foto

Vratislav Šlajer

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent katedry produkce na pražské FAMU, filmový a televizní producent. Věnuje se tvorbě hraných, dokumentárních a animovaných filmů ve společnosti Bionaut. Držitel Českého lva a Ceny české filmové kritiky za film Pouta, člen EFA, ČFTA, APA. V roce 2002 byl na festivalu v Cannes oceněn jako Producer on the Move, ve stejném roce se stal členem prestižního producentského networku ACE (Ateliers du Cinéma Europeén).

Bionaut Films

Producentská filmografie

Filmy

2015 Rosa & Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství
2014 Místa
MY 2
2011 Vendeta
2009 Pouta
2008 Kdopak by se vlka bál
2005 Světlonoš (studentský film)
Žralok v hlavě
2004 Silný kafe
2002 Bubáci
Smradi

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Mrtvý muž (E09)
Rodinná záležitost (E08)
další epizody (10)
2016 Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství (TV seriál)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (6)
2012 Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
Chemie lásky (E09)
Školou chodí Mikuláš (E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2015 Na vodě
2010 Medvědí ostrovy
2009 Auto*Mat
One Love
2006 Houslový rytíř (TV film)
2005 Pátrání po Ester
Zdroj
2001 Hry prachu

Herecká filmografie

Filmy

2015 Rosa & Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství

TV seriály

2016 Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství (TV seriál)
2008 Cyranův ostrov (TV seriál)

Dokumentární

2015 Film o seriálu: Doktor Martin

TV pořady

2016 Český lev 2015 (TV pořad)
2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace