Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý hrdina filmu Michael je postižen nevyléčitelnou svalovou dystrofií. Jeho matka už sama nezvládá stále náročnější péči o chlapce a výchovu tří dalších dětí, a proto umístí Mikea v ústavu. Nejdříve státního, hlavně pro staré lidi, posléze do dětského. Ani v jednom se Mike nechce pasivně smířit s podmínkami a s metodami vedení i personálu. Bouří se, dovolává práv, je trestán a týrán. Podaří se mu získat právníka a nejdříve osaměle, pak s podporou ostatních pacientů dostane případ zanedbávání péče k soudu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

demovka 

všechny recenze uživatele

Chlapec ví, že za pár let zemře. Postupně ztrácí možnost se hýbat a je odkázán na cizí pomoc. Musí ji hledat u cizích. Ústavy jsou ale strašná místa a on je mladý a chce žít. Potřebuje spřízněnou duši, která by ho dostala z ústavu ven na slunce dřív než zemře. Fred Savage jako Michael je výborný. I když v dětském věku, je uvěřitelný a táhne celý film. Uběhlo třicet let a já si stále ten silný příběh díky Fredovi pamatuju. ()

hanazu 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo, zda jsou v USA nějaké speciální zdravotnické školy pro sestry typu Ratchedové a tento film mě utvrdil v tom, že jsou. Je dost neveselý být smrtelně nemocný a když těmto pacientům poslední měsíce života zpestřuje sestra Cooderová, je to už úplně... někde. ()

Reklama

Reklama