už je na chrstnutí svěcené vasrůvky do fasády, přiškrcení kolárkem, fláknutí biblí po květáku a vražení krucifixu do čokoládového kaňonu! 45% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka překračující stín běžné studiové pohádky, ikdyž pohádkové to moc není - dokonce i nějaká ta zapíchnutá ženská, ale jinak mne to docela bavilo. Zatímco Popelka měla malý střevíc, tak zdejší hrdinka má pro změnu boty jako velikost malých lyží, takže všechen podvod bude odhalen stejným způsobem jako u Grimovské legendy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Z tohohle "filmu" jsem byl docela zklamanej... očekával jsem podle názvu nějaký pořádný foot fetish footage a všechno k tomu patřící (pořádný střevíce, silonky, punčochy, barefoot) a nebo alespoň nějaký soft, kdy princ dá princeznině noze alespoň polibek. Bohužel, nic takového se nedělo a film je typickým příkladem klamavé reklamy. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

celkem obstojný pokus o dramatickou pohádku. Velmi dobře zahráno (Krobotová, Štěpnička), ruší akorát Suchařípa, který je po tatínkovi absolutní neherec, ale bez specifického charismatu. Co zamrzí jsou velmi úsporné lokace - na turnaj je ten prázdný lom fakt pěst na oko - a taky krok vedle s představitelem Pipina. Nevím taky, jak myslel tu stížnost na povahu budoucí královny (něžná, pasivní, prostě obyčejná ženská) a když mu tam pak přijde ta pravá, projevuje se vlastně úplně stejně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Filmové sídlo krále Pipina (Filip Čapka) je ve skutečnosti hrad Křivoklát. (rakovnik)

Reklama

Reklama