Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o vztazích a ostatních obyčejných věcech. Třeba o tom, když ráno běžíte do práce a nestíháte si vyčistit zuby, když se omylem napijete zkyslého mléka, když na záchodě dojde toaletní papír nebo když si koupíte nádherné boty, které vás tlačí. Komedie o lidech, kteří nevědí co chtějí, protože toho chtějí příliš mnoho a když toho nakonec dosáhnou, zjistí jak málo jim stačí. Komedie o lásce, o cestě od vášně k hysterii a zpátky, o opovrhování nevěrou, kromě té, které se sami dopouštíme a o maličkostech jako je kariéra nebo říct někomu, že ho milujete. A k tomu všemu je to ještě komedie o prázdninovém výletu na lodích. Maya a Renata se neviděly deset let. Maya žije s Tomislavem, Renata s Davidem. Dva rozdílné páry, dva rozdílné vztahy. Když se pak Maya s Renatou náhodou potkají a rozhodnou se společně vyrazit na výlet do místa, kde vyrostly, Tomislavovi s Davidem se nápad vůbec nelíbí. Když pak čtveřice skutečně vyrazí, čeká je trochu hysterický výlet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak tu ti herci hrají jakoby nehrají, dialogy jsou živelné, mluví více osob najednou a nerozumíme všemu, ale tak to (vlastně) v životě chodí, člověk by pomalu u toho čumění na filmy zapomněl, že život není o tom tohle řeknu já, pak střih, kamera, klapka, a já na to povím tohle. Líbí se mi i postava Davídka, která projde určitou katarzí (kéž by se tohle dělo i v ostatních českých filmech, a né jen pořád samé odnikud nikam...) a krásné je na tom i to, že v okamžiku, kdy tou vnitřní a nijak lehce vybojovanou proměnou projde, dostává za to bombu od své milované, která hledá něco více v básničkách nebo knížkách jednoho beznadějně zamindrákovaného romantika, který ve finále (můj odhad) bude ještě větší sobec a kokot, než původní Davídek... To "něco více", které si slečny tak rády pletou se skutečným "mnohem méně", je tady podáno pravdivě, a proto můj celkový dojem je velmi silný. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení jsem objevila celkem zábavný a odsýpající snímek. Pravda, že herců, kteří by si za jejich hraní v tomto filmu zasloužili pochvalu je zoufale málo, ale překvapil mě Martin Hofmann. Občas se stává, že někteří lidé od filmu chápou žánr komedie jinak, ale tady jsem se dost pobavila..akorát dramatické to teda moc nebylo kromě "kafe" .Pravý český humor jako takový v podstatě neexistuje(nebo mám takový neodbytný pocit), ale občas neuškodí takovému mýtu uvěřit a pokud by se vědecky prokázalo, že český humor existuje pak by to byl tento snímek a v čele před ním Pelíšky. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Takový lepší "studentský" film, který díky neokoukaným hercům a (až na drobné výjimky) absenci scénáristických schválností působí sympaticky civilně. Trochu mi vadil jen ten "samotářský" sountrack (i když možná to byl záměr, aby k hercům, mluvícím "anglickou češtinou" hrály kapely zpívající "českou angličtinou" :-)) ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejsympatičtější postava (M.Hoffman) to nejvíc schytala, škoda...ostatní byli jen všemožně povrchní, vychcaný, falešný, totálně blbý a fanaticky cholerický...Co se týče filmu celkově - mám rád takovýhle nízkorozpočtový kousky, který dokážou na mnohé ukázat a mnohé vysvětlit....no, škoda toho konce... ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem vzdoroval náporům mrazení, znechucení a hnusu, ovšem nikoliv z technické stránky filmu, nýbrž z autentičnosti s jakou se daným tématem rozkolu, individualismu a neporozumění ve vztazích mojí generace zabývá. Chvílemi to bylo asi toliko nad moje síly jakožto poslouchat některé rozhovory v městské hromadné dopravě. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama