foto

Fred Savage

  • nar. 9.7.1976 (43 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Sympatický herec a režisér Fred Savage se narodil 9. července 1976 v Chicagu. Už odmala se zajímal o herectví a již v devíti letech se objevil v rodinném filmu CHLAPEC, KTERÝ UMĚL LÉTAT.

Poté následovaly další snímky. Ovšem teprve až v roce 1988 se Fred naplno zviditelnil jakožto dvanáctiletý Kevin v úspěšném seriálu BÁJEČNÁ LÉTA. Skamarádil se s Danicou McKellar, která ztělesnila jeho lásku Winnie Cooperovou. Seriál se na televizních obrazovkách statečně držel a natočilo se celkem 115 dílu.

Jakmile Fredovi skončila „Báječná léta“ nelenil a vrhl se do dalších, méně úspěšných snímků. Znát můžeme například: KDYŽ SI NA MĚ VZPOMENEŠ, ČARODĚJ nebo STAROSTI STAROSTY. Přechod z dětské hvězdy mezi ty dospělé zvládl dobře a v současné době vyzkoušel jaké je to z opačné strany kamery. Stal se z něj známý režisér. Pod jeho dohledem tak vznikají sitcomy, seriály a TV filmy jako jsou KOUZELNÍCI Z WAVERLY PLACE, ZEKE A LUTHER, TAKOVÁ MODERNÍ RODINKA, PÁRTY NA KLÍČ, BORCI Z BLUE MOUNTAIN STATE a další.

Kateřina "Kacitr" Turková

Režijní filmografie

Filmy

2019 Ladies Night
2013 Jacked Up (TV film)
2012 Untitled Martin Lawrence Project (TV film)
2007 Bláznivej tábor
2005 Stephen's Life (TV film)

TV seriály

2020 Single Parents (TV seriál)
A Night of Delicate Frenching (S02E21)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
I'm Going to Miss This (S11E16)
2019 Single Parents (TV seriál)
Graham Fought the Bones and the Bones Won (S02E02)
The Conners (TV seriál)
Tempest in a Stew Pot (S02E06)
Rage Against the Machine (S01E09)
Goldbergovi (TV seriál)
The Beverly Goldberg Cookbook (S06E18)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Yes-Woman (S10E19)
Blasts from the Past (S10E12)
2018 Cool Kids (TV seriál)
Díkuvzdání u Murrayho (E07)
LA to Vegas (TV seriál)
Parking Lot B (E08)
The Conners (TV seriál)
One Flew Over The Conners' Nest (S01E06)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stuck in a Moment (S10E10)
2017 Huangovi v Americe (TV seriál)
The Gloves Are Off (S03E14)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Ten Years Later (S09E06)
Catch of the Day (S09E03)
2016 Casual (TV seriál)
The Great Unknown (S02E13)
2 $ocky (TV seriál)
A film z osmdesátek (S06E03)
A dvojí zahájení: Část první (S06E01)
2015 Casual (TV seriál)
Dave (S01E10)
Veledílo (S01E09)
Sin City Saints (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Valentýn 4: Sestra v akci (S06E14)
2014 Friends with Better Lives (TV seriál)
Cyrano de Trainer-Zac (E07)
The Bicycle Thieves (E05)
Pros & Cons (E04)
další epizody (4)
Garfunkel and Oates (TV seriál)
Growing Up Fisher (TV seriál)
Drug/Bust (E06)
Playing House (TV seriál)
The McCarthys (TV seriál)
Zkažená úča (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Marco Polo (S06E04)
2013 The Crazy Ones (TV seriál)
Models Love Magic (E10)
Hugging the Now (E06)
The Michael J. Fox Show (TV seriál)
Golf (E07)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
Oslava s překvapením (S04E12)
2012 Best Friends Forever (TV seriál)
2011 2 $ocky (TV seriál)
A prodejní akce (S01E12)
A test reality (S01E11)
Breaking In (TV seriál)
White on White on White (S01E04)
The Need for Speed (S01E03)
Franklin a Bash (TV seriál)
Big Fish (S01E06)
Friends with Benefits (TV seriál)
How to Be a Gentleman (TV seriál)
Mr. Sunshine (TV seriál)
Paul Reiser Show, The (TV seriál)
Whitney (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Lying Around (S02E06)
Spooky Endings (S02E05)
Your Couples Friends & Neighbors (S01E03)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Požár (S03E08)
Hodný polda, zlý pes (S02E22)
2010 Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
Platba za hru (S02E04)
Znovuzrozeni (S02E03)
Gigantic (TV seriál)
Perfektní pár (TV seriál)
Táta k pronajmutí (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
Cole Landry's Draft Day Party (S02E09)
Joel Munt's Big Deal Party (S02E08)
James Ellison Funeral (S02E04)
další epizody (4)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
A Very Sunny Christmas (S06E13)
2009 Big Time Rush (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
Třídní sraz Rolfovy střední po dvaceti letech (S01E09)
Teambuilding firmy Brandix (S01E07)
Večírek udílení cen Sin Say Shun (S01E05)
další epizody (5)
Zeke a Luther (TV seriál)
Greek (TV seriál)
From Rushing with Love (S02E12)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Mac and Dennis Break Up (S05E09)
The Gang Wrestles for the Troops (S05E07)
The Waitress Is Getting Married (S05E05)
další epizody (6)
2008 Můj nejhorší týden (TV seriál)
Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
Credit Check (S01E18)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Gets Extreme: Home Makeover Edition (S04E12)
Dennis Reynolds: An Erotic Life (S04E09)
Who Pooped the Bed? (S04E07)
další epizody (7)
2007 Cavemen (TV seriál)
Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
You Can't Always Get What You Carpet (S01E06)
The Crazy 10 Minute Sale (S01E01)
Mimoni v Americe (TV seriál)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Frank Sets Sweet Dee on Fire (S03E08)
The Gang Solves the North Korea Situation (S03E06)
The Aluminum Monster vs. Fatty Magoo (S03E05)
další epizody (5)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
My Boys (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Zoey 101 (TV seriál)
Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2004 Drake a Josh (TV seriál)
Ned's Declassified School Survival Guide (TV seriál)
Neslavná (TV seriál)
Phil of the Future (TV seriál)
2003 Oliver Beene (TV seriál)
That's So Raven (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
2001 All About Us (TV seriál)
2000 Báječní Stevensovi (TV seriál)
1997 Perné dny (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Deadpool 2
Once Upon A Deadpool
Superpoldové 2
2014 Vánoční speciál BoJacka Horsemana: Sabrinino vánoční přání (TV film)
2011 Being Bin Laden (TV film)
2007 Danny DeVito & the Contract (TV film)
2006 Vánoce v ohrožení
2004 Poslední běh
Starosti starosty
2002 Austin Powers - Goldmember
Milujte svého zabijáka
Pravidla vášně
2001 Area 52 (TV film)
1998 Jungle Book: Mowgli's Story, The
1997 Guy Walks Into a Bar, A
1996 How Do You Spell God? (TV film)
Nikdo nic neřekl (TV film)
1991 Vánoce na Divison Street (TV film)
1990 Když si na mě vzpomeneš (TV film)
1989 Malá monstra
Čaroděj
1988 Run Till You Fall (TV film)
Runaway Ralph (TV film)
Splněné přání
1987 Convicted: A Mother's Story (TV film)
Dinosaurs!
Princezna Nevěsta
1986 Chlapec, který uměl létat

