Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský synek Honza (J. Vondráček) se vydal do světa hledat nevěstu. A když v černém lese dostal službu u čaroděje (J. Kemr), našel tam i uvězněnou Barušku (N. Konvalinková), kterou si hodlal zlý dědek vzít za ženu. Honza milou Barušku vysvobodil, získal kouzelný ubrousek a ještě pomohl třem bratrům s jejich kouzelnými dary. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice chytlavé písničky, rozumná stopáž a nejen na pohádkové poměry opravdu ohavně slizký Josef Kemr. To jsou asi největší klady. Jinak mě překvapilo, kolik toho v pohádce chybělo (první útěk od dědka, nějaké jeho potrestání...) - skoro jako by to byla vina onoho senilního dědečka vypravěče v nezaměnitelném podání Františka Kováříka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá pohádka s nepříliš rozvinutým dějem, která i při vší jednoduchosti působí mile a sympaticky, za což mohou především pěkné písničky a herecké obsazení. Jiří Vondráček je příjemně neokoukaný, Naďa Konvalinková půvabná, Josefu Kemrovi postava úlisného dědka rovněž sedla a trio nenažranců (Oliva, Pavlata, Jandák) je nezapomenutelné. 60%. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ten Honza měl fakt radost ze života, jak si furt vykračoval div nezbořil kulisy a tancoval s koštětem, bylo to úplně nakažlivý. Opět mě dostaly texty těch písní, například šlágr "To je moje, to je moje, to je moje, to je moje," (jestli si to teda dobře pamatuju) nebo hrozivá Kemrova píseň, kde vyhrožuje Barušce, že jestli se mu Honza dostana pod ruku, tak "zvalchuju ho, ho, ho, hhhhhhhhhhoooooooooo...). A některý dějový kličky byly hodně originální, jako třeba nastěhovat si tři dospělý a naprosto neschopný chlapy do mlejna. Doufám, že to není spoiler, když zmíním, že konec, kdy zlej dědek s klíčem v břiše bude běhat po světě navždy, mi přišel velmi povedenej. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mě velmi zklamala. A není to jen proto, že se zde víc zpívá, než hraje, a že skladby jsou kvalitou velmi slabé, je to především katastrofálním výkonem hlavní postavy. Zatímco ostatní jsou opravdovými herci a role jim divák uvěří, tak panu Vondráčkovi člověk "nespapá" ani jedno slovo, jelikož z jeho strany to není hraní, ale přednes, četba či jak to jinak nazvat; jeho neherecký výkon je tudíž naprosto trapný a kazí svým kolegům celé dílo. Holt i mistr tesař (jinak skvělý režisér Adamec) se někdy utne. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

V pohádkově tvorbě příjemně obyčejné oživení civilní stylizací role Honzy, navrch hezky zvládnuté ženské role, Kemrův dědek a vypravěč ze starých časů Kovářík. Písničky, přestože postrádají výraznější styl, neurážejí (to opravdu zpívá sama Konvalinková nebo kdo ?!), škoda občas horší srozumitelnosti v místech, kde není důvod. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Texty k písním napsal představitel hlavní role Jiří Vondráček. (M.B)

Reklama

Reklama