TV seriály

2020 Americký táta (TV seriál)
Downtown (S17E02)
2019 Přátelé z výšky (TV seriál)
The Wedding (S02E08)
Fireworks (S02E07)
Free Fall (S02E06)
další epizody (8)
2018 Bobovy burgery (TV seriál)
Boywatch (S08E17)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Dear Beloved Family (S09E12)
Robot Chicken (TV seriál)
Scoot to the Gute (S09E03)
2017 Přátelé z výšky (TV seriál)
A Night of Surprises (S01E08)
Grand Cayman (S01E07)
Second Wedding (S01E06)
další epizody (8)
2016 The Grinder (TV seriál)
Full Circle (E22)
Divergence (E21)
For the People (E20)
další epizody (13)
BoJack Horseman (TV seriál)
BoJack zabíjí (S03E03)
2015 The Grinder (TV seriál)
Grinder Rests in Peace (E09)
Giving Thanks, Getting Justice (E08)
Buckingham Malice (E07)
další epizody (9)
2014 BoJack Horseman (TV seriál)
BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina's Christmas Wish (S01E13)
2011 Mr. Sunshine (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Lying Around (S02E06)
2010 Generator Rex (TV seriál)
2009 Griffinovi (TV seriál)
Lois na Foxu (S07E10)
2006 Crumbs (TV seriál)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Futility (S04E22)
2002 Kim Possible (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Oswald (TV seriál)
State of Grace (TV seriál)
1997 Perné dny (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Poslední večeře (S03E04)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál)
Den nezávislosti (S06E22)
Léto (S06E21)
Sraz abiturientů (S06E20)
další epizody (12)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Trip: Part 1 (S04E01)
Báječná léta (TV seriál)
Nenechat se rozházet (S06E10)
Test (S06E09)
Kevin poslíčkem (S06E08)
další epizody (24)
1991 Báječná léta (TV seriál) - herec, a.z.
Jak Pfeifferovi k bohatství přišli (S05E10)
Vánoční oslava (S05E09)
Večeře v restauraci (S05E08)
další epizody (24)
1990 Captain Planet (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál)
Vánoce podle Cutlipa (S04E09)
Šestý hráč (S04E08)
Pouta nejtěsnější (S04E07)
další epizody (23)
1989 Báječná léta (TV seriál)
Matematika na druhou (S03E09)
Uhřík (S03E08)
Rodinný vůz (S03E07)
další epizody (23)
1988 Báječná léta (TV seriál)
Barevná televize (S02E03)
Naše slečna Whiteová (S02E02)
Noční dobrodružství (S02E01)
další epizody (9)
1986 Kriminální příběhy (TV seriál)
Morningstar/Eveningstar (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)

Dokumentární

2002 TVography: The Wonder Years - Comedy Coming of Age (TV film)
2001 As You Wish: The Story of 'The Princess Bride'
2000 Child Stars: Their Story (TV film)
1990 Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

Hudební videoklipy

1991 The Traveling Wilburys: Wilbury Twist (hudební videoklip)

Producentská filmografie

TV seriály

2010 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
A Very Sunny Christmas (S06E13)
2009 Párty na klíč (TV seriál)
Třídní sraz Rolfovy střední po dvaceti letech (S01E09)
Teambuilding firmy Brandix (S01E07)
Večírek udílení cen Sin Say Shun (S01E05)
další epizody (5)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Reignites the Rivalry (S05E12)
Mac and Charlie Write a Movie (S05E11)
The D.E.N.N.I.S. System (S05E10)
další epizody (12)
2008 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Nightman Cometh (S04E13)
The Gang Gets Extreme: Home Makeover Edition (S04E12)
The Gang Cracks the Liberty Bell (S04E11)
další epizody (13)

Host

TV pořady

2019 What Just Happened??! (TV pořad) - mod.
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
World Poker Tour (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Voices that Care (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Comic Relief III (TV pořad)
The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2019 What Just Happened??! (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV pořady

2019 What Just Happened??! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce